Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam. posiadam siodlo SI slr waga 135gr i sluszalem ze po zdarciu skóry i gabki z tego siodla zostanie mi 100gramowe siodło? mam dylemat czy warto to zrobic, z tego co slyszalem to nie ma specjalnej roznicy w jezdzie czy w twardosci siodla. co o tym myslicie??? czy warto zaryzykowac??

Napisano

Dobrze słyszałeś. Wszystko da się zniszczyć. Kwestia samozaparcia i zastosowanego narzędzia.

Widziałem taką przeróbkę i chyba wolałbym wymienić sobie sznurówki na lżejsze niż montować tak zniszczone siodło.

Napisano

Jeżeli masz rower w okolicach 8 kg i walczysz o każdy gram to rób tak albo kup SpeedNeedla/ lub cokolwiek 100 gramowego. Powyżej tej wartości wagi roweru zabijani się o 30 gram - 40 gram mija się z celem.

Napisano

Mati ma racje.

Ale mnie też korciło żeby coś podłubac.

na pewno będzie oryginalnie i w zasadzie od Ciebie zalezy jak ta czesc będzie wyglądac.

Napisano

Masz jeszcze taką opcje, żeby zerwać stare poszycie i gąbkę pod nim. Oddać do tapicera i obszyć Alcantarą.

Poprosisz babcie czy kogoś innego to ci jeszcze dowolne logo wszyje :)

Gość R3surrection
Napisano

można też ponawiercać...http://www.bmxultra.com/reviews/pictures/tioga/tioga_d-spyder-seat.jpg

:)

Napisano

A ja uwazam ze warto, podwojna frajda jest lzej i sie cos samemu zrobilo, o wygode nie masz sie co martwic jak ci to siodlo przypasilo z obszyciem tez tak bedzie bez, jest mnostwo siodel carbonowych bez zadnych obic i jest git.

Wiec do dziela :)

Napisano

to chyba mija się z celem, po pierwsze twoj rower zacznie wygladać jak szmelc, po drugie po co wydawac tyle kasy na siodło które po prostu zniszczysz, po trzecie przecież chyba nie walczysz o każde 20 g?

Napisano (edytowane)

Jak najbardziej za :)

To sa poczatki i jak teraz sie kogos zniecheci moze byc nieciekawie hehe.

Ale mozna sprzedac SLR po czym dolozyc i miec np. Speedneedle.

Sa jeszcze gotowce z ebay.com full carbon

Edytowane przez krzysiekmz
  • 2 tygodnie później...
Napisano

moje SLR TT z 2009r. 120g po odrapaniu skory. jeszce w takiej wersji na nim nie jezdizlem ale wysciolka za gruba nie byla wiec nie powinno byc roznicy...

post-112229-1265544549,54_thumb.jpg

• 1 rok później...
Napisano

Sorry za odświeżenie tematu, ale też się właśnie biorę za operację obdzierania mojego SLRa 135g, tylko ta tasma/klej znajdująca się pod gąbką strasznie mocno się trzyma. Jak sobie z tym radziliście, jak to sprawnie zedrzeć?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...