Skocz do zawartości

[rower] GT Avalanche 3.0

kraszak

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam rowerku do 1500 zł

Krossów jakoś nie lubię nie jestem do nich przekonany

kolega ma i długo się nie nacieszył ( chyba że mnie przekonacie )

ciągle miał problemy z osią pękła mu 2 razy pod rząd (oczywiste w serwisie mu wymieniali i zapewniali że nie pęknie )

przechodząc do tematu znalazłem GT AVALANCHE 3.0

http://www.allegro.pl/item892752933_gt_avalanche_3_0_disc_z_1999_zl_sklep.html

podoba mi się jeszcze Merida Matts 40-D

http://www.allegro.pl/item899478067_rower_merida_matts_40_d_hydraulic_09_cena_hit.html

:D

Krossów jakoś nie lubię nie jestem do nich przekonany

kolega ma i długo się nie nacieszył ( chyba że mnie przekonacie )

ciągle miał problemy z osią pękła mu 2 razy pod rząd (oczywiste w serwisie mu wymieniali i zapewniali że nie pęknie )

Jezeli oś pękła raz to potem będzie pękać coraz częsciej, wiem z doświadczenia, aby tego uniknąć należałoby wymienić piastę, cieżko też winic Kross`a za to co inni producenci mu dostarczają, chociaż nie powiem że nie ma on na to wpływu w pewnym sensie :D

wiadomo ze avalanche ma gorszy osprzet od aczworki ale nie wszyscy musza jezdzic na krossach :D osprzet jest bardzo wazny ale sam osprzet nie jezdzi, wazne jest jak sie rower zachowuje i ile radosci z jazdy daje. Co do tego GT to calkiem spoko ale przyczepilbym sie do kiepskich piast

Chyba wolalbym tanie tektro jak to okreslasz "na druty" niz tanie tektro hydrauliki. Jesli cos jest tanie i hydrauliczne to mozesz miec pewnosc ze beda z tym klopoty.

I nie wiem czy zwrociles uwage na kosmiczny rozmiar ramy. Chyba ze kolega poszukujacy roweru jest wielkoludem :D albo chce wygladac jak Szurkowski za mlodu :blush:

Chyba wolalbym tanie tektro jak to okreslasz "na druty" niz tanie tektro hydrauliki. Jesli cos jest tanie i hydrauliczne to mozesz miec pewnosc ze beda z tym klopoty.

Potwierdzam, mam tektro IO - mechaniczne hamulce oraz Tektro Auriga - hydrauliczne, i lepszą siłe hamowania mają mechaniki ...

• Mod Team

Ja mam rame meridy w wielkości 20" a mam jakieś 175cm. Rama jak dla mnie wygodna lubie ją tylko jak stane na ziemi górna rura jest niebezpiecznie blsko :thumbsup:

Co do powyższych rowerów.

W opisie znajdziemy ze Merida posiada widelec XCM V2 ktory jest o niebo lepszy od poprzedniej wersji, ma tez korbe shimano w przeciwieństwie do suntoura w GT. Z drugiej strony Hamulce. Sam nie mialem wiec nic konstruktywnego raczej nie powiem ale sporo ludzi sie wypowiada pozytywnie o tych tektro. Prawda jest ze te tektro sa tanimi hamulcami i moga byc z nimi problemy ale j3 sa droższe a a dzialaja poki sie cos z nimi nie stanie tak ze w tym przedziale to i tak czesto ruletka.

• 2 tygodnie później...

GT Avalanche 3.0 może osprzęt ma taki sobie ale ma za to świetną ramę. Tylko zastanów się czy będzie odpowiadała Tobie geometria ramy. Lawinka jest lepsza na zjazdach. Natomiast trochę gorzej się nią podjeżdża, a w przypadku gdy pęknie hak przerzutki trzeba się liczyć z wydatkiem rzędu 70 zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...