Poczwar Napisano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Witam!!! Planuje złożyć sobie koła do ok.800zł. Rower używany jest do trochę ostrzejszej jazdy (skoki, zjazdy ale zwykła jazda też występuje dlatego nie mogą być zbyt ciężkie) Kolorystycznie miałoby być tak: piasty-białe, felgi-białe,szprychy-czarne. A te części mogłyby być: piasta - Novateca, a szprychy-DT Swiss, Felga-nie mam pomysłu ...no ale pomożecie xD AHA zapomniałem dodać że koło ma być pod tarcze. PoZdRo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micha09 Napisano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 moje propozycje: dartmoor fortress http://static.rowerowy.com/GetFile/6264/fortres_biala.jpg sunrims mtx 29 http://allegro.pl/item891204926_sunrims_mtx_29_26_36ot_4x_fr_575g_wys_0.html Mało jest obreczy za nie wysoka cene ktore sa kolorowe, lekkie i wytrzymale. Piasta ktora podales moze byc. P.s. Ty chcesz skakac na reflexie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poczwar Napisano 28 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Taa...na Reflexie a co??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 A jaka masz konfiguracje reszty roweru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poczwar Napisano 29 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Amortyzator--------Rock Shox Dart 3 Opony--------------Continental Race King 2.2 Cały napęd będzie niedługo Shimano DEORE (mam nadzieje xD) Pedały platformowe-Dartmoor Uptown I do tego jeszcze planuje już wspomniane koła i jakieś tarczówki (może Avid Elixir 5) Za wszystkie części które chciałbym wymienić w Reflexie wyszło mi ok.2500(oczywiście nie tylko za te co wymieniłem) wiem że zaraz zaczniecie mi podpowiadać że lepiej kupić nowy rowerek(czytałem ten temat na forum)ale ta rama podoba mi się,a poza tym będę miał większą frajdę jak zrealizuje swój cel niż miałbym kupić nowy (części dopieram też kolorystycznie). Niektórzy mówią mi ,że za tą kasę nie będę miał roweru z takim osprzętem czy to prawda? aaaa...właśnie co sądzicie o tej ramie??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Nie wiem jaka jest twoja waga, ale ta rama długo nie wytrzyma takiego katowania jak skoki... Jeśli chcesz sobie poskakać, to przede wszystkim zmień rame... Może Author A-Gang? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 skoki dla jednego to 0,5m hopki, dla innego kilkumetrowe dropy...pierwsze, co pretenduje do destrukcji to amor powiedz jakie sa te skoki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Mam tą samą ramę i jakoś nic się z nią nie dzieje przy ostrzejszej jeździe. Obręcz lepiej wziąć Trixie, 150g lżejsza. Szprychy mogą być DT albo Sapim (te drugie nieco tańsze). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poczwar Napisano 30 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Skoki są dosyć małe max. 1m . A o tym dartmoor trixie już czytałem i chyba ją wybiorę, a ma ktoś może tą obręcz bo nigdzie nie mogę znaleźć pełnego zdjęcia ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poczwar Napisano 31 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 OK. Problem z felgami rozwiązany-->Dartmoor Trixie ale niestety pojawił się następny - jakie nyple ( aluminiowe, mosieżne i jakiej firmy- DT ,Dartmoor...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.