LevelA2 Napisano 28 Lipca 2010 Napisano 28 Lipca 2010 Po zdjęciu lewego ramienia bróbowałem wybić oś ramienia prawego ale tylko połamała się plastikowa osłona suportu. Odkręciłem więc łożyska i wyjąłem całość. Teraz nie wiem jak zdjąć prawe łożysko bo blokuje wspomniany wcześniej pierścień.
Miecho87 Napisano 28 Lipca 2010 Napisano 28 Lipca 2010 Nie ogarniam... Korb się nie wybija tylko zdejmuje ściągaczem, to raz. Dwa, że nie wiem o jakim Ty pierścieniu mówisz - jak zdejmiesz prawą korbę z osi suportu to miska zejdzie bez użycia siły.
arroyo Napisano 28 Lipca 2010 Napisano 28 Lipca 2010 Miech87: W przypadku korb ze zintegrowaną osią prawe ramię (wraz z zębatkami) wyjmuje się lekko stukając np plastikowym młotkiem w oś, suport w tym wypadku to dwa łożyska osadzone wewnątrz aluminiowych korpusów które wkręca się do ramy.
LevelA2 Napisano 28 Lipca 2010 Napisano 28 Lipca 2010 Miech87: W przypadku korb ze zintegrowaną osią prawe ramię (wraz z zębatkami) wyjmuje się lekko stukając np plastikowym młotkiem w oś, suport w tym wypadku to dwa łożyska osadzone wewnątrz aluminiowych korpusów które wkręca się do ramy. Dokładnie, można sobie w internecie obejrzeć zdjęcia. Pierścień, o którym piszę, znajduje się w górnej części osi korby patrząc na zamieszczone wcześniej zdjęcie. Zamówiłem nowy, taki sam suport i porównam z obecnym. Może wtedy się dowiem cóż to za tajemniczy pierścień. Czy jest elementem łożyska czy nie.
Miecho87 Napisano 28 Lipca 2010 Napisano 28 Lipca 2010 Tyle to wiem, bo mam korbę z HT2, a problem leży w tym, że nie patrząc na stronę Truvativa pomyliłem GXP z Howitzerem na zewnętrznych łożyskach. Rzeczywiście tego pierścienia nie powinno tam być, ale czy jest to element suportu to nie wiem, ale to możliwe.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.