Eper Napisano 25 Stycznia 2010 Napisano 25 Stycznia 2010 Cześć! Mam taki problem, jak jeździłem z noskami do adidasy ocierały i korbę i farba zostawała na butach. Poprostu się starła, i zamiast czarnego jest teraz srebrne. Jak lub czym to pomalować żeby jakoś normalnie wyglądało? A może zdrapać farbę z całości? Czekam na jakieś propozycję Pozdro PS sorry za jakość ale z komórki ;/
andi333 Napisano 25 Stycznia 2010 Napisano 25 Stycznia 2010 Miałem tak z korba alivio drobnym a potem jeszcze drobniejszym papierem zdrapałem farbę i było ok.
Schwefel Napisano 25 Stycznia 2010 Napisano 25 Stycznia 2010 Zetrzyj papierem ściernym całą farbę, później użyj bardzo drobnego wodnego papieru i na koniec wypoleruj pastą polerską. Żeby efekt długo się utrzymał możesz maznąć to lakierem bezbarwnym.
arroyo Napisano 25 Stycznia 2010 Napisano 25 Stycznia 2010 Korby już tak mają, chociaż nie wszystkie. Wcześniej wypolerowałem butem jakąś taniutką truvativ isoflow, aktualna firex wciąż się bardzo dobrze trzyma. Starsze xt równierz traciły logo. Z jednej strony widać, że przynajmniej sprzęt jest jeżdżony, z drugiej nadaje to nieco niechlujny wygląd rowerowi
mati199 Napisano 25 Stycznia 2010 Napisano 25 Stycznia 2010 Każdą wytrzesz Od isoflow'ów czy jak im tam po xtr. Jeżeli się nie mylę to na ebay'u można dostać folie ochronne, pod daną korbę z dowolnym kolorem
blair7 Napisano 26 Stycznia 2010 Napisano 26 Stycznia 2010 Przynajmniej taka wytarta korba swiadczy ze ktos faktycznie uzywa roweru, a nie lansuje sie w kolorowym ubranku w neidzielne popoludnia na scizkach rowerowych
netta1987 Napisano 26 Stycznia 2010 Napisano 26 Stycznia 2010 co do świadectwa użytkowania to jak masz dobrze zatrzaskowe ustawione to naprawdę ciężko zszorować farbę
Eper Napisano 26 Stycznia 2010 Autor Napisano 26 Stycznia 2010 Z jednej strony widać, że przynajmniej sprzęt jest jeżdżony, z drugiej nadaje to nieco niechlujny wygląd rowerowi Dlatego właśnie postanowiłem coś z tym zrobić co do świadectwa użytkowania to jak masz dobrze zatrzaskowe ustawione to naprawdę ciężko zszorować farbę Teraz już mam spd i nic nie ociera, ale to było jeszcze jak miałem noski ;p
Mod Team Odi Napisano 26 Stycznia 2010 Mod Team Napisano 26 Stycznia 2010 co do świadectwa użytkowania to jak masz dobrze zatrzaskowe ustawione to naprawdę ciężko zszorować farbę SPD mają być ustawione dobrze dla kolan a nie dla napisów na korbie.
Mod Team Odi Napisano 26 Stycznia 2010 Mod Team Napisano 26 Stycznia 2010 Z moich obserwacji wręcz przeciwnie, powiedziałbym że większość jeżdżących w SPD ma wytarte ramiona korby. Jeśli komuś too przeszkadza to zostaje polerka.
Eper Napisano 29 Stycznia 2010 Autor Napisano 29 Stycznia 2010 Dzięki za pomoc, ztarłem farbę z korby, na razie jednej z braku czasu, użyłem papieru 80 później 800 chyba i 2000 wodny. Efekt co najmniej zadowalający, tylko że troche nie pasuje do roweru ale trudno ponieżej fotki: Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.