Skocz do zawartości

[amortyzator] czy taki amor spasuje do mojej ramy?

conley

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie, posiadam taki rowerek: http://www.konabikes.co.uk/2k6bikes/cinder_cone_2k6.php

Kumpel ma na sprzedaż Pike`a U-Turn (140mm) i zastanawiam się czy go nie wziąć.

Potrzebuję "tylko" odpowiedzi na następujące pytania:

1. średnica główki ramy - za cholerę nie wiem jaka jest w rowerze ale chyba pike wejdzie?

2. wytrzymałość główki ramy - wytrzyma dosyć ostre enduro po beskidzie śląskim?

3. czy wymiana mostka i ew. kiery chociaż trochę zniweluje dłuższy widelec? pytam bo już teraz jest niewesoło na podjazdach...

może lepiej kupić nową ramkę do enduro, sam już nie wiem...

w każdym razie z góry dziękuję za wszelkie sugestie i odpowiedzi.

Pozdrawiam,

M

Napisano

Masz tutaj 1 1/8 cala a-head więc Pike wejdzie, tylko dowiedz się o długośc rury sterowej aby nie była na krótka ;)

Kupno nowej ramy nie byłoby głupim pomysłem...

Napisano

Zmiana mostka nie wiele da, ale pocieszeniem jest fakt ze pike jest bardzo niskim amorem i o ile dobrze pamietam wersja u-turn 140 miala wysokosc chyba 49 cm, epicon przy skoku 140 mial chyba 53 cm

• Mod Team
Napisano

Klaniam,

Zle pamietasz. 518mm A2C dla Pike. http://www.sram.com/_media/techdocs/MY2010%20Crown%20to%20Axle.pdf

Ja bym nie szalal bo niby Konie to solidne kuce ale dodanie 4 cm wysokosci widelca to trochu wiele. Dobrze ze to wersja U-Turn, czyli mozna ja skrecic do 120mm lub nawet 100. Obawialbym sie mimo wszystko o glowke ramy, szczegolnie jesli piszesz:

dosyć ostre enduro po beskidzie śląskim

U-Turn oczywiscie ulatwi podjazdy choc jak dla mnie to zawracanie gitary. Mialem Revelationa na sprezynie z U-Turn'em i jakos po kilku podejsciach z kreceniem zezlilem sie na ten system i zostwailem amor ustawiony w jedenej pozycji. Sa jednak tacy co uzywaja i chwala...

Szacunek...

I.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...