Rolas Napisano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Witam Chciałbym Coś takiego zorganizować.. Mam już grupę osób ( ok. 10 ) wiem że mało ale to przybędzie.. ( osoba dorosła w tym mój tato ) Oczywiście każdy musi mieć kamizelkę odblaskową... I jak myślicie takie coś ma sens ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qamal Napisano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Jeśli się dobrze przygotujecie to tak, ale 10 osób to i tak dużo jeśli to jest na kilka dni, bo nie napisałeś na ile Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVANVII Napisano 10 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Oczywiście że taka wyprawa ma sens . Ale... Rower ,który jest na zdjęciu w Twoim profilu zupełnie nie nadaje się do turystytki. To rower do zjazdu , z pełną amortyzacją grubymi oponami a więc ciężki. Na takim rowerze nie zamontujesz bagażnika do umocowania sakw a jazda z plecakiem już po paru kilometrach stanie się udręką. Zabieranie na wyprawę dużej ilości uczestników to też kłopot. Nie zagwarantujesz że wszyscy będą utrzymywali odpowiednie tempo jazdy że nie będą zsiadali przed większymi górkami,oraz że ich rowery nie będą wymagały ciągłych napraw. Kolumna dziesięciu rowerzystów to ok 50 m a w pewnych sytuacjach może to być niebezpieczne. Dla dużej grupki trudniej znależć nocleg lub miejsce pod rozbicie namiotów. Oczywiście nie piszę tego aby Cię zniechęcić do wypraw rowerowych ! Na wyprawy jeżdżę z synem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timo1990 Napisano 14 Marca 2010 Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Jak będę na miejscu to mogę też się na to pisać. Podaj więcej szczegółów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.