kraszak Napisano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Szukam rowerku do 1500 zł Krossów jakoś nie lubię nie jestem do nich przekonany kolega ma i długo się nie nacieszył ( chyba że mnie przekonacie ) ciągle miał problemy z osią pękła mu 2 razy pod rząd (oczywiste w serwisie mu wymieniali i zapewniali że nie pęknie ) przechodząc do tematu znalazłem GT AVALANCHE 3.0 http://www.allegro.pl/item892752933_gt_avalanche_3_0_disc_z_1999_zl_sklep.html podoba mi się jeszcze Merida Matts 40-D http://www.allegro.pl/item899478067_rower_merida_matts_40_d_hydraulic_09_cena_hit.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mitUSER Napisano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Tu masz niezły rower jak za tą cenę http://www.mudserwis.com/kross-level-a2-xt-2009-p-61.html albo http://allegro.pl/item871464391_kross_level_a4_deore_rock_shox_dart_2_wawa.html Raczej nic lepszego nie znajdziesz. A co masz do krossów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Krossów jakoś nie lubię nie jestem do nich przekonany kolega ma i długo się nie nacieszył ( chyba że mnie przekonacie ) ciągle miał problemy z osią pękła mu 2 razy pod rząd (oczywiste w serwisie mu wymieniali i zapewniali że nie pęknie ) Jezeli oś pękła raz to potem będzie pękać coraz częsciej, wiem z doświadczenia, aby tego uniknąć należałoby wymienić piastę, cieżko też winic Kross`a za to co inni producenci mu dostarczają, chociaż nie powiem że nie ma on na to wpływu w pewnym sensie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 wiadomo ze avalanche ma gorszy osprzet od aczworki ale nie wszyscy musza jezdzic na krossach osprzet jest bardzo wazny ale sam osprzet nie jezdzi, wazne jest jak sie rower zachowuje i ile radosci z jazdy daje. Co do tego GT to calkiem spoko ale przyczepilbym sie do kiepskich piast Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 nie wiem czy zwrociles uwage ale merida ma hamulce hydrauliczne ,a gt ma MECHANICZNE czyt na drut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kraszak Napisano 26 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Raczej nic lepszego nie znajdziesz. A co masz do krossów? do Krossów nic nie mam ale jak kolega powyżej wspomniał że to trochę takie monotonne ukierunkować się do jednej marki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Chyba wolalbym tanie tektro jak to okreslasz "na druty" niz tanie tektro hydrauliki. Jesli cos jest tanie i hydrauliczne to mozesz miec pewnosc ze beda z tym klopoty. I nie wiem czy zwrociles uwage na kosmiczny rozmiar ramy. Chyba ze kolega poszukujacy roweru jest wielkoludem albo chce wygladac jak Szurkowski za mlodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Chyba wolalbym tanie tektro jak to okreslasz "na druty" niz tanie tektro hydrauliki. Jesli cos jest tanie i hydrauliczne to mozesz miec pewnosc ze beda z tym klopoty. Potwierdzam, mam tektro IO - mechaniczne hamulce oraz Tektro Auriga - hydrauliczne, i lepszą siłe hamowania mają mechaniki ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mitUSER Napisano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 kello Na aukcji jest 20 takich rowerów więc chyba mają inne rozmiary. A co do hamulców w A4 masz bardzo dobre Vki Avid SD5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Co do rozmiaru mowilem o meridzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Stycznia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Ja mam rame meridy w wielkości 20" a mam jakieś 175cm. Rama jak dla mnie wygodna lubie ją tylko jak stane na ziemi górna rura jest niebezpiecznie blsko Co do powyższych rowerów. W opisie znajdziemy ze Merida posiada widelec XCM V2 ktory jest o niebo lepszy od poprzedniej wersji, ma tez korbe shimano w przeciwieństwie do suntoura w GT. Z drugiej strony Hamulce. Sam nie mialem wiec nic konstruktywnego raczej nie powiem ale sporo ludzi sie wypowiada pozytywnie o tych tektro. Prawda jest ze te tektro sa tanimi hamulcami i moga byc z nimi problemy ale j3 sa droższe a a dzialaja poki sie cos z nimi nie stanie tak ze w tym przedziale to i tak czesto ruletka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HomerWells Napisano 6 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 GT Avalanche 3.0 może osprzęt ma taki sobie ale ma za to świetną ramę. Tylko zastanów się czy będzie odpowiadała Tobie geometria ramy. Lawinka jest lepsza na zjazdach. Natomiast trochę gorzej się nią podjeżdża, a w przypadku gdy pęknie hak przerzutki trzeba się liczyć z wydatkiem rzędu 70 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.