gizgs Napisano 1 Lutego 2010 Napisano 1 Lutego 2010 Witam, mam na imię Artur i jestem nowy na forum. Planuje kupić sobie porządny rower bo do tej pory jeździłem na tzn. "hiper-rowerach":)Niestety moja wiedza na temat jednośladów jest mała a nawet bardzo mała. Przegladajac forum starałem sie znaleźć coś odpowiedniego i chyba mi sie udało...no właśnie chyba:) Wybór padł na Unibike Viper. Generalnie rower potrzebny mi bedzie do dojazdów do szkoły i oczywiście do jazdy rekreacyjnej. Dziennie bede pokonywał średnio około 15 km, głownie (90%) nawierzchnia utwardzona. Mam 190 cm wzrostu (na szczescie wiecej nie bede mial. I teraz kilka pytań: czy Viper to dobry wybór? czy może dołożyć kilka zł i kupić cos lepszego? I jeszcze jedna ważna rzecz, jako że, rowerem bede jeździł do szkoły istnieje ryzyko kradzieży. Może wobec tego kupić słabszy kross? Czy są jakies zabezpieczenia które w maksymalnym stopniu zmniejszaja prawdopodobieństwo kradziezy? Z góry dziekuje wszystkim za odpowiedz, pozdrawiam
adii22 Napisano 1 Lutego 2010 Napisano 1 Lutego 2010 Kross wcale nie jest słabszy Nie ulegaj ten wizji, bo Krossy to dobre rowery, ale od ~2007 roku, kiedy w zasadzie porzucili makro A co do roweru - jest to rower crossowy - w zasadzie na dojazd do szkoły i jazdę rekreacyjną jest wręcz idealny Ryzyko kradizeży? Jest spore, ale crossy maja to do sibie, że są stosunkowo mało atrakcyjne dla złodzieja, ale mimo to załatw sobię porządne zabezpieczenie.
Szkielko Napisano 1 Lutego 2010 Napisano 1 Lutego 2010 Ja od siebie w pełni mogę polecić krossa crow prerię, ale jak byś miał brać to tylko w wersji z poprzedniego roku, ponieważ ma znacznie lepszego amorka oraz korbę od nowego 2010. A co do unibika to też rower nie jest zły. Myślę, że jeśli miałbyś możliwość przymiarki któryś z tych rowerów by ci odpowiadał
gizgs Napisano 1 Lutego 2010 Autor Napisano 1 Lutego 2010 Pisząc "słabszy Kross" miałem na myśli "słabszy cross", przez mój bład obrazilem fanów tej marki:) przepraszam. Jeśli chodzi o Krossa crow prerie również słyszałem o nim wiele dobrego i na pewno idąc do sklepu bede chcial go zobaczyc:)
Cuberider Napisano 1 Lutego 2010 Napisano 1 Lutego 2010 Unibike Viper to dobry wybór Ale lepiej go nie zostawiaj bez opieki Porównując te dwa modele Kross wypada zdecydowanie gorzej
Moloch89 Napisano 1 Lutego 2010 Napisano 1 Lutego 2010 ja proponuje http://www.velo.com.pl/www/wyprzedaz.php?m=0&s=7&id=238 lepsza cena
Zidentyfikowany Napisano 1 Lutego 2010 Napisano 1 Lutego 2010 Też bym brał Vipera. Znam kilka osób co mają ten rower, nikt nie narzeka.
gizgs Napisano 2 Lutego 2010 Autor Napisano 2 Lutego 2010 Dzieki za wszystkie porady, teraz nie pozostaje nic innego jak isc do sklepu i obejrzeć kilka rowerów, a potem mam nadzieje wiosna nadejdzie szybko, pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.