conley Napisano 21 Stycznia 2010 Napisano 21 Stycznia 2010 Witam serdecznie, posiadam taki rowerek: http://www.konabikes.co.uk/2k6bikes/cinder_cone_2k6.php Kumpel ma na sprzedaż Pike`a U-Turn (140mm) i zastanawiam się czy go nie wziąć. Potrzebuję "tylko" odpowiedzi na następujące pytania: 1. średnica główki ramy - za cholerę nie wiem jaka jest w rowerze ale chyba pike wejdzie? 2. wytrzymałość główki ramy - wytrzyma dosyć ostre enduro po beskidzie śląskim? 3. czy wymiana mostka i ew. kiery chociaż trochę zniweluje dłuższy widelec? pytam bo już teraz jest niewesoło na podjazdach... może lepiej kupić nową ramkę do enduro, sam już nie wiem... w każdym razie z góry dziękuję za wszelkie sugestie i odpowiedzi. Pozdrawiam, M
rockrider Napisano 21 Stycznia 2010 Napisano 21 Stycznia 2010 Masz tutaj 1 1/8 cala a-head więc Pike wejdzie, tylko dowiedz się o długośc rury sterowej aby nie była na krótka Kupno nowej ramy nie byłoby głupim pomysłem...
blair7 Napisano 21 Stycznia 2010 Napisano 21 Stycznia 2010 Zmiana mostka nie wiele da, ale pocieszeniem jest fakt ze pike jest bardzo niskim amorem i o ile dobrze pamietam wersja u-turn 140 miala wysokosc chyba 49 cm, epicon przy skoku 140 mial chyba 53 cm
Mod Team IvanMTB Napisano 21 Stycznia 2010 Mod Team Napisano 21 Stycznia 2010 Klaniam, Zle pamietasz. 518mm A2C dla Pike. http://www.sram.com/_media/techdocs/MY2010%20Crown%20to%20Axle.pdf Ja bym nie szalal bo niby Konie to solidne kuce ale dodanie 4 cm wysokosci widelca to trochu wiele. Dobrze ze to wersja U-Turn, czyli mozna ja skrecic do 120mm lub nawet 100. Obawialbym sie mimo wszystko o glowke ramy, szczegolnie jesli piszesz: dosyć ostre enduro po beskidzie śląskim U-Turn oczywiscie ulatwi podjazdy choc jak dla mnie to zawracanie gitary. Mialem Revelationa na sprezynie z U-Turn'em i jakos po kilku podejsciach z kreceniem zezlilem sie na ten system i zostwailem amor ustawiony w jedenej pozycji. Sa jednak tacy co uzywaja i chwala... Szacunek... I.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.