mocnyfull17 Napisano 30 Stycznia 2010 Napisano 30 Stycznia 2010 Witam zakupiłem sobie foxa talasa 32 rl model z 2007 roku zamontowałem go w rowerze i podjechałem do sklepu rowerowego żeby go podpompować ponieważ bardzo miękko chodził i kiedy podczepiłem pompkę to już pokazywał duże ciśnienie co mnie bardzo zdziwiło po napompowaniu manometr pokazywał chyba 120 PSI o ile dobrze pamiętam wiem że było to duże ciśnienie.No i po napompowaniu sprawdziłem saga no i był dobry moja waga to 65 kg. kiedy go mocno wbiłem to prawie dobijał.Proszę o pomoc co może być przyczyną tak wysokiego ciśnienia.Aha i był pompowany pompką wysokociśnieniową taka jaka jest do tego przeznaczona.Może zbyt mała ilość oleju jest przyczyną bo dzień wcześniej go rozbierałem żeby sprawdzić jego stan wewnętrzny i mi się troszkę oleju z niego wylało.A druga sprawa to mi się trochę poci jedna laga a druga jest w porządku nie wiem dlaczego? uszczelki są prawie nowe.Był bym wdzięczny za wszelkie informacje.Pozdrawiam !!
blair7 Napisano 30 Stycznia 2010 Napisano 30 Stycznia 2010 A cisnienie sie utrzymuje czy spada? NA moj gust to uszczelki szlak trafil
mocnyfull17 Napisano 30 Stycznia 2010 Autor Napisano 30 Stycznia 2010 no własnie w tym rzecz ze ciśnienie się utrzymuje nic nie spada a uszczelki są prawie nowe
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.