rogas81 Napisano 15 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Odbiegajac lekko od tematu, teraz wszystko jest made in Taiwan albo Chaina od skarpetek po samochody Kupilem ostatnio Ipodaw w sklepie Appla i ku zdziwienie "made in Chaina" Na tym specu co go dzisiaj ogladalem tez bylo "Hand made in Tajwan", czyli tak jakby skladany na Taiwanie, a nie produkowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 15 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 pffff.... wszystko... Mowcie panowie za siebie. Placicie grosze za masowke to macie madintajwany Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 15 Marca 2010 Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Na tym specu co go dzisiaj ogladalem tez bylo "Hand made in Tajwan", czyli tak jakby skladany na Taiwanie, a nie produkowany taaa... produkowany w Chinach a składany na Taiwanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 15 Marca 2010 Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Masówka, to "miłe" słowa, ale chyba w odniesieniu do tych ram , nie całkiem zgodn z prawdą, są tak samo produkowane seryjnie jak Twoja , i na pewno nie w oszałamiających ilościach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 15 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 A ja stawiam zoledzie przeciwko dolarom ze w porownaniu do Szpeca Turner to firma wrecz garazowa jesli chodzi o ilosc wyklepanych sztuk... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 15 Marca 2010 Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Taa, spychają je teraz prawie hurtem w CRC, w cenie jak Spec czy inny Trek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 15 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Spox Rulez. Wiem ze to tanioszka i przecena. Rama Turnera w cenie calego roweru Szpeca Tu sie zgodze ze cena taka sama... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 15 Marca 2010 Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Dla mnie Turner będzie czymś wyjątkowym jak będzie w nim również handmade osprzęt, a nie masówa shimano czy SRAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 15 Marca 2010 Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Rama Turnera, w cenie ramy Szpeca, Trek chyba też nie tańszy , Turner Panie zszedł na psy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 15 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Rama Turnera, w cenie ramy Szpeca , Turner Panie zszedł na psy hmmm... Ciekwostka... Bo ja to widzialem rameczki Szpecoskie u siebie do 1000 funtow. I to bez specjalnego gmerania za okazjami Takze bycmoze i psy ale na pewno rodowodowe Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 15 Marca 2010 Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 No, Szpec ma jeszce rameczki karbonowe, i tu chyba Turner blado wypada Nie wadzi mi żaden napis (nawet Turner ), byle rama była dopracowana i porządnie wykonana a rower dobrze jeździł ,obecnie nawet Giant mi nie wadzi, starzeję się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 15 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Bardzo zacne podsumowanie A jak napis wadzi zawsze mozna go jak naklejke gdzie sdielano - odkleic. A jak sie nie da to zakleic Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 15 Marca 2010 Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 A ja mam brata co umie karate Gdyby Speca klepali w Jukejowie to by dwa Turnery kosztował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 15 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 ... a jak w Norwegii to pewnie i ze trzy I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 15 Marca 2010 Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Żeby tak nie słodzić, to nadmienię , że upgrade Szpeca już zrobiłem. otóż mała preróbak przerzutki przedniej (E type) pozwoliła mi obniżyć ją do 2/3 mm nad korbę, fabrycznie było 4,3 mm i budziło uzasadnione w moim przekonaniu zastrzeżenia, co do zmiany biegów z przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 15 Marca 2010 Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 A jak to jest z gwarancją u Speca. Czy to prawda że w przypadku fulli gwarancja na ramę obejmuje tylko przedni trójkąt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 15 Marca 2010 Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Nic takiego u mnie nie jest napisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas81 Napisano 16 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Jak jezdzilem na Specu i Treku czulem sie troche jakbym siedzial na krzesle, taki wyprostowany. Na moim obecnym rowerze jestem dosc mocno pochylony, ale prawdopodobnie mam teraz za duza rame 18.5". Wedlug obliczen wychodzi mi 17" i takie zamowilem Trek 17.5", a Spec medium. Odkrece siedzenia do tylu, jak bede w piatek testowal. A chcialem dodacjaka jest latwosc testowania roweru w UK, zostawilem paszport, angielski adres w sklepie i sprzedawca dal mi dwa rowery o lacznej wartosci £5000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 16 Marca 2010 Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 tak z ciekawości - ile masz wzrostu . też być może przymierzę się do Treka i chciałbym się zorientować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas81 Napisano 16 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 soorka, podalem na poczatku tematu, 170cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 16 Marca 2010 Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 ok niezauwarzyłem dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas81 Napisano 16 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 spoko Jeszcze w podobnej cenie znalazlem Giant Trance X1 2010, ale wybor zostawiam tylko miedzy Specem Stumjumperem a EX9- po pierwszym tescie z przewaga na Speca, ale zobaczymy w piatek jak mi oba dobrze ustawia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 16 Marca 2010 Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Jak jezdzilem na Specu i Treku czulem sie troche jakbym siedzial na krzesle, taki wyprostowany. Na moim obecnym rowerze jestem dosc mocno pochylony, ale prawdopodobnie mam teraz za duza rame 18.5". Wedlug obliczen wychodzi mi 17" i takie zamowilem Trek 17.5", a Spec medium. Jeżeli nic się nie zmieniło od zeszłego roku, to trek podaje dwa rozmiary swoich ram w fuelach ex. Pierwszy to "actual" a drugi to "virtual". Rama, którą testowałeś miała rozmiar 17,5" i to jest rozmiar virtual. Rozmiar actual czyli faktyczna długość podsiodłówki to 16,5". Możesz przymierzyć się do 18,5" (17,5" actual), ale choć przekrok powinien być ok, to nie wiem czy dla 170 cm wzrostu nie będzie już za długa. Ja mam taką ramę, ale jestem jakieś 7 cm wyższy. Tutaj szczegóły: http://trekmountain.typepad.com/photos/uncategorized/2007/08/03/ex_geom_08.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 16 Marca 2010 Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 No nie, virtualna 18.5 była by na pewno za długa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas81 Napisano 16 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Moze poprostu siedzenie odsune na max i bedzie OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.