dlisek Napisano 29 Stycznia 2010 Napisano 29 Stycznia 2010 Witam! Jestem "szczesliwym" posiadaczem Suntoura XCR i chcialbym o niego troche zadbac Kupilem go jakos w tamtym roku, czerwiec lipiec, jakos tak. Zima tez jezdze, do miasta do szkoly itd, a czasem jest na ulicach syf spowodowany sniegiem deszczem itd. Ostatnio Zauwazylem rdzawa maz na lagach, a nie planuje znow na wiosne kupowac nowego amora, wiec chcialbym go rozebrac, wyczyscic ewentualnie cos wymienic (o ile wogole sie da). Jest mozliwa taka operacja? Da sie go wogole rozebrac na czesci pierwsze i jakos wymyc, nasmarowac? Moze da sie uszczelki wymienic albo te tuleje slizgowe? Pozdrowki
micha09 Napisano 29 Stycznia 2010 Napisano 29 Stycznia 2010 Pewnie że się da rozebrać. Ja ostatnio swojego rozebrałem. Wymieniać nie masz co bo to amortyzator niskobudżetowy. Ja mam wersje z LO i nie chciałem go zalewać olejami (czyt. robic tuning) więc tylko go wyczyściłem ile się dało i wysmarowałem pięknie towotem, teraz mimo że były minusowe temperatury amortyzator chodził płynniej niż w lato.
dlisek Napisano 29 Stycznia 2010 Autor Napisano 29 Stycznia 2010 To znaczy jesli bym mial kupic na przyklad nowe uszczelki i nowe tuleje i mialo by to wyniesc nie wiecej niz 50 zl to dlaczego nie.. Wole to, niz kupowac juz 3 z kolei suntoura. Na nic lepszego na razie kasy nie ma niestety. No ja tez mam z LO. Wyjmowales go z ramy czy nie trzeba bylo?
micha09 Napisano 29 Stycznia 2010 Napisano 29 Stycznia 2010 Ja mam zwinne rączki i nie musiałem nie masz sie co bać bo jak bys nie skręcił to będzie dobrze ;p najlepiej poczytaj na tym forum albo wpisz w google: tuning xcr (albo duro bo budowa jest identyczna). Życzę powodzenia
dlisek Napisano 29 Stycznia 2010 Autor Napisano 29 Stycznia 2010 Ok dzieki, glownie chcialem wiedziec czy da sie go porzadnie wyczyscic Temat do zamkniecia
blair7 Napisano 29 Stycznia 2010 Napisano 29 Stycznia 2010 kupic mozesz tylko uszczelki kurzowe, bo przeciez nie ma tak chyba nic wiecej. Do epicona kosztowaly jakies 2 mies temu 60 zl/kpl+wysylka w eurobiku
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.