Skocz do zawartości

[ubranie] na mrozy

meteors77

Rekomendowane odpowiedzi

ja na obecne mrozy ubieram się tak:

Spodnie Stanteks (tylko w wersji bardziej zimowej - grubszy materiał w przedniej częsci nogawek)

Opaska http://www.allegro.pl/item890278043_antybakteryjna_opaska_stanteks_m_l_wysylka_gratis.html - fajna oferta, wysyłka gratis

no i maska polipropylenowa.

A górna część to już kombinuje, koszulka kolarska coolmax'owa, polar i na wszystko softshell.

Zrobiłem ostatnio 20km po mieście i nie zmarzłem. Jedynie stopy i dłonie, ale to już tylko moja wina, a bardziej słabych rękawiczek.

Chodzi mi bardziej o ochronę przed wiatrem - kominiarkę kupuję z myślą o nartach i rowerze. A zdarzało mi się jeździć na nartach przy -15* bez żadnej osłony twarzy - tak więc myślę, że się sprawdzi. Dzięki za opinie. Jeszcze na temat kalesonów by się jakaś przydała :thumbsup:

Niedawno kupiłem koszulkę z długim rękawem z tej samej seri co kalesony, z myślą o rowerze i snowboardzie. Jest to model przejsciowy (cieplejsza jest wersja termo). Ogólnie wykonanie bardzo przyjemne, płaskie szwy tylko rękawy mogły być dłuższe. Na snowboard, pod ocieplane spodnie bedzie na pewno ok ale materiał nie wygląda jakby miał grzać. Zobacz jeszcze na kolekcję brubecka dedykowaną na rower. Jeżeli chcesz tylko na zimę- zastanów się nad cieplejszymi modelami. Jak tylko przetestuje ten materiał to postaram się napisać coś więcej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...