LennyZDW Napisano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) Panowie, czy na hybrydzie/urban/fitnes da się rade przewozić 12kg dziecko w siedzisku z tyłu, czy nie bardzo się do tego nadaje? Czy na takich cienkich oponach ma to jakiś sens? Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez LennyZDW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreation Napisano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Cześć, mam taki problem, że chodzi za mną szosówka. Nie powiem, bo rodzice odradzają mi zakup tego roweru, uważają że to bezsensowny zakup, bo niewygodny, twardy, bolą plecy siedzenie itp, oraz to że mam aktualnie Meridę Matts 300V http://www.ceneo.pl/2098974#tab=spec dokładnie taką z oponami Kenda Kwest i rodzice uważają że to już prawie jak kolarzówka i nie ma sensu kupować kolarzówki (myślałem nad Meridą 880 z 2014 roku za 2200zł). I Panowie jak to jest, czy to rzeczywiście będzie aż tak źle, że się to w sumie nie opłaca. Czy może na początek lepiej kupić coś używanego do 1000zł i wtedy ewentualnie na przyszły rok kupić coś konkretnego? Mam jeszcze taki plus, że tata pracuje w Monachium i przyjeżdża co 2 tygodnie do Polski, więc byłaby możliwość zakupu używanej kolarzówki np. w niemczech, a tam jak wiadomo kolarzówki tak tracą na wartości że szkoda gadać. Może poszukać też z niemieckich używek, a jeśli tak to co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tivi92 Napisano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Ja jestem totalnym swiezakiem jesli chodzi o szose wiec wydaje mi sie, ze moge doradzic, tez przesiadlem sie na szose tyle ze z trekinga i... nie wsiade juz nigdy na inny rower, 4kg roznicy, oplywowa pozycja i mknie sie lepiej. Jezeli jezdzisz "po bulki" do sklepu to nie ma sensu taka przesiadka. Co do dylematu nowy/uzywany to tez nad nim stanalem i wybralem jednak rower uzywany wlasnie z obawy o ewentualna niewygodna pozycje ale prawda jest taka, ze jest "twardziej" tym bardziej na oponach 23c nabitych po 8bar ale mimo wszystko dupsko nie odpada wiec polecam szose! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harry1993 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 (edytowane) do usunięcia Edytowane 7 Kwietnia 2014 przez Harry1993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Cześć, mam taki problem, że chodzi za mną szosówka. Nie powiem, bo rodzice odradzają mi zakup tego roweru, uważają że to bezsensowny zakup, bo niewygodny, twardy, bolą plecy siedzenie itp, oraz to że mam aktualnie Meridę Matts 300V http://www.ceneo.pl/2098974#tab=spec dokładnie taką z oponami Kenda Kwest i rodzice uważają że to już prawie jak kolarzówka i nie ma sensu kupować kolarzówki (myślałem nad Meridą 880 z 2014 roku za 2200zł). I Panowie jak to jest, czy to rzeczywiście będzie aż tak źle, że się to w sumie nie opłaca. Czy może na początek lepiej kupić coś używanego do 1000zł i wtedy ewentualnie na przyszły rok kupić coś konkretnego? Mam jeszcze taki plus, że tata pracuje w Monachium i przyjeżdża co 2 tygodnie do Polski, więc byłaby możliwość zakupu używanej kolarzówki np. w niemczech, a tam jak wiadomo kolarzówki tak tracą na wartości że szkoda gadać. Może poszukać też z niemieckich używek, a jeśli tak to co? To już prawie kolarzówka? Podobno "prawie" czyni wielką różnicę Dla niektórych kot to prawie pies, bo tez ma futro i biega na czterech łapach W obsłudze i współżyciu z ludźmi oba gady są jednak znacząco różne... Nie bardzo wiem co ma być "tak źle". Wygoda? Komfort? Dolegliwości bólowe? Czy rodzice - przynajmniej ojciec - jeździli na szosie że wiedzą o niewygodzie i bólu tyłka? To żeby na szosie było dobrze potrzeba paru rzeczy: dopasowania roweru do użytkownika, odpowiednia jakość dróg, po których będzie jeździł, lubienie jazdy po nawierzchniach utwardzonych niezłej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazzket Napisano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Witam Wszystkich, jestem tutaj nowy i chciałem skorzystać z okazji i się przywitać Mam też do Was gorącą prośbę o zajrzenie do tego tematu: http://www.forumrowerowe.org/topic/157910-rower-prosba-o-pomoc-w-wyborze-giant-tcr-composite-3-vs-kross-vento-30/ Wydaje mi się że nikt tam nie zagląda a chętnie poznałbym Wasze opinie