Skocz do zawartości

[rower]Policyjny rower

soliner

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja bym się pościgał z policjantem na takim rowerze, ciekawe czy jak by mnie gonił to by włączył koguta, wszystkie auta zjechały by na bok, dużo miejsca przynajmniej by było na ten 'maraton':whistling:

A tak wogóle to oni mają koguty na tych bicyklach, czy jadą i dmuchają w gwizdek :wallbash:

• 2 tygodnie później...
Napisano

Male wspomaganie elektryczne wbudowane w rame i niejeden wycinak sie zdziwi :). Dojda go najdalej po 500m. Cos ten rower ma okraglego w korbie, czyzby to to?

• 2 miesiące temu...
Napisano

Odnoszę wrażenie, że część z forumowiczów wypowiada się na dany temat, przeglądając pobieżnie tylko zdjęcie, a raptem 6 linijek tekstu to już za dużo do przeczytania. A pod zdjęciem jest napisane

"Prjektant Ciprian Frunzeanu przedstawił swoją autorską wizję policyjnego jednośladu.

Zaprezentowany model charakteryzuje się unikalną bryłą, systemem przechowywania bagażu z dostępem do niego bez konieczności zsiadania oraz wbudowanym nadajnikiem GPS.

Rower dysponuje również sygnałem dźwiękowym oraz zintegrowanym z pedałem system zaopatrującym wbudowaną elektronikę w prąd.

Koncept nowoczesnego roweru ma zwiększyć efektywność w zakresie widoczności i mobilności. Poza ściganiem przestępców wehikuł może okazać się niezwykle pomocny w budowaniu relacji między służbami policyjnymi, a mieszkańcami i turystami - przez wykorzystanie go w edukacji, informacji i komunikacji a także przy zbieraniu danych terenowych.

Kompaktowa, ultralekka i wytrzymała konstrukcja zaopatrzona została w czerwono-niebieskie światła, GPS, syrenę, uchwyt na bidon i wiele innych przydatnych dodatków."

Biiker, Klosiu bez urazy ale to jest głównie do Was, bo wasze wypowiedzi świadczą o tym że nie czytacie tego co komentujecie.

A żeby nie było OT to uważam, że zarówno policja jak i straż miejska powinna poruszać się na rowerach są dzięki temu bardziej mobilni, a co za tym idzie bardziej widoczni na ulicy, skuteczniej mogą podejmować pościg na otwartym terenie, bo niestety ale w centrum miasta to te rowery im by tylko przeszkadzały, pierwszy lepszy płot i co będą przerzucać rowery. Ale na deptakach, szlakach turystycznych jak najbardziej i jak najwięcej takich patroli.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...