Skocz do zawartości

[pompka] Jaka najszybsza do presty?

mitUSER

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem co na to Rafi, ale ja odradzam. Ta pompka wygląda na plastikową (jakby była alu, to by raczej na aukcji napisali). Plastik bardzo szybko się nagrzewa, powietrze zwiększa swoją objętość i mniej powietrza wtłaczane jest do dętki - jak powietrze ostygnie, do z napompowanej opony zrobi się miękka opona.

Do tego te wężyki są nietrwałe, uszkadzają się, szczególnie w miejscach, w których są połączone z dyszami. Ich końcówki są metalowe i nagrzewają się jeszcze bardziej niż plastik. Dodatkowo lubią się wykręcać.

Miałem dwie, tanie, plastikowe, teleskopowe pompki i jedną zwykłą z wężykiem. W tych teleskopowych urwał się zacisk, w tej z wężykiem zepsuł się wężyk.

Teraz korzystam z aluminiowej pompki Accent'a i jestem bardzo zadowolony. Obsługuje zarówno prestę jak i shradera. Pewne mocowanie do ramy i pasek zabezpieczający. http://allegro.pl/item888609796_pompka_accent_t_shot_teleskop_okazja_krajek_pl.html

Używam bardzo podobnej jak podał kolega wyżej tyle, że Futury. Sprawdza się elegancko. Wcześniej korzystałem z plastikwego sks'a i wg mnie, tego typu pompka do niczego się nie nadaje.

Jak masz możliwość to przejdź się do rowerowego i zapytaj co maja z aluminiowych względnie małych pompek i po prostu sprawdz na miejscu to co Ci zaproponują. Podejrzewam, że nie opłaci się ściągać przez Allegro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...