soliner Napisano 24 Stycznia 2010 Napisano 24 Stycznia 2010 Chcielibyście takim pośmigać? http://technowinki.lajt.pl/3151214,0,2,multimedia_detal.html Ważne żeby mnie nie ścigali:D
DAMIAN24 Napisano 24 Stycznia 2010 Napisano 24 Stycznia 2010 ciekaw jestem jak takim rowerem, policja chciała by ścigać na przykład po lesie lub parku(bo jakoś nie wyobrażam sobie tego ubłocić lub w ogóle jeździć tym w błocie)
Schwefel Napisano 24 Stycznia 2010 Napisano 24 Stycznia 2010 Kolarza szosowego to to nie dogoni, downhillowca czy zawodnika XC też raczej nie więc wypada, że pościgi to można tylko uskuteczniać za emerytkami na składakach
soliner Napisano 25 Stycznia 2010 Autor Napisano 25 Stycznia 2010 Oni chyba nie planują tym ścigać, raczej reklamować policje hehe
adii22 Napisano 25 Stycznia 2010 Napisano 25 Stycznia 2010 omg... To będzie ważyć jakieś.. strzelam - 20kg :D Zrobili by coś na ramie przełajówki i dopiero kombinowali - w 14kg by się 'zamknęli' z całym cyrkiem lampek i gps W każdym razie.. chciałbym sprawdzić tego osiągi w praktyce, jak by to weszło do produkcji
borowka Napisano 25 Stycznia 2010 Napisano 25 Stycznia 2010 myślę, że pomysł całkiem dobry, tylko już widzę jak ta cała "policja ściga przestępców". Żeby kogoś "ścigać" trzeba mieć osiągi, a na tym klocu chyba nie da rady
jakobs Napisano 26 Stycznia 2010 Napisano 26 Stycznia 2010 Dzieciak ale w macie podejście do tematy, przecież to jest projekt swoją drogą całkiem nowatorski. I z czego wy się cieszcie że policjant kogoś na tym rowerze nie dorwie tak was bawi bezprawie ? pewnie nie jeden z was po piwku uciekał przed policją i był z tego dumny że go nie dorwali Niech który z Was pomyśli którym tak wesoło nie każdy ma tyle czasu co wy na wyjazdy, treningi itp nie każdy przecież jest pasjonatem kolarstwa a to że część policjantów porusza się na roweruch to ma jeden powód żeby dla Wam było bezpieczniej Kurcze rowery w policji są po to żeby zwiększyć ich mobilność w krótszym skontrolować więcej miejsc
arroyo Napisano 26 Stycznia 2010 Napisano 26 Stycznia 2010 Raczej po to aby zwiększyć bezpieczeństwo w parkach, na spacerniakach itp. Na rowerze łatwiej dorwą złodzieja który zajuma kobiecie torebkę. Patrol na rowerze jest mniej męczący niż pieszy, a jeśli kogoś nawet nie złapią, to bez problemu wezwą posiłki zmotoryzowane. Nocą mnie to jeden diabeł czy ktoś pije piwo z kumplami w parku, ale akurat w dzień nie jest przyjemne gdy na spacerze z dziewczyną napotkasz grupkę wypierdków zachowujących się głośno.
Gość R3surrection Napisano 26 Stycznia 2010 Napisano 26 Stycznia 2010 kogo oni złapią. 1 kondycja 2 umiejętności 3 sprzęt 4 najważniejsze.... Gdzie ty chcesz kogoś w tłumie po chodniku, deptaku gonić rowerem? Pozabijaliby ludzi.
arroyo Napisano 26 Stycznia 2010 Napisano 26 Stycznia 2010 Tak samo jak ja czy ty możemy jeździć po parku, a nie twierdzę przecież, że na ten rower wsadzą posterunkowego z brzuchem, podobnie jak do tajniaków patrolujących drogi szybkiego ruchu nie wsadza się żółtodziobów prosto po prawku.
RadekSki Napisano 26 Stycznia 2010 Napisano 26 Stycznia 2010 Górnolotne twierdzenia o ściganiu przestępców itp. można sobie raczej miedzy bajki włożyć (tak samo jak wsadzanie do nieoznakowanych samochodów doświadczonych kierowców a nie pociotków komendanta...). Rower dla policji powstał własnie z myślą o forach takich jak to i o mediach w których po prostu dobrze to brzmi i tyle. Wiara, że jest w tym jakaś głębsza mysl jest równie bezsensowna jak wiara w uzasadnienie Nobla dla Obamy...
rambo Napisano 26 Stycznia 2010 Napisano 26 Stycznia 2010 Czy Oni muszą zaraz kogoś gonić ? Ważne że są i dzięki temu jest spokojniej. Równie dobrze można powiedzieć po co samochodami patrolują ! Pewnie nie jeden policjant dla Was drobne cwaniaczki by wstydu narobił dobrze jest popisać anonimowo na forum a jak policję spotykacie to podwijacie ogony pod dupy Ku... Panie i Panowie trochę szacunku
RadekSki Napisano 26 Stycznia 2010 Napisano 26 Stycznia 2010 Ja tam nie widzę tu żadnych wyrazów braku szacunku. Nie widze też żeby ktoś negował tu konieczność istnienia policji. Ot dyskusja na temat ciekawego marketingowego w sumie wg mnie pomysłu. Inna sprawa, że nie widzę powodu, dla którego mielibyśmy mieć większy szacunek dla policjanta niż dla powiedzmy murarza. Zawód jak zawód. Z góry przepraszam za ten lekki dryf poza temat.
