radomir82 Napisano 25 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Dlaczego zaraz "pakować się"? To brzmi jak "pakowanie sie" w kłopoty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 25 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Czyli pakowac sie w speca No nie , wybór zależy od Ciebie, musisz skalkulować co wolisz. Wybór jest trudny, każdy ma swoje preferencje, ja o swoich pisałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 25 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Ivan kibicuje Ihahajowi, Rulez Specowi, ja Trekowi. Ciekawe kto wygra A tak poważnie, to jak już do każdego się przymierzysz, to sam pewnie będziesz wiedzieć co wybrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 25 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Nawet ten IH ma dużo słabszy amortyzator , zwłaszcza jak już pisałem od Speca dzieli go "przepaść" Ale jest też 800 funciarów za które może od ręki włożyć choćby Talasa albo cokolwiek zechce. A tył w ajronie nie ma aż takiego znaczenia - u mnie siedzi najprostszy Float R a sam wiesz jak jeździ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 25 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Toż ja piszę o przodzie , nigdzie nie wspominałem o tyle , tzn. wspominałem, że każdy będzie pracował inaczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 25 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 140/130mm skoku w IH to troche dużo jak na rower "do jazdy na codzien i do wyskokow na weekend, do scigania, nie do skakania po ulicach". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 25 Lutego 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 140/130mm skoku w IH to troche dużo jak na rower "do jazdy na codzien i do wyskokow na weekend, do scigania, nie do skakania po ulicach". Duzo ???? Jak sie ma podrugiej stronie rzeczulki Walie? Kiedys to-to byly wartosci extremalnego DH ale dzis... Troszku wiecej niz trail... Generalnie w tym momencie to juz kwestia tego ile rogas81 chcesz/mozesz/uwazasz za niekolidujace z instynktem samozachowawczym i niewiescia furia wykartkowac Powtorze za poprzednikami. Kazdy sprzet pomieniony tu dostarczy Ci radosci i przyjemnosci w jezdzie. Kazdy w nieco inny sposob. Wybor we Twoich rekach Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 25 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Wcale nie za dużo , fajnie się na takim zapodaje Janisław Ten Talas co podałeś nawet niezły , na stałe można ustawić 130 , na podjazd 110, a jak zapowiada się długo i stromo z góry 150 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 25 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 No właśnie zgadnij na co zmienię Minuta Taka ponoć nowość na 2010... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 25 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Dla mnie Fox jednak odpada, mimo wszystko regulacja wysokości musi być z manetki, bez odrywania ręki od kierownicy Ponadto do swojej Minety sie nie zraziłem jak dotąd odpukać żadnych problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 25 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 akurat w Talasie regulacja skoku chodzi na tyle lekko, że manetka nie jest jakoś specjalnie potrzebna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 25 Lutego 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 pffff.... Po jaki kij komu redukcja skoku ? Tylko waga leci do przodu niepotrzebnie... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 25 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Po jaki kij komu redukcja skoku Bo mam takie kaprycho a tak poważnie, jak mu skrócisz skok, to robi się bardzo zwrotny na podjazdach, jak scigant do XC, można na stromym podjedzie spoko skręcać, mimo sporej bazy kół Damian To, że chodzi lekko, nie znaczy chyba , że nie trzeba zdejmować ręki z kiery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 25 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 no trzeba trzeba , ale jak ja miałbym mieć jeszcze manetkę od Talasa na kierownicy to by się tam trochę za dużo tego zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 25 Lutego 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Klaniam, Wlasnie sobie wyobrazilem jak smiesznie by bylo jakby na ostrym podjezdzie pomylic manetke zmiany skoku i obnizania siodla W przeciwnym kierunku byloby pewnie mniej zabawnie ale nie wykluczone iz o wiele bardziej widowiskowo Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 pffff.... Po jaki kij komu redukcja skoku ? Tylko waga leci do przodu niepotrzebnie... Szacunek... I. No niby tak... ...z drugiej strony - po kij komu amortyzacja w rowerze, tylko waga leci do przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Wlasnie sobie wyobrazilem jak smiesznie by bylo jakby na ostrym podjezdzie pomylic manetke zmiany skoku i obnizania siodla na razie nie mam manetki obniżania siodła na kierownicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas81 Napisano 26 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 PROMO: 10% of the value of this bike in FREE Specialized Equipment - not available online, please visit us in-store or call on 01293 574900 to place your order. Na Speca daja 10% wartosci roweru, czyli £250 na akcesoria. Biore corke na spacer i ide do sklepu zamowic te 3 rowerki, niewiem kiedy im dowioza? Dam znac co i jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Jedno jest pewne, im później zamówisz, tym później sprowadzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas81 Napisano 26 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Zamowilem FSR Expert za dwa tygodnie przydzie, a EX9 za tydzien. Ogladalem w sklepie IH MKIII Elite i mial FOXa RLC, a nie jak na stronie internetowej Rock Shox Revelation, ale ramka 19, ja potrzebuje kolo 17. ZA dwa tygodnie dam znac . Jakby sie pojawily jakies nowe artykuly albo testy co do tych modeli to przosze o linki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas81 Napisano 1 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Zgodzili sie u mnie w pracy wejsc do programu Ride2Work i zamiast £2500 zaplace £1468 i to w ratach na 12 miesiecy po £122.34 Czekam teraz tylko na znak ze sklepu ze przyszly rowery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 1 Marca 2010 Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Niektórzy to mają farta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas81 Napisano 7 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Ktory przedni amor jest lepszy wedlug was, speca Talas 140 RL, czy treka Fox 32-F120 RLC 15QR. Szukam ciagle za i przeciw, bylem wczoraj w sklepie i jeszcze niema rowerkow- najpozniej w nastepna niedziele. Czy duzo daje sztywna oska 15QR? * tłumienie wersji RL: otwarta kąpiel olejowa tłumienie wersji RLC: zamknięty cartridge typu FIT * regulacja RL: naprężenie wstępne, tłumienie powrotu (12-Click), Lock-Out regulacja RLC: naprężenie wstępne, tłumienie powrotu (18-Click), tłumienie powolnej kompresji = "ProPedal Damping" (8-Click), Lock-Out z regulacją "Blow-Off" (10-Click) Ztego wynika ze RLC sa lepsze, ale za to Talas ma regulacje skoku 140/120/100, tylko czy bede ja wykozystywal? Czekam jak Rulez zlozy swojego stumpjumpera i da znac jak lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 7 Marca 2010 Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Nie dam znać w najbliższym czasie, podziwiam ramę stojącą w pokoju, i czekam na warunki do ostatniej terenowej trasy na starym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 7 Marca 2010 Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 IMO jeżeli chcesz jeździć w górach to Talas jest lepszy bo tam się faktycznie korzysta ze zmiany skoku, ale jeżeli w górach będziesz raz na 3 lata to lepiej kupić amor bez regulacji skoku, zyskasz na wadze i działaniu, a co do RL i RLC, to w RLC jest więcej ustawień z których nie koniecznie się korzysta PS. Rulez widzę, że szybko ci się znudziła obecna/poprzednia ramka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.