Skocz do zawartości

[rower] Jaki rower MTB do 2200zł ?

marek240

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Jestem zainteresowany kupnem roweru MTB w cenie do 2200zł, ale najbardziej interesuje mnie coś w granicach 2 tys. Rower będzie mi służył do dłuższych tras jak i różnych szaleństw :icon_confused: Jestem zainteresowany głównie Kross'em A6, Kellys'em Magnusem i Magiciem. Może macie jakieś inne propozycje ? Jak myślicie który z tych rowerów ma najlepszą relację cena/jakość i który dysponuje najlepszym sprzętem ?

Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.

Napisano

Ogólnie wiadomo, że najlepszy stosunek jakości do ceny oferuje Kross. Jednak przy wyborze spośród tych trzech rowerów powinieneś uwzględnić swoją wagę, ponieważ Dart z Krossa będzie działał lepiej przy wadze powyżej 75kg, zaś XCR ma miększą sprężynę i lepiej działa przy wadze poniżej 75kg.

Napisano

Mój wzrost i waga: 176cm 66kg. Kumpel ma u siebie w rowerze suntoura i czasami wydaje mi się zbyt miękki, a jadąc w trasę nie lubię mieć zablokowanego amortyzatora... No i jest też kwestia hamulców ;) Magnus ma hydrauliczne tarcze, a Kross który właśnie stoi ostatnie godziny na allegro jest na V-brakeach, miałem v-brake w kellys'ie oxygenie i sprawowały się świetnie, więc wydaje mi się że lepiej zaoszczędzić tą kasę na hamulcach i przeznaczyć ją na coś innego.

Napisano

Tylko teraz pytanie czy 2008 czy 2009 ?;) Bo 2008 ma Tore, a 2009 jest za to na SLX ;d I nie wiem co lepsze przy mojej wadze 67kg ;)

Napisano

No i kupiłem Kross'a A6 2009 byłem dzisiaj się przejechać i super się nim jeździ, nawet na tym śniegu :rolleyes: Dzięki wszystkim za pomoc;)

Pozdrawiam marek240.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...