Skocz do zawartości

[rower] Czy Unibike Viper to dobry wybór?

gizgs

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam na imię Artur i jestem nowy na forum. Planuje kupić sobie porządny rower bo do tej pory jeździłem na tzn. "hiper-rowerach":)Niestety moja wiedza na temat jednośladów jest mała a nawet bardzo mała. Przegladajac forum starałem sie znaleźć coś odpowiedniego i chyba mi sie udało...no właśnie chyba:) Wybór padł na Unibike Viper. Generalnie rower potrzebny mi bedzie do dojazdów do szkoły i oczywiście do jazdy rekreacyjnej. Dziennie bede pokonywał średnio około 15 km, głownie (90%) nawierzchnia utwardzona. Mam 190 cm wzrostu (na szczescie wiecej nie bede mial. I teraz kilka pytań: czy Viper to dobry wybór? czy może dołożyć kilka zł i kupić cos lepszego? I jeszcze jedna ważna rzecz, jako że, rowerem bede jeździł do szkoły istnieje ryzyko kradzieży. Może wobec tego kupić słabszy kross? Czy są jakies zabezpieczenia które w maksymalnym stopniu zmniejszaja prawdopodobieństwo kradziezy? Z góry dziekuje wszystkim za odpowiedz, pozdrawiam

Napisano

Kross wcale nie jest słabszy :) Nie ulegaj ten wizji, bo Krossy to dobre rowery, ale od ~2007 roku, kiedy w zasadzie porzucili makro :)

A co do roweru - jest to rower crossowy - w zasadzie na dojazd do szkoły i jazdę rekreacyjną jest wręcz idealny :) Ryzyko kradizeży? Jest spore, ale crossy maja to do sibie, że są stosunkowo mało atrakcyjne dla złodzieja, ale mimo to załatw sobię porządne zabezpieczenie.

Napisano

Ja od siebie w pełni mogę polecić krossa crow prerię, ale jak byś miał brać to tylko w wersji z poprzedniego roku, ponieważ ma znacznie lepszego amorka oraz korbę od nowego 2010.

A co do unibika to też rower nie jest zły. Myślę, że jeśli miałbyś możliwość przymiarki któryś z tych rowerów by ci odpowiadał :)

Napisano

Pisząc "słabszy Kross" miałem na myśli "słabszy cross", przez mój bład obrazilem fanów tej marki:) przepraszam. Jeśli chodzi o Krossa crow prerie również słyszałem o nim wiele dobrego i na pewno idąc do sklepu bede chcial go zobaczyc:)

Napisano

Dzieki za wszystkie porady, teraz nie pozostaje nic innego jak isc do sklepu i obejrzeć kilka rowerów, a potem mam nadzieje wiosna nadejdzie szybko, pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...