Skocz do zawartości

[Rogi] Wybór rogów do giętej kiery

aadidas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Accent SPRINT; kosztują około 30zł.

Używałem przy giętej kierze i się sprawdzają. Są wygodne i nawet przy dłuższych wycieczkach nie sprawiają nieprzyjemnego uczucia drętwienia rąk. Jedyne co jest niefajne w tych rogach to brzydki spaw, który odrobinę szpeci ale mnie to jakoś specjalnie nie przeszkadza. Swoją drogą mam je jeszcze gdzieś ale wymieniłem na inne bo uczestniczyły w drobnym wypadku i się jeden za mocno pościerał i jeden z korków się odrobinę wysunął - może można to naprawić młotkiem ? Kto to wie... :thumbsup:

Napisano

Te co podaliście to są chyba jednak do prostych. Ritcheye WCS które wrzuciłem są fabrycznie wygięte do wewnątrz zaraz nad mocowaniem, przez co leżałyby na kierownicy równolegle do ramy, a gdy zamontuję zwykłe proste to będą nienaturalnie odgięte na zewnątrz.

Napisano

Sam musisz odpowiedzieć sobie na pytanie, co Ci konkretnie odpowiada. Każdy preferuje co innego. Ja np. używam takich rogów.

Jak dla mnie dobrze wyprofilowane na ułożenie dłoni, z praktycznym wgłębieniem na wierzchołku na kciuk. Przy tym nie są za długie, ani przesadnie za krótkie. Sam mam giętą kierę :confused: Trochę ważą, ale są tanie i już wolę mieć te trochę gram więcej, niż mniej i odczuwać dyskomfort.

Życzę odpowiedniego wyboru :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...