o tych dwóch rowerach. Pozdrawiam Bazzket Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elton29 Napisano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Ema, byłem ostatnio trochę nadgorliwy i rozebrałem w celu wyczyszczenia prawą klamko-manetkę, tiagrę tak dokładnie że żeby znowu działała muszę mieć jakiś schemat. Ktoś ma może taki schemat lub kiedyś rozbierał i składał takową? Dodam tylko ze jest to model 4400 9sp Ew.info na telefon 796 576 890 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamar59 Napisano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Powiedźcie mi czym się różnią klamko manetki Shimano 105 5700 srebrne od czarnych oprócz koloru Klamka jest tak samo aluminiowa w czarnej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elton29 Napisano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Dzięki za info. ale to już sam zdążyłem znaleźć, problem w tym że ja rozebrałem całą dźwignię, wszystkie elementy mi sie posypały gdy jakaś sprężyna przeskoczyła a zaczęło się niewinnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoschi Napisano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 Panowie i panie potrzebuję szybkiej pomocy 56cm górnej 55 podsiodłówki do 183 i 85 cm noga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 ja bym jezdzil przy tych parametrach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamar59 Napisano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Panowie i panie potrzebuję szybkiej pomocy 56cm górnej 55 podsiodłówki do 183 i 85 cm noga? Ja mam 56 cm do 180 cm i pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saluminesia Napisano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Potrzebuję pomocy:)http://www.forumrowerowe.org/topic/159116-do-2800-szosowy-dla-k-i-m/?do=findComment&comment=1476143 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Panowie i panie potrzebuję szybkiej pomocy 56cm górnej 55 podsiodłówki do 183 i 85 cm noga? patrzac na same cyferki to dosc idealnie :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoschi Napisano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 To dobrze bo już do mnie jedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 taka mala inspiracja https://picasaweb.google.com/lh/photo/6QmFfAQNwIHtJX2dJgMGTL1ecxw-qjRw0qIJ4cCqIKk?feat=embedwebsite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mn87 Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 http://allegro.pl/kolarzowka-cube-attempt-105-5500-w-carbon-i4185858555.html panowie co sądzicie? na pierwsze przygody się nada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 korbe zmienic i jazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamJedzie Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Pełna 105-tka, małe zużycie, nić nie zmieniaj. Tylko jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 jak tylko ukreci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sami12 Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 (edytowane) Tak apropo ramy.. dla mnie 58 przy 184 wzrostu za mala o cm. No ale mozna to wyregulowac sztyca z odpowiednim offsetem. Gdybym Ja miał takiego CuBE'a na poczatek... ojj co to by było. Ale staary batavus tez daje rade Edytowane 29 Kwietnia 2014 przez Sami12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kekacz Napisano 2 Maja 2014 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 korbe zmienic i jazda Ale po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mn87 Napisano 4 Maja 2014 Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Panowie, co sadzicie o: http://allegro.pl/rower-szosowy-gossini-alu-carbon-shimano-105-i4171028061.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comrat Napisano 4 Maja 2014 Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Nie chcę zakąłdać nowego tematu zapytam więc tutaj.Mam 172 cm wzrostu - jaką ramę szukać pod mój wzrost?W góralach operuje się calami, w szosówkach centymetrami.Mam szukać ramy 52? 54? a może innej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mn87 Napisano 4 Maja 2014 Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 http://www.competitivecyclist.com/ zrob sobie tutaj test ("fit guide" po prawo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi