Skocz do zawartości

[amortyzator] Rock Shox Reba

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej czy ktoś mógłby opisać poszczególne wszystkie modele Reby? bo info są porozrzucane i trudno je zebrać?

No i druga prośba czy ktoś ma może instrukcje do reby w PL?

Napisano

włąśnie o to chodzi,ja tam mam juz swoją rebe team, ale ktoś kto ma zamiar kupic musi przejrzęć z 50 tematów czyli setki postów... to nie takie proste, a chęci nie mają nic zz tym wspólnego.

Poprostu chodziło mi o zebranie informacjii, albo czym się róznią między sobą...

Napisano

włąśnie o to chodzi,ja tam mam juz swoją rebe team, ale ktoś kto ma zamiar kupic musi przejrzęć z 50 tematów czyli setki postów... to nie takie proste, a chęci nie mają nic zz tym wspólnego.

Poprostu chodziło mi o zebranie informacjii, albo czym się róznią między sobą...

No offence, jeśli masz takie zamiłowanie do porządku, to może sam to zrobisz? Bo wiesz, wodzem to każdy chce być, jeno indian czasem brak... :)

Napisano

hmm to raczej cheć zobaczenia profesjonalnej ocen, bo oczywiście dane tech każdy potrafi znaleźć na necie i je tu wpisać,ale z porównaniami juz tak łatwo nie jest...

Napisano

Łatwiej chyba zebrać takie info, o jakie Ci chodzi, niż napisać wszystko od nowa, prawda?

Dane techniczne bez trudu sam znajdziesz, testów starszych modeli jest DUŻO, choćby na tym forum. A porównanie i tak wypada zrobić na końcu samemu...

• 3 tygodnie później...
Napisano

Jako, że jestem w posiadaniu Reby (2009), a koszt serwisu trochę mnie odstrasza, to chciałbym widelec serwisować samemu. Nie dość, że taniej, to można robić to częściej przy chwili wolnego.

Z tego co się zorientowałem, cenę serwisu głównie podnoszą uszczelki. Można jednak nabyć (podobno) zamienniki w dowolnym sklepie hydraulicznym. Mógłbym prosić o opinie, jak takie zamienniki się sprawują w porównaniu z oryginałami?

Efekt działania ten sam, czy jednak zupełnie coś innego (w końcu to tylko guma :wallbash:)?

Przy okazji prosiłbym też o ceny takich zamienników.

Z góry dziękuję

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...