Xanagaz Napisano 1 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Na foli w której kupiłem okulary jest instrukcja jak pozbawić okulary szybek, nawet jest obrazek Tylko, że ja za chu... nie mogę wyciągnąć szybek z oprawek, jak to mam zrobić? W "instrukcji" jest zobrazowane pociągnięcie szybek w dół o oprawek w górę - u mnie coś ciężko to idzie. Nie chcę przesadzić i rozwalić okularów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 2 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Najpierw strach a później trach . Sam to przechodziłem ze swoimi Equinoxami i spedziłem dobre 2godziny zanim pierwszy raz wyciągnełem szkla. I-vo to okulary ochronne nie sportowe więc powinny być cholernie wytrzymałe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wegorz Napisano 2 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Też miałem ten problem ze swoimi. Co zrobiłem: 1] wyciągnąłem nosek 2] kombinowałem z lewym rogiem... i kombinowałem... w końcu na siłę pociągnąłem (w kierunku jak na foli)... ufff wyszła 3] z prawym rogiem poszło lepiej (ale również się trochę posiłowałem) Po pierwszym wyciągnięciu, każda kolejna wymiana szła już dużo łatwiej. (tak jakby oryginalne szkła były jeszcze jakoś przymocowane - widać, maszynowa robota) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 2 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Już sobie poradziłem. O dziwo nie potrzeba wielkiej siły. Trzeba odchylić nosek do środka (w stronę czoła) i wyjąć po prostu szkiełka, potem lekko wychodzą z oprawki i jest luz ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Navaho Napisano 11 Marca 2010 Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Racja, podstawa to mocno odgiąć nosek w stronę wewnętrzną okularów - chociaż ja już myślalem, że zaraz pęknie A potem samo idzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.