Rocky Napisano 23 Stycznia 2010 Napisano 23 Stycznia 2010 Witam, co sądzicie na temat rowerku MERIDA MATTS TFS TRIAL 400-D MODEL 2010?? Jak ma się osprzęt do ceny?? Czy warto go kupić?? Czy stanowi odpowiednią bazę do dalszej rozbudowy?? Jak wypada w porównaniu z Trekiem 6000, bo nad takim też się zastanawiam Pozdrawiam I czy nadaje się do XC??
blair7 Napisano 23 Stycznia 2010 Napisano 23 Stycznia 2010 Nie nadaje sie do scigania, jak sama nazwa wskazuje jest to rower trialowy, czyli HT ktory jest wysmienity do turystyki, pozycja na nim jest bardzo wygodna. Pzatym ta merida jest za droga jak na to co oferuje, mysle ze jesli szykasz tego typu roweru lepiej by bylo jakbys kupil Marina Palisades Trail, w bikershopie na wyprzedazy mozna kupic za 2,5 tys a jest wg mnie lepszym i ladniejszym rowerem
Rocky Napisano 23 Stycznia 2010 Autor Napisano 23 Stycznia 2010 Nie, szukam roweru do XC, do 2500 zł. Sam nie wiem na co się zdecydować, może macie jakieś propozycje??
Mod Team durnykot Napisano 23 Stycznia 2010 Mod Team Napisano 23 Stycznia 2010 Wedle życzenia http://allegro.pl/item894370261_idzie_wiosna_kross_level_a6_super_promocja.html nie wiem ile masz wzrostu, więc ten Kross tak na pierwszy rzut. Kellys http://allegro.pl/item896660630_kellys_magnus_2009_z_serii_mtb_xc_raty.html który jednak przegrywa z Krossem wyposażeniem lub ten Kross http://www.t-bike.pl/p/pl/121/kross+level+a6+disc+2009.html W założonym przez Ciebie budżecie nie spodziewaj się roweru na super osprzęcie. Spodziewaj się oszczędności na amorku i napędzie. Albo szukasz używanego albo Kross. Na marginesie- Allegro działa.
Rocky Napisano 23 Stycznia 2010 Autor Napisano 23 Stycznia 2010 Dzięki za pomoc durnykot Jak coś, to mam 185 cm wzrostu, do tej pory jeździłem na ramie 19,5. Kellys ma ładną ramę, a co do osprzętu, to i tak pewnie będą spore modyfikacje... A może ktoś się orientuje jak Kellys MAGNUS 2009 z serii MTB XC ma się do Treka 6000?? P.s Co do Allegro, to wiem że działa i ma się dobrze. Potrzebowałem pomocy w wyborze czegoś konkretnego, bo na Allegro znalazłem kilka modeli, które mnie interesują, ale nie mam odpowiedniej wiedzy, by je porównać i wybrać coś odpowiedniego, dlatego zdałem się na was
Mod Team durnykot Napisano 23 Stycznia 2010 Mod Team Napisano 23 Stycznia 2010 Różnice są niewielkie. Kellys ma lepszą tylną przerzutkę,ale z kolei Trek ma -wg mnie- lepszą korbę. Prywatnie wybrałbym Treka - jakoś mam do nich większe zaufanie. Za dużo połamanych Kellysów widziałem,żeby im powierzać moje różne części ciała. A czemu nie Kross- ma osprzęt lepszy pod każdym względem,jakościowo też nie odbiega od Kellysa czy Treka 6000. Mniej także będziesz potrzebował na modyfikacje.
Rocky Napisano 23 Stycznia 2010 Autor Napisano 23 Stycznia 2010 Sam nie wiem, boję się o ramę, że może być zbyt mało wytrzymała... Jakoś mnie nie przekonuje, choć ma lepszy osprzęt. Przecież, żeby zarabiać musieli na czymś innym oszczędzić.
Mod Team durnykot Napisano 23 Stycznia 2010 Mod Team Napisano 23 Stycznia 2010 Poszukaj opinii o Krossach. Podejrzewam,że więcej znajdziesz negatywów o Kellysach niż o Krossach. Tu wątek o Krossach na forum w dziale Testy http://www.forumrowerowe.org/topic/13927-rower-kross-level-a6/ Zresztą o Magnusie też jest. Poczytaj i sam wyciągnij wnioski.
