Skocz do zawartości

[amortyzator przedni] wybór: rs reba czy marcok corsa cento 2009?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

planuje zakup jakiegos marcoka z wyzszych modeli i tu cos uzywanego bo ceny sa dosyc duze lub nową rebe albo race albo sl bo tansza ( ok 1200zł). Czy ta corsa ( cena za uzywke tez ok 1000zł) bedzie lepsza od takiej reby?? generalnie do tej pory jezdzilem tylko na marcokach i to starszych tak wiec mam zaufanie do tej firmy. Wiem jednak ze reba to tez nie byle co:)

pozdrawiam i z gory dzieki za odpowiedzi

Napisano

Po pierwsze do Reby Race nie dokładaj, sporo tematów o niej było.

Corsa potrafiła "dobrze" cieknąć i fatalnie pracować.

Za 1400 zł masz nowego Foxa, może to przemyśl ?

Napisano

czy ta niechec wynika z tego ze marcoki sa teraz gorszej jakosci? czy poprostu maja gorsza prace? a moze jakis inny marzocchi np wczesniejszy niz 2008 itp? A może ktoś potrafi polecic cos alternatywnego do XC? chcilabym cos w okolicach 1600g w miare sztywnego.. jakies r7 i jego pokroju odpadaja.

pozdr

Napisano

mój to 2007 wyprodukowany jeszcze w Itali. dzieją się z nim różne dziwne rzeczy. sam twardnieje i traci skok. super bo da się to odczuć już w trakcie 3h maratonu. czyli im bardziej jestem zmęczony tym mniej amor mi pomaga :)

wykonanie? luz na goleniach i słabo trzymające się naklejki. poza tym super. choć zapomnial bym o pokrętle od tłumienia powrotu które jest na dole goleni a które po zabrudzeniu przestaje się kręcić.

wracając do działania. amor byl odesłany do gregorio ale wg. nich jest wszystko ok. czyli widocznie ma tak działać :laugh:

z lektury innego forum wiem że inne, równie dziwne rzeczy dzieją się z innymi nowszymi amorami tej marki.

Napisano

Dla mnie Reba SL Dual Air nie ma konkurecji, jeśli bierze się pod uwagę stosunek wartości do ceny.

1. To wytrzymały, lekki amor z bardzo szerokimi możliwościami regulacji (skok, Dual Air, floodgate)

2. Kosztuje poniżej 1100 zł.

3. Sam umiem zrobić jej serwis (łatwo się nauczyć), a koszt zrobionego własnoręcznie to ze 25 zł/rok (pomijając uszczelki przeciwkurzowe).

4. To (z racji opłacalności) chyba najszerzej testowany amor z tych z wyższej półki. Jest prześwietlony na wylot.

5. Nie ma praktycznie różnicy w stosunku do droższego modelu Race.

6. Różnice w stosunku do najwyższych modeli (nawet 2 razy droższych) Team i XX (Black Box i manetka) są małe.

7. Różnic wagowych między tymi modelami (od 2009) właściwie nie ma.

Gość R3surrection
Napisano

właśnie odebrałem nowiutkiego marathona corse WC napisz na gg 6027836 dam ci znać co i jak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...