Skocz do zawartości

[Amortyzator] Rock Shox Dart 3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!!! Posiadam RS DART 3 i mam pytanie odnośnie wielkości tarczy. Na stronie producenta napisane jest,że można do 160,a co się stanie jeśli zamontuje 185? ( Chodzi mi tu głównie czy jest to niebezpieczne np. czy się złamie w pół)i po jakim okresie można będzie zauważyć skutki tarczy 185. PoZdRo

Napisano

Generalnie się nie stanie nic - jedynie co musisz zrobić, to zamontować adapter na 185mm, bo 160mm masz, o ile się nie mylę, bez adaptera.

• Mod Team
Napisano

Generalnie to sie moze wiele stać. Nie posądzam Darta o wyrwanie mocowania ale i w skrajnym przypadku moze sie to zdarzyć. Przede wszystkim dart ma golenie 28 co dyskwalifikuje go w tarczy wiekszej niz 160 z racji tego ze szybko złapie luzy zwłaszcza z lewej strony (od tarczy). Jezeli hamulec ma odpowiednio dużą siłe a ty jesteś odpowiednio ciężki może sie coś połamać. Skoro producent zaleca max 160 wypada raczej tego przestrzegać.

Napisano

A jak ta sprawa ma się z Rebą, utrzyma ona tarczę 185 czy max to 160? Bo właśnie jestem przed wyborem tarczówki, już w sumie wybrałem Juicy 7, ale nie wiem do końca jaką konfiguracją wybrać P185/T160 czy może P160/T160?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...