Rocky Napisano 1 Lutego 2010 Napisano 1 Lutego 2010 Niestety, rocznik 2009 Kellys Magnus koledze się połamał. Pękła rama i ja cały czas pozostaje przy opinnii użytkownika Vieri: Zgadza się, wyższe modele Kellysa są niczym puszka po browarze Pozdrówek
.PaVLo. Napisano 1 Lutego 2010 Napisano 1 Lutego 2010 Możesz przybliżyć okoliczności połamania i w jakim miejscu ?
jakobs Napisano 1 Lutego 2010 Napisano 1 Lutego 2010 Motyla noga Kellys sprzedaje 70% więcej rowerów niż Cube i prawdopodobnie jest marką no.1 w Polsce a więc nic dziwnego że słyszy o pękniętych ramach tego producenta. Swoją drogą pewnie 80% użytkowników tego zacnego forum i tak pisze o pękających Kellysach bo tak słyszała/czytała i to jest trendy pisanie że Kelis pęka
moojmisiu Napisano 1 Lutego 2010 Napisano 1 Lutego 2010 I jeszcze Gianty pękają Cube ma dobry system kontroli jakości (może nawet bardzo) i u nich pęknięte ramy to rzadkość, ale i tak się zdarzają - na allegro widziałem w ubiegłym roku pospawanego LTD (żeby nie było - pospawanego Garego też widziałem). IMO większość takich uszkodzeń to raczej wina użyszkodnika i jego kombinacji z wysokością amortyzatorów i używaniem do innych niż założył producent odmian kolarstwa.
Rocky Napisano 1 Lutego 2010 Napisano 1 Lutego 2010 Miejscem był Kampinos, czyli teren leśny. Obszar stosunkowo płaski (nie góry). Rama połamała się zaraz pod wejściem sztycy. Normalna przejażdżka, bez udziwnień i w pewnym momencie na jakiejś nierówności po prostu strzeliła na spawie...
Rulez Napisano 1 Lutego 2010 Napisano 1 Lutego 2010 Bywa w różnych ramach,a może sztyca była za mało wsunięta, od tego jest gwarancja.
mati199 Napisano 1 Lutego 2010 Napisano 1 Lutego 2010 Pękające ramy Kellysa litości Weż idź pan stąd . . .
TocaS Napisano 1 Lutego 2010 Napisano 1 Lutego 2010 Jakby w jednym mieście jeździło około tysiąca bikerów na ramach speca i około pięćdziesięciu na ramach kellysa, to wybierali by kellysa bo spece pękają. Im więcej rowerów danej marki tym większe prawdopodobieństwo, że w końcu jakaś tam sobie pęknie, uszkodzi się czy złamie. Ja mam salamandre, która od początku miała wstawiane przy mojej wadzę (90kg) ale jakoś do dziś jeszcze się trzyma. Wystarczy rzucić okiem na bikestats Kellysów 286 sztuk i nie sądzę by w tej liczbie znalazła się osoba z uszkodzoną ramą. Widziałem również jakieś popękane ramy kellysa, ale innych marek również. Co do roweru z tematu jest ok. ...ale trzeba by porównać teraz rowery w tej samej cenie do np Gianta ,Meridy czy Krossa o czym po części koledzy do powyżej piszą.
Qbat Napisano 29 Maja 2010 Napisano 29 Maja 2010 Odbiegając od tematu mam pytanie czy madman 2009 za 2500 tys nowy czy jest to opłacalny interes ???
Qbat Napisano 29 Maja 2010 Napisano 29 Maja 2010 Dzieki a czy za te 2300 czy 2500 to jest to dobry rower czy sa lepsze
Pitof Napisano 29 Maja 2010 Napisano 29 Maja 2010 Uważam, że w tej cenie to dobry zakup. Natomiast, jeśli nie zależy Ci na tarczówkach to zobacz jeszcze tego Krossa. Osprzet ciut gorszy, ale nadal dobry. Dobre hamulce i powietrzny amortyzator.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.