bender999 Napisano 4 Marca 2011 Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Nie lepsza tarczówka byłaby do trial'u niż V-ka.. Dużo lepsza choć rzadko się ją stosuje ze względu na możliwość łatwego uszkodzenia przy skokach bokiem ale i tak nie chodzi o to bo moja ramka nie ma mocowania pod tarcze a i piasty go nie mają. Dlatego szukam klocków do Vki i obreczy dm24 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moojmisiu Napisano 4 Marca 2011 Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Jeśli chcesz klocków, które szybko i mocno łapią obręcz, ale dość szybko się zużywają to spróbuj czerwonych Clarksów (komplet starcza mi na sezon jazdy po płaskim). Póki co to najlepsze klocki, jakie miałem. APO - miałem trójskładnikowe klocki Authora wspomniane wyżej - faktycznie powoli się zużywają, obręcz też się nie ściera, ale jeżdżąc po górach zauważyłem mały problem i rozwiązanie zagadki ich trwałości - bardzo słabo łapały obręcz (wręcz się po niej ślizgały), przez co hamulce słabo hamowały; na tej samej obręczy i clarksy i okładziny avida jednak działały bardzo dobrze. Raczej zadowolony byłem z trójkolorowych klocków jagwire, zadowolony z hamowania, bo poza tym strasznie piszczały, choć piszczeć według sprzedawcy nie miały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość MARECKI85 Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 DualStop V-02 http://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/15/46/14/94/1546149417 MERIDA BS-MD003 http://img05.allegroimg.pl/photos/oryginal/15/61/18/18/1561181826 Co wybrać ? muszę zmienić klocki bo te co mam trzeszczą, i słabo hamują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus6 Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Merida. Czerwone Kellys to porażka. Dokładnie takie same jak podlinkowane Meridy można dostać frrmowane przez Author'a. Zajeżdżam 3 komplet i mam wrażenie że ten model tylko z wymiennymi okładzinami jest chyba twardszy. Hamowanie takie samo ale wolniej się zużywają. Opinia co do trwałości może sie zmienić gdyż to pierwszy komplet z wysuwanymi okładzinami i mam go relatywnie niedługo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 [klocki] Jakie klocki dobre?? [v-brake]Pomoc z wyborem klocków Jakie klocki wybrać ? [klocki hamulcowe] wybór klocków do hamulców v-brake ? [klocki V] jakie polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Też jestem za Meridami. Ale trójskładnikowymi, bo pod ich marką są też sprzedawane takie jak te Kellysy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość MARECKI85 Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 zdecydowałem, sprubuję Author 3CC, pośmigam trochę na nich i zobaczymy jak sie bedą spisywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.