borowka Napisano 26 Stycznia 2010 Napisano 26 Stycznia 2010 Dzieciak ale w macie podejście do tematy, przecież to jest projekt swoją drogą całkiem nowatorski. I z czego wy się cieszcie że policjant kogoś na tym rowerze nie dorwie tak was bawi bezprawie ? pewnie nie jeden z was po piwku uciekał przed policją i był z tego dumny że go nie dorwali 1. ja nie piję 2. kultu "JP" nie popieram 3. mnie jeszcze żadna policja nie goniła
jakobs Napisano 27 Stycznia 2010 Napisano 27 Stycznia 2010 1. ja nie piję 2. kultu "JP" nie popieram 3. mnie jeszcze żadna policja nie goniła 1. używki ? a może na czerwonym świetle przejeżdżasz, powód zatrzymania się znajdzie 2. czyżby kult "JR" - Josepha Ratzingera 3. i tak cię dorwą a wtedy to ja będę się
emmx Napisano 27 Stycznia 2010 Napisano 27 Stycznia 2010 Dzieciak ale w macie podejście do tematy, przecież to jest projekt swoją drogą całkiem nowatorski. I z czego wy się cieszcie że policjant kogoś na tym rowerze nie dorwie tak was bawi bezprawie ? pewnie nie jeden z was po piwku uciekał przed policją i był z tego dumny że go nie dorwali Niech który z Was pomyśli którym tak wesoło nie każdy ma tyle czasu co wy na wyjazdy, treningi itp nie każdy przecież jest pasjonatem kolarstwa a to że część policjantów porusza się na roweruch to ma jeden powód żeby dla Wam było bezpieczniej Kurcze rowery w policji są po to żeby zwiększyć ich mobilność w krótszym skontrolować więcej miejsc Witaj Jakobs Zgodze sie z toba w 100% Mieszkam obecnie w Belgii i powiem ci ze tu pocicja porusza sie na rowerach. oczywiście nie kazdy policjant ma rower ale naprzykład weżmy takie parki. ciezko tam wjechać radiowozem - dlatego też policjanci i policjantki jezdza włąsnie na rowerach. dodam jeszcze ze policjanci sa bardzo seksowni w tych mundurach no i na rowerze Goraco pozdrawiam Monika
RAFI1784 Napisano 27 Stycznia 2010 Napisano 27 Stycznia 2010 Powiem wam że w Lublinie były kiedyś patrole policji na rowerach, patrolowali ścieżki , zalew, parki. Też wszyscy podchodzili do tego ze śmiechem... Powiem Wam że raz chialem ich wkur.. i przejechałem centymetry obok nich z wielka prędkością... jak zaczeli mnie gonić i mnie złapali, a uwierzcie że najslabszej kondycji to ja nie miałem... Dostąłem upomnienie za niebezpieczną jazdę po parku...
jakobs Napisano 29 Stycznia 2010 Napisano 29 Stycznia 2010 Powiem wam że w Lublinie były kiedyś patrole policji na rowerach, patrolowali ścieżki , zalew, parki. Też wszyscy podchodzili do tego ze śmiechem... Powiem Wam że raz chialem ich wkur.. i przejechałem centymetry obok nich z wielka prędkością... jak zaczeli mnie gonić i mnie złapali, a uwierzcie że najslabszej kondycji to ja nie miałem... Dostąłem upomnienie za niebezpieczną jazdę po parku... Choć jeden prawdomówny rowerzysta jak Cię policja złapie możesz się na mnie powołać
emmx Napisano 30 Stycznia 2010 Napisano 30 Stycznia 2010 Mój brat jest policjantem startuje w wielu zawodach i odnosi sukcesy W ogólnopolskich zawodach policjantów jest No.1 Chłopcy myślę że dla wielu z was narobił by wstydu Pozdrowienia i buziaki Monia
Rumen Napisano 2 Lutego 2010 Napisano 2 Lutego 2010 A ja napiszę coś na temat Wydaje mi się że policji starczyły by choćby krossy levely 4 albo 6 i mały przymusowy trening i dali by radę. Zamontować im liczniki i np. codziennie przynajmniej 30km patrolu po mieście. A co do tego roweru z tych fot to normalnie pierwszy rzut oka rower z obudową od ścigacza czy co.
Lextalionis Napisano 2 Lutego 2010 Napisano 2 Lutego 2010 Jeżeli chodzi o sam model policjanta na rowerze to muszę przyznać że mi się to bardzo podoba. I nie chodzi mi o zgrabne nogi policjantki ale o sam fakt że w ten sposób policja zwiększa swoje możliwości, poprawia wizerunek(jak to już ktoś wcześniej napisał) i coś ze sobą robi. Nie stać ich na nowe samochody to dostają rowery. Dla mnie spoko - gdybym miał pracować w policji to służby rowerowe były by w kręgu moich zainteresowań(no może zaraz po oddziałach konnych ) Nie mniej jednak w Poznaniu policjanci jeżdżą naprawdę nieźle raz miałem przyjemność się z nimi trochę pościgać (na szczęście nie w roli ściganego) i nie dałem im rady... A co mają za rowery? Trudno to określić bo malowanie ram pochodzi od producenta ale osprzęt klasy Deore jest przykręcony więc tragedii też nie ma
Mod Team Odi Napisano 2 Lutego 2010 Mod Team Napisano 2 Lutego 2010 Temat posprzątany. Następne posty z nim nie związane będą nagradzane ostrzeżeniami.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.