Skocz do zawartości

[farba] na korbie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć! Mam taki problem, jak jeździłem z noskami do adidasy ocierały i korbę i farba zostawała na butach. Poprostu się starła, i zamiast czarnego jest teraz srebrne. Jak lub czym to pomalować żeby jakoś normalnie wyglądało? A może zdrapać farbę z całości?

dsc01193z.jpgdsc01191b.jpg

Czekam na jakieś propozycję :) Pozdro

PS sorry za jakość ale z komórki ;/

Napisano

Zetrzyj papierem ściernym całą farbę, później użyj bardzo drobnego wodnego papieru i na koniec wypoleruj pastą polerską. Żeby efekt długo się utrzymał możesz maznąć to lakierem bezbarwnym.

Napisano

Korby już tak mają, chociaż nie wszystkie. Wcześniej wypolerowałem butem jakąś taniutką truvativ isoflow, aktualna firex wciąż się bardzo dobrze trzyma. Starsze xt równierz traciły logo. Z jednej strony widać, że przynajmniej sprzęt jest jeżdżony, z drugiej nadaje to nieco niechlujny wygląd rowerowi :down:

Napisano

Każdą wytrzesz :) Od isoflow'ów czy jak im tam po xtr.

Jeżeli się nie mylę to na ebay'u można dostać folie ochronne, pod daną korbę z dowolnym kolorem :down:

Napisano

Przynajmniej taka wytarta korba swiadczy ze ktos faktycznie uzywa roweru, a nie lansuje sie w kolorowym ubranku w neidzielne popoludnia na scizkach rowerowych

Napisano

Z jednej strony widać, że przynajmniej sprzęt jest jeżdżony, z drugiej nadaje to nieco niechlujny wygląd rowerowi :D

Dlatego właśnie postanowiłem coś z tym zrobić ;)

co do świadectwa użytkowania to jak masz dobrze zatrzaskowe ustawione to naprawdę ciężko zszorować farbę

Teraz już mam spd i nic nie ociera, ale to było jeszcze jak miałem noski ;p

• Mod Team
Napisano

co do świadectwa użytkowania to jak masz dobrze zatrzaskowe ustawione to naprawdę ciężko zszorować farbę

SPD mają być ustawione dobrze dla kolan a nie dla napisów na korbie.

• Mod Team
Napisano

Z moich obserwacji wręcz przeciwnie, powiedziałbym że większość jeżdżących w SPD ma wytarte ramiona korby. Jeśli komuś too przeszkadza to zostaje polerka.

Napisano

Dzięki za pomoc, ztarłem farbę z korby, na razie jednej z braku czasu, użyłem papieru 80 później 800 chyba i 2000 wodny. Efekt co najmniej zadowalający, tylko że troche nie pasuje do roweru ale trudno :) ponieżej fotki:

dsc01197h.jpg

dsc01195p.jpg

Pozdro :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...