aadidas Napisano 24 Stycznia 2010 Napisano 24 Stycznia 2010 Szukam jakichś rogów do giętej kiery (hex V4). Znalazłem tylko Ritchey WCS Ergo http://allegro.pl/listing/search.php?sg=0&string=Rogi+Ritchey+WCS+Ergo+ ale cena jednak trochę za wysoka. Istnieje na rynku coś tańszego, powiedzmy do 40-50zł ?
ziomek8000 Napisano 24 Stycznia 2010 Napisano 24 Stycznia 2010 Myślę że to będzie dobre do giętej kiery chociaż troszkę ciężkie .
Lextalionis Napisano 24 Stycznia 2010 Napisano 24 Stycznia 2010 Accent SPRINT; kosztują około 30zł. Używałem przy giętej kierze i się sprawdzają. Są wygodne i nawet przy dłuższych wycieczkach nie sprawiają nieprzyjemnego uczucia drętwienia rąk. Jedyne co jest niefajne w tych rogach to brzydki spaw, który odrobinę szpeci ale mnie to jakoś specjalnie nie przeszkadza. Swoją drogą mam je jeszcze gdzieś ale wymieniłem na inne bo uczestniczyły w drobnym wypadku i się jeden za mocno pościerał i jeden z korków się odrobinę wysunął - może można to naprawić młotkiem ? Kto to wie...
aadidas Napisano 25 Stycznia 2010 Autor Napisano 25 Stycznia 2010 Te co podaliście to są chyba jednak do prostych. Ritcheye WCS które wrzuciłem są fabrycznie wygięte do wewnątrz zaraz nad mocowaniem, przez co leżałyby na kierownicy równolegle do ramy, a gdy zamontuję zwykłe proste to będą nienaturalnie odgięte na zewnątrz.
Specjal Napisano 28 Stycznia 2010 Napisano 28 Stycznia 2010 Sam musisz odpowiedzieć sobie na pytanie, co Ci konkretnie odpowiada. Każdy preferuje co innego. Ja np. używam takich rogów. Jak dla mnie dobrze wyprofilowane na ułożenie dłoni, z praktycznym wgłębieniem na wierzchołku na kciuk. Przy tym nie są za długie, ani przesadnie za krótkie. Sam mam giętą kierę Trochę ważą, ale są tanie i już wolę mieć te trochę gram więcej, niż mniej i odczuwać dyskomfort. Życzę odpowiedniego wyboru
RAFI1784 Napisano 28 Stycznia 2010 Napisano 28 Stycznia 2010 a widział ktoś na aleegro takie rogi jak wyżej (krótkie) tylko karbonowe?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.