Rulez Napisano 19 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 To teraz dopiero się wiercisz w oczekiwaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas81 Napisano 19 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Jeszcze raz jakbyscie mogli doradzic stump expert czy EX9, wiem ze ciezko, ale po przejechaniu sie przed sklepem obydwoma rowerami, tez niewyczuje ktory lepszy. Zadne nowe tety, ani recenzje sie chyba nieukazaly. Przemawia do mnie ten Spec, bo ma przewage 20mm w zawieszeniu, ale kolo w sklepie bardzo zachwalal Treka. Ale zobaczymy, moze tylko jak wsiade na rower bede wiedzial od razu ktory lepiej lezy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 19 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Teoretycznie różnica powinna być odczuwalna, Spec (jeśli ma odpowiednio ustawionego Braina) przy jeżdzie po równym podłożu (plac, posadzka,asfalt) nie powinien sie uginać - tył powinien jechać jak sztywniak , i dla mnie osobiście bardziej to odpowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas81 Napisano 19 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Problem w tym ze bede mial dwa rowery dopiero zlozone i na bank niebedzie ustawiona zawiecha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 19 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 No to pojeździsz i zobaczysz na którym lepiej się czujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 19 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Albo na którego widok bardziej skoczy ci tętno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 20 Lutego 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Teoretycznie różnica powinna być odczuwalna, Spec (jeśli ma odpowiednio ustawionego Braina) przy jeżdzie po równym podłożu (plac, posadzka,asfalt) nie powinien sie uginać - tył powinien jechać jak sztywniak , i dla mnie osobiście bardziej to odpowiada nie, nie, nie i jeszcze raz nie... To wogole jakas pomylka kupowac fula z przeznaczeniem niesciganckim i sie zachwycac ze jedzie jak sztywniak. Full to full i ma sie uginac. Pozytywne bujacje Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 20 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Bez żartów, on się ugina na każdej nierówności, nie wiem po co ma się uginać na całkiem płaskim. , Brain ma kilka ustawień, można ustawi czułość. Osobiście nie lubię marnować energii, kiedy to zbędne, nawet w nieściganckim rowerze . Zresztą, co kto woli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas81 Napisano 24 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 A moze cos takiego, moglbym zaoszczedzic £800 w porownaniu do speca i treka, a osprzet takiej samej klasy. http://www.evanscycles.com/products/iron-horse/mkiii-elite-2009-mountain-bike-ec019366 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 24 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 To też jest dobry rower, można śmiało brać pod uwagę. Chwalony system zawieszenia. Jest nawet taki temat : http://www.forumrowerowe.org/topic/43411-rower-iron-horse-mkiii-comp/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 25 Lutego 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 A moze cos takiego, moglbym zaoszczedzic £800 w porownaniu do speca i treka, a osprzet takiej samej klasy. http://www.evanscycles.com/products/iron-horse/mkiii-elite-2009-mountain-bike-ec019366 Jak Ihahaj to oczywiscie z CRC. http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=48031 Jeszcze taniej... Evans ma niby lepsza specyfikacje ale czy naprawde warto? Nie jestem przekoanany... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 25 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Full to full i ma sie uginac. Pozytywne bujacje Tak to już jest, że na pomorzu ludzie lubią jak buja - taki podświadomy powrót do dzieciństwa Ale Rulez nie zrozumie - ma być sztywno i już A co do IH - wolałbym chyba z Evans, zwłaszcza jak jeszcze urwie z ceny na Ride2Work. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 25 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Evans ma niby lepsza specyfikacje ale czy naprawde warto? No własnie, ma niby lepsza specyfikacje, ale czy naprawdę warto? ja tam bym wolał Minutę niz Revelationa ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 25 Lutego 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 ... tymbardziej ze to stary, ciezszy i w sumie niespecjalny Revelation No ale ja tam lubie Maniuty... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 25 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Specyfikacja mnie się bardziej podoba z Compa, bo raz że Mineta, to jeszcze napęd Sram. Ale amora nie problem zmienić - kolor ramy już tak A ta z Compa '09 taka nijaka i kupą trąca (moim zdaniem najfajniejsze kolorystycznie były elitki 2008, black satin) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 25 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Czarne Elitki 2008 jeszcze dostępne w USA , geometria 19" nawet bardziej mi podchodzi niż 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas81 Napisano 25 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Troszke sie znowu zmiksowalem . Czyli taki IH, jest lepszy od EX8-9 i Speca Stumpa FSR? Na pewno cenowo wychodzi extra w porownaniu i na bank taka cena spodoba sie mojej zonie hehe . Ale chcialbym poprostu kupic dobra maszyne i miec spokoj na dlugi czas z wymiana czegokolwiek, wiec wole dolozyc na poczatku, tylko czy jest sens? Czy IH, Spec i Trek maja zawieche na tym samym poziomie? pozatym ze spec ma 120mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 25 Lutego 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Klaniam, Bier Ihahaja i sie nie zastanawiaj wogole Najbardziej zaawansowany system zawieszenia. No i cena przebija wszystkich na glowe i ramiona. Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 25 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Trudno porównywać pracę zawieszeń, ale generalnie wszystkie zawieszenia są zaawansowane technicznie i na wysokim poziomie, oczywiście każde będzie pracowało inaczej. IH jest jednak dużo słabiej doposażony w osprzęt niż Spec - zwłaszcza ogromna różnica w amortyzatorach, oraz ma słabszy amortyzator niż Trek (reszta osprztu podobna jak w Treku) Najmniejszy skok ma Trek a nie Spec. Trek 120 mm, IronHorse 127 mm Spec 140 mm skoku z tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas81 Napisano 25 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Pomylilo mi sie jasne ze Trek ma 120 a spec 140, juz mi sie wszystko miksuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 25 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Ale większość recenzji EX-ów podkreśla, że tzw. "Full Floater" daje poczucie, że skoku z tyłu jest więcej niż nominalne 120mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 25 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Zaraz mi się kojarzy "kreatywna księgowość" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas81 Napisano 25 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 A ten MKIII Elite 2009 http://www.evanscycles.com/products/iron-horse/mkiii-elite-2009-mountain-bike-ec019366 ma chyba dosc dobra amortyzacje i osprzet na bardzo zblizonym poziomie do speca i treka, jutro ide zamowic te rowery . Zamowie Treka EX9 2010, Speca Stumpjumper FSR Expert 2010 i Iron Horse MKIII Elite 2009( powiem ze roznica jest £1700 IH, a nie £2500 Spec i Trek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 25 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Nawet ten IH ma dużo słabszy amortyzator , zwłaszcza jak już pisałem od Speca dzieli go "przepaść" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas81 Napisano 25 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Czyli pakowac sie w speca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.