meteors77 Napisano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 szukam linków do sklepów z dobrą odzieżą na obecne minusowe temperatury typu - 15/-20 stopni do jazy po mieście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwecz Napisano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Dobór stroju będzie uzależniony od tego jak jeździsz, ile, czy możesz się przebrać (jeśli np dojeżdżasz do pracy). Przy takim zakresie temperatur powinieneś się chyba rozejrzeć za ubraniami typowo turystycznymi, albo narciarskimi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrSpock Napisano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 ja na obecne mrozy ubieram się tak: Spodnie Stanteks (tylko w wersji bardziej zimowej - grubszy materiał w przedniej częsci nogawek) Opaska http://www.allegro.pl/item890278043_antybakteryjna_opaska_stanteks_m_l_wysylka_gratis.html - fajna oferta, wysyłka gratis no i maska polipropylenowa. A górna część to już kombinuje, koszulka kolarska coolmax'owa, polar i na wszystko softshell. Zrobiłem ostatnio 20km po mieście i nie zmarzłem. Jedynie stopy i dłonie, ale to już tylko moja wina, a bardziej słabych rękawiczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Po pierwsze nie ten dział a po drugie zapoznaj się z regulaminem pkt.2. Tym razem temat poprawiłem ale za każdy następny dostaniesz punkty karne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzadzu Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Miał ktoś do czynienia z firmą Brubeck? Interesuje mnie kominiarka: Klik i kalesony (pod spodnie na większe mrozy): Klik Alternatywy mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 ja mam tą komiarę. Jak jeździłem w niej do -10`C było ok. Poniżej nie sprawdzałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hehe12 Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Mam tą czapę Brubeck - ogólnie ok, a w sam raz utrzymuje ciepło, choć troche bardziej mogłaby grzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzadzu Napisano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Chodzi mi bardziej o ochronę przed wiatrem - kominiarkę kupuję z myślą o nartach i rowerze. A zdarzało mi się jeździć na nartach przy -15* bez żadnej osłony twarzy - tak więc myślę, że się sprawdzi. Dzięki za opinie. Jeszcze na temat kalesonów by się jakaś przydała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek03170 Napisano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Niedawno kupiłem koszulkę z długim rękawem z tej samej seri co kalesony, z myślą o rowerze i snowboardzie. Jest to model przejsciowy (cieplejsza jest wersja termo). Ogólnie wykonanie bardzo przyjemne, płaskie szwy tylko rękawy mogły być dłuższe. Na snowboard, pod ocieplane spodnie bedzie na pewno ok ale materiał nie wygląda jakby miał grzać. Zobacz jeszcze na kolekcję brubecka dedykowaną na rower. Jeżeli chcesz tylko na zimę- zastanów się nad cieplejszymi modelami. Jak tylko przetestuje ten materiał to postaram się napisać coś więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzadzu Napisano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Generalnie to przy -10* wystarczały mi same spodnie narciarskie. Prognozy pogody mnie trochę przeraziły i szukam czegoś na wszelki wypadek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.