Andrew Napisano 10 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Testowałem EPDM - ten materiał sprawdza się idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 17 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 A jakie inne marki DOT, możecie jeszcze polecić do Avid'a poza Shell'em, o którym wspomniał Andrew? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gugool Napisano 17 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Osobiście polecam płyny hamulcowe marki Motul. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 17 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Zanim kupisz DOT sprawdź producenta na tyle opakowwania: jeżeli jest napisane ORGANIKA ŁÓDŹ to wybierz to pudełko, które najbardziej Ci się podoba bo zawartośc jest ta sama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 17 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 To chyba wybiorę raczej opakowanie, na którym będzie niższa cena, niż wygląd, skoro to, to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 17 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Ja kupiłem taką butelkę co mi najlepiej w ręku leżała Rozrzut cenowy to zazwyczaj do 3PLN w zależności od sklepu/stacji za 0,5l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyhoo Napisano 11 Marca 2011 Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 rozumiem że nie ma przeciwwskazań na napełnienie Avida Elixira R płynem DOT 4 zamiast DOT-em 5.1 ? Bo musze wymienić przewody na dłuższe a mają tylko na znajomym warsztacie DOT 4 . Swoją drogą, przewody z Harfy są horrendalnie drogie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 11 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Oczywiście, śmiało zalewaj Dotem 4. Będzie nawet lepiej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 11 Marca 2011 Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 @Zbyhoo,jeżeli są aż tak drogie to rzuć okiem na przewody w stalowym oplocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepa416 Napisano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 A może mi ktoś powiedzieć gdzie szukać informacji o płynie do Tektro? Bo ja w sumie nawet strony producenta nie jestem w stanie znaleźć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Wszystko podane na tacy, a i tak zapytają... spójrz na klamkę. Co widzisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepa416 Napisano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 A no rzeczywiście jakoś mi się nie rzuciło to w oczy na pierwszy rzut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jubilat22 Napisano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 witam hamulce były zalane dot 3. ich praca mnie denerwowała, więc postanowiłem wymień płyn na shimano... spuściłem jakoś cały. zabieram się wiec do napełniania (sposob-strzykawka, pompowanie przy zacisku)pcham tłoczek strzykawki i nagle czuje opór, nie idzie, nic nie pojawia sie w zbiorniczku. odczepiłem przewod od klamki i z niego leciało, czyli cos nie tak z klamkomanetka.... Zaczałem szybciej naciskac, raz za razem klamka i z tej dziruki zaczal wydostawac sie taki czarny osad. Nalałem do zbiorniczka(przewod nadal odczepiony), pompuje i nic nie wylatuje..? wsadziłem jednak w tą dziurkę cienki imbus i naciskajac klamka wysuwało imbus.... co robić? da sie to jakos naprawic? http://imageshack.us...4/54753844.jpg/ http://imageshack.us...2/46950776.jpg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Przejdż na sam początek tego tematu,a dowiesz się dlaczego masz problem z hamulcami. Piszesz o klamkomanetkach czyli masz hample Shimano,a tam stosujemy tylko i wyłącznie olej mineralny.DOT po prostu zmasakrował ci uszczelki w klamkach. Tak więc hamulce do naprawy,jeśli jakieś starocie mogą być problemy z serwisem. Poza tym linki do zdjęć nie działają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jubilat22 Napisano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 link do fotek http://imageshack.us/photo/my-images/202/46950776.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/864/54753844.jpg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 26 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Gratulacje, rozwaliłeś fajne hamulce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jubilat22 Napisano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 zbędny komentarz.. Chce sie dowiedziec, czy da sie z tym cos zrobic a nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 A co ma innego powiedzieć? Taka prawda. Naprawa sprowadza się do wymiany kompletu uszczelek. Jeśli się to w ogóle uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 [off topic] przeglądając takie tematy dochodzę do wniosku, że czas wprowadzić na forum "Rowerową nagrodę Darwina" dla co bardziej pomysłowych ludzi [/off topic] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 27 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 zbędny komentarz.. Chce sie dowiedziec, czy da sie z tym cos zrobic a nie... Uszczelki do zacisków idzie dorobić (oficjalnie niedostępne), klamki raczej już tylko do wymiany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jubilat22 Napisano 2 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 ok co do nowych uszczelek zaciskow. zeby wyciagmac tloczek mam odkrecic ta gwiazdkowa srube? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 2 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Wszystko o wymianie uszczelek i serwisie zacisku hamulców Shimano: http://www.rowerowepodhale.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=145:serwis-tarczowek-shimano-br-m535&catid=52:warsztatowe&Itemid=108 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jubilat22 Napisano 3 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 tylko ze moje zaciski xt nie rozpolawiaja sie na 2 czesci.... pytanie, klamkomanetki lx m585 zadzialaka z tloczkami xt m765? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 3 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Do tych zacisków trzeba specjalny klucz: http://allegro.pl/klucz-do-demontazu-tloczka-shimano-deore-xt-i1696747168.html Twoje klamkomanetki będą działały bez problemu z tymi zaciskami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jubilat22 Napisano 11 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 podlaczylem nowe klamkomanetki m585 ze starymi tloczkami m765, zalalem, odpowietrzylemk, jednak klamka jest miekka... tloczki nie wychodza ani grama jak odkrecic ta srube przy zacisku bez specjlanego klucza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.