Skocz do zawartości

[klocki hamulcowe] wybór klocków do hamulców v-brake ?

kubek20

Rekomendowane odpowiedzi

Nie lepsza tarczówka byłaby do trial'u niż V-ka..

Dużo lepsza choć rzadko się ją stosuje ze względu na możliwość łatwego uszkodzenia przy skokach bokiem ale i tak nie chodzi o to bo moja ramka nie ma mocowania pod tarcze a i piasty go nie mają. Dlatego szukam klocków do Vki i obreczy dm24

Jeśli chcesz klocków, które szybko i mocno łapią obręcz, ale dość szybko się zużywają to spróbuj czerwonych Clarksów (komplet starcza mi na sezon jazdy po płaskim). Póki co to najlepsze klocki, jakie miałem.

APO - miałem trójskładnikowe klocki Authora wspomniane wyżej - faktycznie powoli się zużywają, obręcz też się nie ściera, ale jeżdżąc po górach zauważyłem mały problem i rozwiązanie zagadki ich trwałości - bardzo słabo łapały obręcz (wręcz się po niej ślizgały), przez co hamulce słabo hamowały; na tej samej obręczy i clarksy i okładziny avida jednak działały bardzo dobrze. Raczej zadowolony byłem z trójkolorowych klocków jagwire, zadowolony z hamowania, bo poza tym strasznie piszczały, choć piszczeć według sprzedawcy nie miały.

• 1 miesiąc temu...

Merida. Czerwone Kellys to porażka. Dokładnie takie same jak podlinkowane Meridy można dostać frrmowane przez Author'a.

Zajeżdżam 3 komplet i mam wrażenie że ten model tylko z wymiennymi okładzinami jest chyba twardszy. Hamowanie takie samo ale wolniej się zużywają. Opinia co do trwałości może sie zmienić gdyż to pierwszy komplet z wysuwanymi okładzinami i mam go relatywnie niedługo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...