Venec Napisano 30 Marca 2015 Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Odblasków i oświetlenie też nie wozić bo to wstyd na dzielni później jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 30 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 ... i nie zapomnijcie o białych skarpetkach Szosowcy... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 30 Marca 2015 Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 w sumie zależy na jakie dystanse się jeździ i na ile chce się być niezależnym, ja wożę: - dętka - pompka - 2x plastikowa łyżka - multitool - koszulka i bokserki (jak jeżdżę do pracy, ale miejsce pakowania to samo, celowo tu wymieniam bo to zajmuje najwięcej miejsca) - ca$h a to wszytko w ramach eksperymentu , co by właśnie jak najmniej rower obwieszać i nie wozić plecaka, w 1l bidonie przeciętym na pół z jednej strony. Ubrania zawinięte jeszcze w torebkę foliową , żeby nie zamokło w razie deszczu . Jest to taka tańsza i pojemniejsza wersja stylowego bidonu na narzędzia , który pokazywał tu kiedyś @parmenides zdaje się. tam były chyba naboje z co2 i brak miejsca na ubrania, pierwsza wersja sprawdzona w boju : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filkry22 Napisano 30 Marca 2015 Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Dziwnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidX Napisano 30 Marca 2015 Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Kurr ja będę jeździł w białych skarpetkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 30 Marca 2015 Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 (edytowane) Po co Ci dwa bidon do pracy? Jeśli już, to ten duży na rurę podsiodłową, IMHO. A poza tym super miejski ścigacz - trochę zazdroszczę. Edytowane 30 Marca 2015 przez parmenides Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 30 Marca 2015 Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 (edytowane) ... a opis czytałeś ? Edytowane 30 Marca 2015 przez RafalxM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 30 Marca 2015 Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Rafal, strasznie mi wstyd... Daj duży na tył, będzie lepiej wyglądać. Daj się chociaż karnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 30 Marca 2015 Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 cieszę się że Ci się podoba jeśli jakimś cudem w sobotę będzie słonecznie to pewnie będę przejeżdżał rowerem w Twoich okolicach, także może byłaby okazja na małe objazdowe spotkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 30 Marca 2015 Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 W sobotę i niedz jestem z synem w skateparku;) Napiszę na PW. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidX Napisano 31 Marca 2015 Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 (edytowane) Zachęcony pozytywnymi opiniami kupiłem i mam nadzieje, że się nie zawiodę O dziwo jak zakręciłem kołem to dość szybko aktualizuje informacje o prędkości (do tej pory miałem styczość jedynie z gówno-licznikami za 12zł) Edytowane 31 Marca 2015 przez DawidX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stawek Napisano 31 Marca 2015 Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Temat o zakupach jest w innym dziale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 31 Marca 2015 Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Jaaasne... Najlepiej wszystko władować w kieszonki, tak aby wyciągnęło koszulkę aż za 4 litery i liczyć na to, że przy ewentualnym szlifie, dajmy na to multitool albo jakaś inna łyżka nas dodatkowo nie pokaleczy. Bo torebka podsiodłowa jest niepraktyczna, niewygodna, psuje wygląd i nie jest PRO. A tu przecież sami PRO-si z World Tour'u. Masz jakies ostatnio zle dni?Co Ty za glupoty pindolisz? Miales jakiegos szlifa, gdzie ci multitool lub wspomniana lyzka czegos nie pokaleczyla? Widziales kiedykolwiek spakowane kieszonki koszulki? Pewnie nie, bo bys nie pisal takich farmazonow. Poza tym, chyba co pewnym czlonkom, forum, brakuje chyba dystansu do zycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 31 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Mnie osobiście nie, bo u mnie z reguły narzędzia jeżdżą właśnie podsiodłowej (bo tak mi wygodniej), ale koledze, który niefortunnie upadł multitool pokaleczył plecy i do tego rozbił smartfona.Owszem, wiem że można się "na lekko" odpowiednio spakować tylko w kieszonki, ale nie w tym rzecz.Bardziej zastanawia mnie Twoja postawa.Najpierw prowokujesz swoimi postami, a potem skrzętnie usuwasz posty, jak Ci się coś niewygodnego napisze.Nie rozumiem tego dążenia do konfrontacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 1 Kwietnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Zważywszy, że to Adamasowi inni przyznali garść punktów za tamten "nie stajlowy" wpis - widać farmazony podobają się większości Ja bym sobie dał na luz Koledzy, bo nie warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Kieszeni wypchanych nie lubiem miec mokry telefon i gotowka nic przyjemnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Ja tam toleruję wypchane kieszonki (nawet nie bardzo, bo mam tylko dętkę, zawór co2, jeden nabój, 2 łyżki, plaster, 10 zeta, telefon i klucze. I wszystko w worku plastikowym - nic nie jest mokre, ale i tak większość moich koszulek ma osobną kieszeń nieprzemakalną. Za to nie przepadam za torebką podsiodłową. Ale sporo osób jeździ. Jak każdemu wygodnie - bo przyjemność się liczy. Dajcie luz, bo to są rzeczy bez znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 jak masz tak upchane i w worku to za nim telefon wyciagniesz juz dawno przestaje dzwonic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 No i to jest akurat zaleta. Po co przerywać sobie radość z jazdy odbieraniem jakichś telefonów? Są rzeczy ważniejsze niż natychmiastowe odbieranie telefonu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidX Napisano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Panowie używanej szosy tak do 1000zł najlepiej na jakim osprzęcie szukać? Słyszałem, że bardzo chwalonym jest Shimano 105. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 zgadza się, głównie chodzi o precyzję działania przerzutek/klamkomanetek , seria 5600 będzie pewnie najbardziej wychwalana - sam mam i polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KartofeL Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Zostałem dziś pogromiony przez dwa twentyninery. Jeden kolarz starszy Pan (mam nadzieję, że nie obrażę widziałem tylko kilka sekund twarz), na oko ponad 55 lat (czarna koszulka i spodnie z pampersem, czerwony mały plecak) , na Peak'u 29 biało-czarnym zostawił mnie w tyle, ledwo za nim nadążałem (tętno około 93% HR max) aż do rozstania na tamie w Zagórzu. Drugi kolarz najechał mi na koło w drodze powrotnej i też mi dał wycisk (tętno ok 90% HR max), nie wiem dokładnie na jakim rowerze jechał, ale koło miał duże, nie chciałem zwalniać żeby na całkowitego leszcza nie wypaść. Pozdrawiam kolegów, może zobaczą ten wpis. Ja jechałem moim Tribanem 500. http://app.endomondo.com/workouts/499757562/4887129 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Wiesz co... Ja bym się nie przyznał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venec Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Wstyd byłby gdyby go wyprzedziła pani w sukience na beach cruiserze. Lepszy kocur (i to bez względu na wiek) zawsze się znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 9 Kwietnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 A ja mam takiego kolegę, mocno wyjeżdżonego "cfaniaczka", który wręcz za punkt honoru poczytuje sobie objechać każdego szosiarza jak gdzies pomyka swoim bułkowozem lub góralem. Ot taki sport i szydera z nadętych szosowców Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi