Skocz do zawartości

[rower]Policyjny rower

soliner

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ciekaw jestem jak takim rowerem, policja chciała by ścigać na przykład po lesie lub parku(bo jakoś nie wyobrażam sobie tego ubłocić lub w ogóle jeździć tym w błocie) :thumbsup:

Napisano

omg... :)

To będzie ważyć jakieś.. strzelam - 20kg :D:D

Zrobili by coś na ramie przełajówki i dopiero kombinowali - w 14kg by się 'zamknęli' z całym cyrkiem lampek i gps :) W każdym razie.. chciałbym sprawdzić tego osiągi w praktyce, jak by to weszło do produkcji :P

Napisano

myślę, że pomysł całkiem dobry, tylko już widzę jak ta cała "policja ściga przestępców". Żeby kogoś "ścigać" trzeba mieć osiągi, a na tym klocu chyba nie da rady :down:

Napisano

Dzieciak ale w macie podejście do tematy, przecież to jest projekt swoją drogą całkiem nowatorski.

I z czego wy się cieszcie że policjant kogoś na tym rowerze nie dorwie tak was bawi bezprawie ? pewnie nie jeden z was po piwku uciekał przed policją i był z tego dumny że go nie dorwali

Niech który z Was pomyśli którym tak wesoło nie każdy ma tyle czasu co wy na wyjazdy, treningi itp nie każdy przecież jest pasjonatem kolarstwa a to że część policjantów porusza się na roweruch to ma jeden powód żeby dla Wam było bezpieczniej

Kurcze rowery w policji są po to żeby zwiększyć ich mobilność w krótszym skontrolować więcej miejsc

Napisano

Raczej po to aby zwiększyć bezpieczeństwo w parkach, na spacerniakach itp. Na rowerze łatwiej dorwą złodzieja który zajuma kobiecie torebkę. Patrol na rowerze jest mniej męczący niż pieszy, a jeśli kogoś nawet nie złapią, to bez problemu wezwą posiłki zmotoryzowane. Nocą mnie to jeden diabeł czy ktoś pije piwo z kumplami w parku, ale akurat w dzień nie jest przyjemne gdy na spacerze z dziewczyną napotkasz grupkę wypierdków zachowujących się głośno.

Gość R3surrection
Napisano

kogo oni złapią. 1 kondycja 2 umiejętności 3 sprzęt 4 najważniejsze.... Gdzie ty chcesz kogoś w tłumie po chodniku, deptaku gonić rowerem? Pozabijaliby ludzi.

Napisano

Tak samo jak ja czy ty możemy jeździć po parku, a nie twierdzę przecież, że na ten rower wsadzą posterunkowego z brzuchem, podobnie jak do tajniaków patrolujących drogi szybkiego ruchu nie wsadza się żółtodziobów prosto po prawku.

Napisano

Górnolotne twierdzenia o ściganiu przestępców itp. można sobie raczej miedzy bajki włożyć (tak samo jak wsadzanie do nieoznakowanych samochodów doświadczonych kierowców a nie pociotków komendanta...). Rower dla policji powstał własnie z myślą o forach takich jak to i o mediach w których po prostu dobrze to brzmi i tyle. Wiara, że jest w tym jakaś głębsza mysl jest równie bezsensowna jak wiara w uzasadnienie Nobla dla Obamy...

Napisano

Czy Oni muszą zaraz kogoś gonić ? Ważne że są i dzięki temu jest spokojniej.

Równie dobrze można powiedzieć po co samochodami patrolują !

Pewnie nie jeden policjant dla Was drobne cwaniaczki by wstydu narobił dobrze jest popisać anonimowo na forum a jak policję spotykacie

to podwijacie ogony pod dupy

Ku... Panie i Panowie trochę szacunku

Napisano

Ja tam nie widzę tu żadnych wyrazów braku szacunku. Nie widze też żeby ktoś negował tu konieczność istnienia policji. Ot dyskusja na temat ciekawego marketingowego w sumie wg mnie pomysłu.

Inna sprawa, że nie widzę powodu, dla którego mielibyśmy mieć większy szacunek dla policjanta niż dla powiedzmy murarza. Zawód jak zawód.

Z góry przepraszam za ten lekki dryf poza temat.

Napisano

Dzieciak ale w macie podejście do tematy, przecież to jest projekt swoją drogą całkiem nowatorski.

I z czego wy się cieszcie że policjant kogoś na tym rowerze nie dorwie tak was bawi bezprawie ? pewnie nie jeden z was po piwku uciekał przed policją i był z tego dumny że go nie dorwali

1. ja nie piję

2. kultu "JP" nie popieram

3. mnie jeszcze żadna policja nie goniła :voodoo:

Napisano

1. ja nie piję

2. kultu "JP" nie popieram

3. mnie jeszcze żadna policja nie goniła :laugh:

1. używki ? a może na czerwonym świetle przejeżdżasz, powód zatrzymania się znajdzie

2. czyżby kult "JR" - Josepha Ratzingera

3. i tak cię dorwą a wtedy to ja będę się :D

Napisano

Niech który z Was pomyśli którym tak wesoło nie każdy ma tyle czasu co wy na wyjazdy, treningi itp nie każdy przecież jest pasjonatem kolarstwa a to że część policjantów porusza się na roweruch to ma jeden powód żeby dla Wam było bezpieczniej

Kurcze rowery w policji są po to żeby zwiększyć ich mobilność w krótszym skontrolować więcej miejsc

Witaj Jakobs ;)

Zgodze sie z toba w 100% Mieszkam obecnie w Belgii i powiem ci ze tu pocicja porusza sie na rowerach. oczywiście nie kazdy policjant ma rower :D ale naprzykład weżmy takie parki. ciezko tam wjechać radiowozem - dlatego też policjanci i policjantki jezdza włąsnie na rowerach. dodam jeszcze ze policjanci sa bardzo seksowni w tych mundurach no i na rowerze :)

Goraco pozdrawiam Monika :(

Napisano

Powiem wam że w Lublinie były kiedyś patrole policji na rowerach, patrolowali ścieżki , zalew, parki. Też wszyscy podchodzili do tego ze śmiechem... Powiem Wam że raz chialem ich wkur.. i przejechałem centymetry obok nich z wielka prędkością... jak zaczeli mnie gonić i mnie złapali, a uwierzcie że najslabszej kondycji to ja nie miałem...

Dostąłem upomnienie za niebezpieczną jazdę po parku...

Napisano

Powiem wam że w Lublinie były kiedyś patrole policji na rowerach, patrolowali ścieżki , zalew, parki. Też wszyscy podchodzili do tego ze śmiechem... Powiem Wam że raz chialem ich wkur.. i przejechałem centymetry obok nich z wielka prędkością... jak zaczeli mnie gonić i mnie złapali, a uwierzcie że najslabszej kondycji to ja nie miałem...

Dostąłem upomnienie za niebezpieczną jazdę po parku...

Choć jeden prawdomówny rowerzysta jak Cię policja złapie możesz się na mnie powołać :)

Napisano

Mój brat jest policjantem startuje w wielu zawodach i odnosi sukcesy

W ogólnopolskich zawodach policjantów jest No.1

Chłopcy myślę że dla wielu z was narobił by wstydu

Pozdrowienia i buziaki :)

Monia

Napisano

A ja napiszę coś na temat :D

Wydaje mi się że policji starczyły by choćby krossy levely 4 albo 6 i mały przymusowy trening :D i dali by radę.

Zamontować im liczniki i np. codziennie przynajmniej 30km patrolu po mieście.

A co do tego roweru z tych fot to normalnie pierwszy rzut oka rower z obudową od ścigacza czy co.

Napisano

Jeżeli chodzi o sam model policjanta na rowerze to muszę przyznać że mi się to bardzo podoba. I nie chodzi mi o zgrabne nogi policjantki ale o sam fakt że w ten sposób policja zwiększa swoje możliwości, poprawia wizerunek(jak to już ktoś wcześniej napisał) i coś ze sobą robi. Nie stać ich na nowe samochody to dostają rowery. Dla mnie spoko - gdybym miał pracować w policji to służby rowerowe były by w kręgu moich zainteresowań(no może zaraz po oddziałach konnych :D ) Nie mniej jednak w Poznaniu policjanci jeżdżą naprawdę nieźle :P raz miałem przyjemność się z nimi trochę pościgać (na szczęście nie w roli ściganego) i nie dałem im rady... A co mają za rowery? Trudno to określić bo malowanie ram pochodzi od producenta ale osprzęt klasy Deore jest przykręcony więc tragedii też nie ma :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...