hehe12 Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Potrzebuję rękawice na mrozy. Przeglądałem na Allegro narciarskie, ceny zaczynają się od kilkunastu zł a kończą na kilkuset. Prosiłbym o propozycje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Dzisiaj przy -12 / -15 śmigałem w http://www.allegro.pl/item883096455_rekawiczki_zimowe_chiba_gel_winter_centrumrowerow.html Na początku czułem zimno w prawym małym palcu, ale po pół godzinie było już względnie ciepło i wiatr ani spory mróz już mi nie przeszkadzał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hehe12 Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Jak przetestowałeś na sobie to chyba je wezmę Zima się już kończy, jednak się jeszcze zastanowię czy przeczekać ten miesiąc, chociaż w sumie to na kolejne lata się przydadzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiek90 Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Ja jezdze w takich(w troche innych kolorach - dominuje szary) - http://www.allegro.pl/item886625666_nowe_rekawiczki_lemon_husky_l.html zalozonych na zwykle najtansze rekawiczki za kilka zl(chyba bawelniane) i chociaz mam bardzo chude dlonie(i ogolnie jestem chudy) i zle znosze niskie temperatury to w ww zestawie jest ok Pomimo 2 par rekawiczek czucie w dloniach mam dobre. Troche upierdliwe jest zakladanie 2 par rekawiczek(chyba ze te badziwene beda na stale w srodku) no i numeru na komorce tez raczej nie da sie wybrac, ale poza tym wszystko ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hehe12 Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Jesteś podobny do mnie - też wszystko mam chude i niskie temperatury nie najlepiej znoszę A na jak dalekie wypady w nich jeździsz? Obecnie po kilku km z górki nie czuję rąk, a jak wejdę do domu to muszę je dać pod lekko letniawą wodę bo w domu jest za gorąco i trudno wytrzymać ból, więc teraz mogę jeździć tylko w pobliżu, dlatego szukam rękawic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qamal Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 kolega ma podobne do twoich cysiek możesz je wziąć i do tego kupić rękawiczki wewnętrzne albo te z rynku za 5 zł bawełniane. Zakladac je będzie ci cieplej ale wtedy te husky musisz kupić rozmiar większe a jak będzie cieplej czyli np 5 stopni to będą za duże, żeby je same założyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiek90 Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 W 2 parach rekawiczek jezdzilem na uczelnie przez miasto kolo 12 km. Czasowo w zimie jest to kolo 50 minut. Dlonie przez jakis czas przyzwyczajaja sie do temperatury, ale pozniej juz jest ok. Tzn nie jest jakos super cieplo, ale mozna spokojnie jechac i myslec o czyms innym niz "o cholera ale pic zaraz mi lapy odmarzna" Najnizsza temperatura w jakiej jechalem w tych rekawiczkach(2 parach) to miedzy -15 a -20, wiec juz naprawde zimno. Komfort podrozy nie byl jakis super, ale spokojnie dalem rade przejechac i bez problemu moglbym jeszcze sporo przejechac. Jeszcze rok temu jezdzilem w jakis starych rekawiczkach pseudo narciarskich(niby grube i niezle wygladaja) i bawelnianych i po przejechaniu okolo 7km(do szkoly mialem blizej ) przy -20 jedna reka trzymalem kierownice a z drugiej zdejmowalem rekawiczki i wkladalem sobie dlon pod ubrania i kladlem na brzuchu/klacie, zeby ja troche ugrzac, potem zamiana rak.... bylo naprawde ciezko.Tak jak wspomnial Qamal jezeli chceszjezdzic w 2 parach rekawiczek to te zewnetrzne musisz kupic za duze. Moim zdaniem jest to dobre rozwiazanie - w za duzych rekawiczkach jezdzi sie ok, a jak jest cieplo to mozna jezdzic tylko w bawelnianych(chociaz wtedy szybko sie niszcza). Ogolnie jak zle znosisz niskie temperatury to polecam jeszcze kupic sobie dodatkowe spodnie, ktore zakladasz na normalne - wygladaja jak dresy ale niezle chronia przed wiatrem, troche przed zimnem i zatrzymuja na sobie cale bloto co jest wazne jezeli po jezdzie musisz wygladac jak czlowiek Niezbyt dobrze radze sobie z deszczem/sniegiem - poki slabo pada jest jeszcze niezle, ale przy ulewie i tak bedziesz mial przemoczone spodnie. Oprocz tego jeszcze ciepla kurtka, 2 pary skarpet, cieple buty, czapka/kominiarka(ja wole czapke), szalik(dlugi - taki zeby mozna sobie nim bylo zaslonic od wiatru szyje i twarz az do nosa), ew jeszcze jakies kalesonopodobne cos i nawet bedac takim chudzielcem jak ja mozesz ruszac na podboj Syberii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huba Napisano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 ja osobiscie jezdze w Gore countdown http://www.gorebikewear.co.uk/remote/Satellite/PROD_GCOUNO?landingid=1212722558058A# drogie, ale jestem bardzo zadowolony !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.