1415chris Napisano 21 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Nie wnikajac w osprzet to miales sczescie ze nie mieli nowych rocznikow, bo te malowanie to sie nawet nie umywa do 2009, duzo ladniejsze IMO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 21 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Znaczy, masz ładniejsze malowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 21 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Zostań przy modelu 2008, jest to bardzo porządny amorek, przy mojej wadze +80kg spisuje się rewelacyjnie. Kupowałem go na początku ubiegłego roku, gdzie były już dostępne modele 2009, ale bardzo mi się nie podobały, takie chude i obrzydliwie malowane, poza tym nie było jeszcze żadnych opinii użytkowników, więc miałem obawy o jego pracę i wytrzymałość, ale na dzisiaj również wybrałbym model 08. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalbike Napisano 21 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Trochę zboczyliśmy z tematu, no ale skoro tak wyszło to zamieszczę jeszcze real foto mojego sprzętu wraz z 'nieszczęsną' Rebą 2008 Uwagi, oceny mile widziane - ale to już na PW może. W końcu geometria dość oryginalna i rzadko spotykana Na przyszłość inni zaglądający tutaj też będą wiedzieli, że Reba ze zdjęcia, o takim właśnie malowaniu, bez zgrubień w połowie goleni, na dodatek czarna korona do białych goleni to nie może być 2009, ale 2008. Z profilu Widok od tyłu co by można zobaczyć te śmiszne dwie rurki Reba od przodu PS Dzięki wszystkim za pomoc i udział w dyskusji, gdyby nie to, nadal byłbym w błędzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 21 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Yhmm, wymieniłeś osprzęt z XTR na XT !? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras76 Napisano 21 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 mam nadzieję że nie ustawiasz SAGu za pomocą gumki na dolnej goleni BTW ładna ramka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalbike Napisano 21 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 mati199 - podejrzewałem, że padnie takie pytanie Tak, wymieniłem jak najbardziej świadomie. Kwestia ceny oraz fakt, że dopiero wkraczam do świata zaawansowanego kolarstwa to spowodowały. Prędzej zmieniłym rower zapewne niż wykorzystał osprzęt XTR. A tak mam osprzęt prawie z najwyższej półki, ale za to trochę zaoszczędziłem. iras76 - Nie, nie ustawiam SAGu przy pomocy tego czegoś Do widelca była początkowo dołączona taka pomarańczowa ulotka i przymocowana tą gumką, a że rower jeszcze nie był w użyciu, na razie wisi ładnie na ścianie, to gumka jeszcze została Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banditxc Napisano 21 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 hm tak z ciekawosci to ile faktycznie "zaoszczedziles" z przejscia z xtr na xt ? Bo wydaje mi sie ze bylo to poprostu nieoplacalne.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalbike Napisano 22 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Nie ma odpowiednich modeli z 2010 co prawda, ale są jeszcze 2009. http://www.eurobike....er-bow-hardtail Zerknij na oba najwyższe modele. Są to ceny katalogowe, a różnice w osprzęcie polegają na zupełnie innej klasie napędu i wyższych o klasę hamulcach. Różnica w cenie widoczna, w zasadzie 60% ceny niższego modelu (Superbow XT); stosunek 4 500 do 12 000. Każdy tę kwotę potraktuje inaczej, ja uznałem za znaczny zysk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalbike Napisano 22 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 EDIT: Miało być odwrotnie, tzn na stronie nie ma odpowiednich modeli z 2009, by porównać, jest tylko jeden jedyny TWC na takiej ramie. Są natomiast dwa modele 2010, jednak klasą osprzętu odpowiadają mojemu. Oba są w linku, tak jak już wyżej napisałem (dwa najwyższe modele). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFI1784 Napisano 24 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Podepne pytanko co do reby jak ja dmuchacie i przy jakiej wadze, bo wiadomo że tabelka to tylko teoria... i jakie spostrzeżenia...albo co radzicie przy wadze m. w. 85kg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras76 Napisano 25 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 RAFI1784 nikt Ci nie napiszę ile dokładnie, tabelka jest z ciśnieniami orientacyjnymi wszystko zależy jak jeździsz i czy lubisz kanapę czy twardo najlepiej zabrać pompkę i polatać po okolicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 25 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Jest już temat nt. dmuchania Reby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFI1784 Napisano 25 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 RAFI1784 nikt Ci nie napiszę ile dokładnie, tabelka jest z ciśnieniami orientacyjnymi wszystko zależy jak jeździsz i czy lubisz kanapę czy twardo najlepiej zabrać pompkę i polatać po okolicy Zdaję sobie z tego sprawe w 100% po prostu ciekawi mnie jak wy macie poustawianego swojego rebiaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilicz Napisano 10 Marca 2010 Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 http://www.allegro.pl/item948366679_rock_shox_dart_three_3_sl_jak_reba_recon.html REBA ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.