Cuberider Napisano 23 Stycznia 2010 Napisano 23 Stycznia 2010 Może ten rowerek Cie zainteresuje http://unibike.pl/flite.html Zwracaj uwagę na piasty bo inne części jest łatwiej wymieniać
Rocky Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Napisano 24 Stycznia 2010 Jest to pewien pomysł Nawet ładnie się prezentuje, osprzęt też niczego sobie Ale jak wypada na tle Treka 6000???
Cuberider Napisano 24 Stycznia 2010 Napisano 24 Stycznia 2010 Na Treku będziesz miał sylwetkę bardziej komfortową, na Unibiku bardziej pochyloną, co przemawia za XC Osprzęt porównywalny tylko Trek ma 9 z tyłu, Unibike 8 Najlepiej to musisz wpaść do sklepu i przymierzyć konkretne modele i wtedy sam zadecydujesz który bardziej Ci odpowiada
Rocky Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Napisano 24 Stycznia 2010 Dziękuję wam za pomoc, tak zrobię> Pozdrawiam
emmx Napisano 26 Stycznia 2010 Napisano 26 Stycznia 2010 Poszukaj opinii o Krossach. Podejrzewam,że więcej znajdziesz negatywów o Kellysach niż o Krossach. Tu wątek o Krossach na forum w dziale Testy http://www.forumrowerowe.org/topic/13927-rower-kross-level-a6/ Zresztą o Magnusie też jest. Poczytaj i sam wyciągnij wnioski. Tylko nie Kross !! rama kiepska osprzęt słaby cena dobra a co tanie wiadomo ... nie będę tłumaczyła co dalej. Ja proponuje Meride to chyba najlepsze wyjście bardzo dobre ramy swietnie dobrany osprzęt i za nie duża cene masz dobrze wykonany rower. mam znajomych którzy mieli krossy po sezonie mieli ich dosyć przesiedli sie na meridki i naprawde sa szcześliwi. Pozdrawiam Monika. Ps. Kellys tez jest ciekawy moja propozycja Kellys Magic
jakobs Napisano 26 Stycznia 2010 Napisano 26 Stycznia 2010 Nie rozumiem porównania Krosa i innych rowerów XC z Meridą Trial I nie rozumiem czemu ktoś napisał że to rower do trialu (wiesz kolego jak wygląda rower do trialu?) Użytkowałem kiedyś podobny rower i doceniłem inną geometrię (niżej puszczona górna rura, większy skok amortyzacji, szerokie opony, szeroka kierownica to wszystko zebrane do kupy naprawdę daje dużooooooo na bezdrożach, w mieście schody itp Jeśli nie szukasz przecinaka do zapier...ania w pocie czoła dystansów 100+ z grupka ludzi ubranych w obcisłe i przylegające a masz w sercu duszę buntownika i człowieka z charyzmą bierz Meridę Trial
Rulez Napisano 26 Stycznia 2010 Napisano 26 Stycznia 2010 Jeśli nie szukasz przecinaka do zapier...ania w pocie czoła dystansów 100+ z grupka ludzi ubranych w obcisłe i przylegające a masz w sercu duszę buntownika i człowieka z charyzmą bierz Meridę Trial Gdybyś czytał jego posty , to wiedział byś , że właśnie szuka sprzętu na wyścigi. Jakiego człowieka z charyzmą, chyba sieroty która lubi przepłacać
jakobs Napisano 26 Stycznia 2010 Napisano 26 Stycznia 2010 Dobra napiszę w dobrym tonie bierz KROSSa bo to jedyna słuszna marka na polski rynku Nie o to mi chodziło pisząc zapi...lanie, no es importante....
Rulez Napisano 26 Stycznia 2010 Napisano 26 Stycznia 2010 Wiesz , on bierze jeszcze pod uwagę Treka 6000, więc się nie wysilaj
Rocky Napisano 26 Stycznia 2010 Autor Napisano 26 Stycznia 2010 Co do Meridy, to raczej odpuściłem temat :0 Szczególnie tej w temacie, gdyż rzeczywiście nie pokrywa się z przeznaczeniem do którego szukam roweru... Ale dziękuję za wszelkie opinie. P.s Dziękuję emmx za polecenie Kellysa, ale chyba posiadają niezbyt trwałe ramy
Vieri Napisano 26 Stycznia 2010 Napisano 26 Stycznia 2010 Zgadza się, wyższe modele Kellysa są niczym puszka po browarze Pozdrówek
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.