freediver Napisano 21 Stycznia 2010 Napisano 21 Stycznia 2010 Nie wiem jak wam ale ja mam juz dosyć zimowej aury rower stoi nie uzywany ponad miesiąc, a ja nie moge sie doczekac słońca i temp. powyzej zera. W mediach na razie nie mówią o jakims ociepleniu z tąd moja prośba moze ktość zna jakiegos bace zeby zapytac kiedy nadejdzie koniec zimy, a tak na powaznie to wklejajcie w tym temacie info o zblijzającym sie ociepleniu:) (jezeli takowe znajdziecie)
Kathar Napisano 21 Stycznia 2010 Napisano 21 Stycznia 2010 Indianie już zaczynają zbierać chrust, więc koło 31 lutego powinno już być ok.
rockrider Napisano 21 Stycznia 2010 Napisano 21 Stycznia 2010 Słyszałem że zima jeszcze trochę pobędzie Później tylko odwilż, błoto, chlapa, ale za to jak wyschnie to będzie miodzio
Kathar Napisano 21 Stycznia 2010 Napisano 21 Stycznia 2010 Tak chyba ogólnie jest, że jak się nie ma o czym gadać, to się gada o pogodzie.... Jest zima, prędzej czy później przyjdzie wiosna, dalej lato itd... Jak się zmieni pogoda to się zmieni. Do tego pewnie nieskończona ilość serwisów pogodowych do dyspozycji. Nad czym tu się rozczulać?
wojtekkrakow Napisano 21 Stycznia 2010 Napisano 21 Stycznia 2010 Obawiam się zimy do kwietnia. To by było
micha09 Napisano 21 Stycznia 2010 Napisano 21 Stycznia 2010 Ja wole teraz w zime pojeździć niż za niedługo w roztopach i blocie.
HkwadratC Napisano 21 Stycznia 2010 Napisano 21 Stycznia 2010 Wiosna przychodzi w dzień wagarowicza, hmm topiłes marzannę? a poważnie to na razie nie widać
borowka Napisano 21 Stycznia 2010 Napisano 21 Stycznia 2010 ja bardzo lubię zime i nie mam ni c przeciwko, aby odchodziła co prawda, po śniegu się trudno jeździ, ale też sa przecież narty i snowboard a jeśli ktoś nie potrafi, to lepiej żeby się nauczył, bo narty pomagają w treningu
Schwefel Napisano 21 Stycznia 2010 Napisano 21 Stycznia 2010 Najstarsi górale z Warszawy wróżą z fusów od herbaty, że wiosna będzie jakoś tak 19 marca około godziny 19:19
grindz0ne Napisano 22 Stycznia 2010 Napisano 22 Stycznia 2010 ja bardzo lubię zime i nie mam ni c przeciwko, aby odchodziła co prawda, po śniegu się trudno jeździ, ale też sa przecież narty i snowboard a jeśli ktoś nie potrafi, to lepiej żeby się nauczył, bo narty pomagają w treningu Po ubitym śniegu przez koła samochodów na drodze leśnej się jeździ bardzo dobrze W tym roku myślę że oznaki wiosny będą pod koniec Marca Zima jest fajna jak trwa 2 tygodnie Potem się robi monotonnie i nudno...
Mod Team michuuu Napisano 22 Stycznia 2010 Mod Team Napisano 22 Stycznia 2010 Prognoza 16-dniowa mówi że dopiero idzie zima (-30).Kto może niech zbiera szyszki na opał! A tak swoją drogą to kto się odważy przy takich minusach wyjść na rower.
detonator Napisano 22 Stycznia 2010 Napisano 22 Stycznia 2010 Do temperatury -8*C jeszcze jeżdżę ale poniżej to już sobie odpuszczam, jak dla mnie zero przyjemności, amortyzatory nie działają itp. Na 16-sto dniowej, lekką odwilż planują na 3-6 luty, zobaczymy jak będzie:) Mam wielką nadzieję, że po 20 lutym, po śniegu nie będzie już śladu:) Bardzo bym się cieszył.
