rafalek940 Napisano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Witam wlaśnie kupuje amorek i na 99,9 % wybor pojdzie na rebe ale tu pytanie jaka ? róznica w cenie jest to okolo 100 zł miedzy reba 2009 / 2010 mam taki pytanko czy sa roznice oprocz wygladu miedzy tymi rebami ? moze ktos juz serwisowal ta 2010 albo otwieral z ciekawosci ? pozdrawaiam i dzieki wszystkim za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Oba modele różnią się tylko wyglądem - ja się zdecydowałem nie dopłacać i wziąłem 2009 za 995 zł. Pomijając różnice do 2007/08, przeprowadzenie serwisu niczym się nie różni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtekmtb Napisano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Ja wolałem dopłacić i kupiłem rebe 2010. Zawsze to rocznikowo młodsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 No i po co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtekmtb Napisano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 No i po co? No niby niepotrzebnie. Ale np. biała reba 2010 ma korone biała a 2009 czarną. I jeszcze gumkę na goleni. Czyli dopłacamy za wygląd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 I jeszcze gumkę na goleni. W 2009 zauważyłem że gumka też się trafia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Gumka jest do określenia SAGu, tak na marginesie. Raczej się z nią nie jeździ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtekmtb Napisano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 W 2009 zauważyłem że gumka też się trafia. 2009 nie ma gumki. Zobaczyłeś może złe zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 31 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 chpcy to kupowadc 2009 ? bo z kul gumki 100 zł nie chce doplacac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosciczek Napisano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Wybór należy oczywiście do Ciebie i sam musisz wiedzieć czy chcesz dopłacać do białej korony przy Rebie 2010, bo tylko tym się różnią. Chyba że kupujesz czarną więc śmiało 2009. Też stałem przed takim wyborem i uznałem że dopłace za kolor korony i fakt że to zawsze młodszy amor, nawet jak będę chciał go kiedyś sprzedać bedzie rok mlodszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Zawsze można pokazać paragon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 2009 nie ma gumki. Zobaczyłeś może złe zdjęcie. Ma, widziałem osobiście na własne oczy. Udowodnię Ci poza forum żeby nie za śmiecac teamtu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtekmtb Napisano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Ma, widziałem osobiście na własne oczy. Udowodnię Ci poza forum żeby nie za śmiecac teamtu! Ok pokarzesz mi. A może to jakiś tuning był reby 2009 Ale nie ważne. rafalek940 jak reba czarna to kup 2009. Zawsze możesz jeszcze się targować w BS to będzie taniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 W każdym sklepie, który ma "gwarancję najniższej ceny" można kupić Rebę SL za cenę z Bikestacji. A tą "gumkę" to sobie każdy w domu bez problemu zrobi, nawet jeśli jej nie będzie w zestawie. BTW - mój sprawdzony patent to obwiązane dookoła cienkie źdźbło trawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosciczek Napisano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Jak kupowałem swoją Rebę to w BS bylo najtaniej, a jak zapytałem o rabat to bez problemu opuścili mi 50zł. Polecam. Pewnie że można na wiele sposobów zastąpić gumkę, ale po co jak można mieć oryginalnią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekc1 Napisano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Czy Reba w wersji na rok 2009/2010 występuje w opcji z mocowaniem v-brakow? Swoją drogą czy myślicie, ze ze względu na dosyć niską cene tego rocznika warto czekac na jakies uzywki na allegro? Bo jeszcze w zeszlym roku placilo sie 1kzl za uzywana w bardzo dobrym stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosciczek Napisano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Czy Reba w wersji na rok 2009/2010 występuje w opcji z mocowaniem v-brakow? Swoją drogą czy myślicie, ze ze względu na dosyć niską cene tego rocznika warto czekac na jakies uzywki na allegro? Bo jeszcze w zeszlym roku placilo sie 1kzl za uzywana w bardzo dobrym stanie. Reba już nie jest robiona pod V-ki tylko pod tarcze. Na Twoim miejscu nie kupował bym używanego amora. Na nowego zawsze masz gwarancje, a na używanego nikt Tobie tego nie zapewni. Nawet jeśli oferowana jest w bdb stanie to tak naprawde nie wiadomo czy była odpowiednio serwisowana itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekc1 Napisano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Na Twoim miejscu nie kupował bym używanego amora. Na nowego zawsze masz gwarancje, a na używanego nikt Tobie tego nie zapewni. Nawet jeśli oferowana jest w bdb stanie to tak naprawde nie wiadomo czy była odpowiednio serwisowana itp. Zawsze można dorwać amortyzator jeszcze z jakims rokiem gwarancji, tylko tak wlasnie mysle, ze sens bylby gdyby dorwac cos za 600-700zl skoro za jakies 950zl jest nowka z gwarancja. Generalnie bardzo duza obnizka ceny, poczekam chyba jak przelozy sie to na uzywane na allegro z roku 2009. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosciczek Napisano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Tylko weź pod uwagę fakt że na wiosnę ceny będą szły trochę w górę więc może już tak tanio nie wyrwać Reby. Wracając do Twojego poprzeniej wypowiedzi że jakiś czas temu za tysiaka były używane,a teraz w tej samej cenie nowe to pewnie właśnie dlatego że mamy zimę i popyt na części rowerowe spada,a firmy musza przyciągnąć do siebie klienta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 1 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Widzę, że sporo ludzi kupowało Rebe w BS. Amor przysyłają zupełnie goły, bez pudełka, bez instrukcji, itd ? Tyle, że do zestawu dodają Pop Locka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosciczek Napisano 1 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Kupowałem Rebę 2010 w BS tak jak piszesz bez pudełka ale instrukcje miałem tylko że nie w j.polskim. Manetka Pop Lock była w zestawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 1 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Do kupionej w 2008, w Bikestacji, Reby SL dostałem: 1. Poplocka. 2. Instrukcję. 3. Podkładki do zmiany skoku. 4. Przelotkę do przewodu hamulca. 5. Bonusową (chyba) naklejkę Rock Shox. 6. 2 stronicową ulotkę Rock Shox. 7. Beznadziejny paragon, na którym nie była nawet wpisana nazwa amortyzatora (tylko mniej więcej: "amortyzator - cena"). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtekmtb Napisano 2 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Ja kupowałem Rebe 2010 w BS. I dostałem Poplocka, instrukcję, podkładki do zmiany skoku, naklejkę Rock Shoxa, paragon z dokładną nazwą amortyzatora. I jeszcze udało mi się z ceny zejść. Więc jestem zadowolony z kupna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 2 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 To teraz każdy będzie wymieniał co dostał do amortyzatora... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 2 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Na marginesie, w CR też jest wersja OEM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.