radekhdk Napisano 24 Stycznia 2010 Napisano 24 Stycznia 2010 Witam, planuje zakup jakiegos marcoka z wyzszych modeli i tu cos uzywanego bo ceny sa dosyc duze lub nową rebe albo race albo sl bo tansza ( ok 1200zł). Czy ta corsa ( cena za uzywke tez ok 1000zł) bedzie lepsza od takiej reby?? generalnie do tej pory jezdzilem tylko na marcokach i to starszych tak wiec mam zaufanie do tej firmy. Wiem jednak ze reba to tez nie byle co:) pozdrawiam i z gory dzieki za odpowiedzi
mati199 Napisano 24 Stycznia 2010 Napisano 24 Stycznia 2010 Po pierwsze do Reby Race nie dokładaj, sporo tematów o niej było. Corsa potrafiła "dobrze" cieknąć i fatalnie pracować. Za 1400 zł masz nowego Foxa, może to przemyśl ?
marsman Napisano 25 Stycznia 2010 Napisano 25 Stycznia 2010 też stałem przed wyborem RS/Marcok. Reba Sl/XC600SL... wybrałem marcoka i to był zły wybór
radekhdk Napisano 25 Stycznia 2010 Autor Napisano 25 Stycznia 2010 czy ta niechec wynika z tego ze marcoki sa teraz gorszej jakosci? czy poprostu maja gorsza prace? a moze jakis inny marzocchi np wczesniejszy niz 2008 itp? A może ktoś potrafi polecic cos alternatywnego do XC? chcilabym cos w okolicach 1600g w miare sztywnego.. jakies r7 i jego pokroju odpadaja. pozdr
marsman Napisano 25 Stycznia 2010 Napisano 25 Stycznia 2010 mój to 2007 wyprodukowany jeszcze w Itali. dzieją się z nim różne dziwne rzeczy. sam twardnieje i traci skok. super bo da się to odczuć już w trakcie 3h maratonu. czyli im bardziej jestem zmęczony tym mniej amor mi pomaga wykonanie? luz na goleniach i słabo trzymające się naklejki. poza tym super. choć zapomnial bym o pokrętle od tłumienia powrotu które jest na dole goleni a które po zabrudzeniu przestaje się kręcić. wracając do działania. amor byl odesłany do gregorio ale wg. nich jest wszystko ok. czyli widocznie ma tak działać z lektury innego forum wiem że inne, równie dziwne rzeczy dzieją się z innymi nowszymi amorami tej marki.
mati199 Napisano 25 Stycznia 2010 Napisano 25 Stycznia 2010 gdzie są fajne nowe fox za 1400?? Jeszcze nie oślepłem http://allegro.pl/item885561248_fox_f80_rl_disc_nowy_wyprzedaz_czarny.html
goldbloom Napisano 26 Stycznia 2010 Napisano 26 Stycznia 2010 Dla mnie Reba SL Dual Air nie ma konkurecji, jeśli bierze się pod uwagę stosunek wartości do ceny. 1. To wytrzymały, lekki amor z bardzo szerokimi możliwościami regulacji (skok, Dual Air, floodgate) 2. Kosztuje poniżej 1100 zł. 3. Sam umiem zrobić jej serwis (łatwo się nauczyć), a koszt zrobionego własnoręcznie to ze 25 zł/rok (pomijając uszczelki przeciwkurzowe). 4. To (z racji opłacalności) chyba najszerzej testowany amor z tych z wyższej półki. Jest prześwietlony na wylot. 5. Nie ma praktycznie różnicy w stosunku do droższego modelu Race. 6. Różnice w stosunku do najwyższych modeli (nawet 2 razy droższych) Team i XX (Black Box i manetka) są małe. 7. Różnic wagowych między tymi modelami (od 2009) właściwie nie ma.
Gość R3surrection Napisano 26 Stycznia 2010 Napisano 26 Stycznia 2010 właśnie odebrałem nowiutkiego marathona corse WC napisz na gg 6027836 dam ci znać co i jak
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.