TocaS Napisano 25 Stycznia 2010 Napisano 25 Stycznia 2010 Luty śnieżny i mroźny W tym miesiącu nadal będzie prawdziwie zimowo. Mniej niż w styczniu dni minie pod znakiem opadów śniegu. Możemy też liczyć na nieco więcej przejaśnień i rozpogodzeń. Temperatura będzie niższa od tej w styczniu, dlatego spodziewamy się kilku bardzo mroźnych epizodów. Marzec również zimowy Marzec będzie stanowić kontynuację lutowej pogody, a więc będzie zimno i śnieżnie. Wszystko wskazuje na to, że tegoroczna wiosna nadejdzie później niż zazwyczaj. Kwiecień mokry i chłodny Kwiecień będzie bardzo nieprzyjemny. Musimy się liczyć z dużą ilością mokrych dni i pochmurnym niebem. Dzięki temu temperatura będzie niska i może nie przypominać wiosny. Maj mokry i chłodny Maj nie będzie nam przynosić prawdziwej wiosny, ponieważ spodziewamy się częstszego niż zwykle w tym miesiącu napływu mas powietrza z północnego wschodu. Wędrujące nad Europą mokre układy niżowe często będą nam przynosić deszcze i deszcze ze śniegiem. W pogodne noce i poranki możliwe są większe przymrozki. Czerwiec suchszy i cieplejszy Najprawdopodobniej dopiero czerwiec przyniesie nam wyzwolenie od pogody chłodnej i mokrej. Będziemy mogli wreszcie liczyć na więcej słonecznych i gorących dni. Mi zima nie przeszkadza, w upale jeździć też nie jest ciekawie. Jak nie ma wiatru przy minusie to moim zdaniem spokojnie można jeździć.
Flash3M Napisano 25 Stycznia 2010 Napisano 25 Stycznia 2010 zima jest super.. tylko czy musi być tak zimno? wczoraj o mało dłoni i nosa nie straciłem, sic!
TocaS Napisano 27 Stycznia 2010 Napisano 27 Stycznia 2010 wczoraj do pracy wyruszyłem rowerem na mróz -21 stopni dokładnie spokojnie bym w nim ujechał koło 20 kmów a nawet i powyżej.
Mephistofeles Napisano 17 Lutego 2010 Napisano 17 Lutego 2010 Jeździłem zimą, fajnie się jeździ, ale z racji takiej, iż nowy rower będzie gotowy (czeka na pedały) na marzec wolałbym żeby wiosna szybko wróciła. Nie chcę brudzić sprzętu solą ;/.
TocaS Napisano 19 Lutego 2010 Napisano 19 Lutego 2010 ...teraz mamy trochę w plusie i same roztopy bez błotników na ulicę nie wyruszaj...
ssszakalll Napisano 20 Lutego 2010 Napisano 20 Lutego 2010 Dokładnie. Należy zakładać błotniki jeśli chcemy wyruszyć na drogę. W Warszawie roztopy i temperatura powyżej zera. PS do wiosny pozostało 30 dni miejmy nadzieję że marzannę utopimy wcześniej. Już dość tej Arktyki.
Mod Team michuuu Napisano 20 Lutego 2010 Mod Team Napisano 20 Lutego 2010 Już jest, odwilż na całego, po rozciapcianym śniegu nie da się jeździć! W Poznaniu roztopy idą pełną parą tylko czekać wiosny.
ssszakalll Napisano 20 Lutego 2010 Napisano 20 Lutego 2010 Ehh racja lepiej odpuścić bo o chorobę teraz bardzo łatwo. No ale wiosna już powoli idzie. Trzeba czekać po prostu. Ale znowu mają być mrozy od poniedziałku. najlepiej to śledzić www.pogodynka.pl
TocaS Napisano 20 Lutego 2010 Napisano 20 Lutego 2010 Już jest, odwilż na całego, po rozciapcianym śniegu nie da się jeździć! W Poznaniu roztopy idą pełną parą tylko czekać wiosny. No ja dzisiaj miałem wycieczkę z Poznania do Kostrzynia i siła wyższa z powodowała, że założyłem błotniki tyłek suchy plecy suche. Została jazda po szosie bo w terenie nic przyjemnego. Ehh racja lepiej odpuścić bo o chorobę teraz bardzo łatwo. No ale wiosna już powoli idzie. Trzeba czekać po prostu. Ale znowu mają być mrozy od poniedziałku. najlepiej to śledzić www.pogodynka.pl Tam chorobę zaraz, trzeba się przyzwyczaić w styczniu 3 dni bodajże tylko opuściłem. W lutym za bardzo mi się nie chciało jeździć. Choć jakieś tam wyjazdy były. Co do pogody to ja już nie wiem co najlepiej śledzić bo każdy pisze inaczej. Ostatnio sprawdza mi się chyba najlepiej TVN Meteo.
m4ck Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 ja chcecie mieć wszystkie info o pogodzie to wejdźcie tu http://pogodynka.pl/ jest to stronka Instytutu Meteorologi i Gospodarki Wodnej ,info o tym co akurat potrzebujecie.
Kubus18 Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 Najlepsza pogoda: http://new.meteo.pl/ Model: UM
insideee Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 up: napisałem taki sam post tylko przeglądarka mi ześwirowała i niechciałem żeby 2 razy dodało.. Popieram 100%
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.