rogas81 Napisano 22 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Wreszcie jest w domu Jutro powstawiam zdjecia. Rulez jak i gdzie pozabezpieczac rame, zeby przewody nie obcieraly i nie niszczyly lakieru? Niemam instrukcji do Time Roc S, probowalem je ustawic, ale tam sa jakby dwie pozycje. Krece w jedna strone i niemoge dokrecic sie do konca, tak jakby byl tylko + i -, dwie pozycje. Podpompowalem Braina do 180PSI, jutro beda proby. Musze jeszcze Talasa ustawic. Ogolnie sprzet szok, tak mi sie podoba, ze szkoda mi na niego wsiadac i dalbym go w ramke i powiesil na scianie, a dalej jezdzil starym . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 22 Marca 2010 Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 U mnie linki tak biegną, że nie trzeba nic oklejać (na linkę od hamulca przód załozyłem gulową osłonę - ociera o główkę ramy). Co do ustawienia pedałów, ustaw max. na -, spróbuj się przejechać, i następnie kręć w stronę + do momentu aż but będzie się wypinał z siłą jaka Ci pasuje . Pamiętaj, żeby sprawdzić na ile oddala się ten gumowy pierścień na tłumiku gdy powoli zjmiesz miejsce na siodełku z nogami na pedałach (powinien się odsuwać od korpusu na 10-12mm, jeśli tak nie będzie przy 180 Psi, musisz zwiększyć/zmniejszyć ciśnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskidbike Napisano 22 Marca 2010 Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 rogas81 Wrzucaj te foty bo sam jestem ciekaw jak wyglada, tyle żeś sie o nim napisał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas81 Napisano 23 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Z pedalami mam dziwna sprawe bo krece w plus albo minus i moge krecic bez przerwy-niedokrecam sie do zadnego oporu, tak ma byc? Jutro, musze wrzucic z aparatu A ktos moze wie jeszcze jak ustawic talasa RL. http://www.forumrowerowe.org/gallery/image/2319-stumjumper-fsr-expert-2010/ zdjecia, tak pare na szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 23 Marca 2010 Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Talasa pompuj na początek 80 Psi , później ew. korekta, tak żeby ugięcie wynosiło 25% (35 mm.) pozostałe regulacje - tłumienie itd. wg. uznania: http://www.foxracingshox.com/fox_tech_center/owners_manuals/09/Eng/2009_OM_eng.htm Sprzęt elegancki, jak to Szpec (tylko te odblaski i dzwonek) No i jest tak jak pisał Ivan, prawa klamka do przedniego hampla , odmieńcy ... PS Chlebak też ze stajni Szpeca ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskidbike Napisano 23 Marca 2010 Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Akcesoria konkretne sobie wybrałeś, nie powiem Rozsądnie i wszystko co potrzebne, a nie jakaś tam sztyca... Piekny sprzet, gratuluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 23 Marca 2010 Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 rowerek zacny teraz tylko na górskie szlaki trzeba go wyciągnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas81 Napisano 23 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Rulez jak dociskasz rower, to Brain wydaje takie dzwieki, jakby niewiem jak to nazwac- jakby troche piasku bylo. Talasa mi dopompowali do 110psi, ale zmniejszylem do 90psi i chyba bedzie OK. Niejezdzilem jeszcze bo non stop pada deszcz i jezdze tylko na starym do roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 23 Marca 2010 Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Nie wydaje takich dźwięków ( przynajmniej nic takiego nie słyszałem), pracuje zupełnie normalnie, przy wjechaniu na większą przeszkodę stuknie czasem ciężarek w Brainie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas81 Napisano 23 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Jak sie o niego opierasz i go dociskasz to jest cisza?-tylko sie ugina? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 23 Marca 2010 Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Słychać lekkie "świszczenie" . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas81 Napisano 23 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 To moze to to tylko jestem jakis przewrazliwiony Dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas81 Napisano 24 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Zrobilem dzisiaj kolo 5km i rowerek poprostu wymiata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 24 Marca 2010 Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Taa, wiem Pedały ustawione ? regulacja siły wygląda w ten sposób , że przestawiasz 1-2-3 a jak krcisz dalej znów wskakuje 1 itd. Ustawienier na 1 jest w zupełności wystarczające. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas81 Napisano 24 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Dokladnie tak Rulez jak piszesz z pedalami , wczoraj doszedlem do tego, jak przekrecalem i widzialem jak sie rusza sprezyna. Dziasiaj mialem SAG w Brainie kolo 17mm jak siadlem, mowisz podpompowac, zeby bylo kolo 12mm. Poza tym genialnie. 1. Wkurza mnie przednia przerzutka, jak mam z przodu na srodku, a z tylu jade od najmniejszej do najwiekszej, na wiekszosci przelorzen ociera mi lancuch o nia. Niemoge jej wyregulowac, to jest SLX. 2. W przednim kole mam minimalny luz na osce, zrobic korekte samemu, czy lepiej do serwisu? (tylne kolo jest OK) Przelorzylem raczki hamulcow z lewj na prawa, banalnie proste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 24 Marca 2010 Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Wkurza mnie przednia przerzutka, jak mam z przodu na srodku, a z tylu jade od najmniejszej do najwiekszej, na wiekszosci przelorzen ociera mi lancuch o nia. Niemoge jej wyregulowac, to jest SLX. To dziwne, rozumiem , że ociera na skrajnych , ja miałem XT i ocierało na skrajnych (nie dało się wyregulować), dzisiaj założyłem XTR i ... nie ociera - i tak to jest - albo XTR-y , albo gówno Sag 12 mm, na pewno nie 17 mm. Co do luzu , czy nie ma tam piast DT na maszynach (Tył na pewno DT) - w takim razie luzu nie powinno być - chyba, że felerne łożysko (zrób zdjęcie piasty). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas81 Napisano 24 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Na tylnej piascie jest DT, ale na przedniej tylko znaczek Speca "S". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 24 Marca 2010 Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Może tną koszty i kazali poskładać kółko na innej piaście na łożyskach z konusami, gdybyś zrobił zdjęcie piasty (zbliżenie) to sprawdzimy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas81 Napisano 24 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Jakiego xtr zakladales 970? Jakiego xtr zakladales 970? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 24 Marca 2010 Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Tak, tam można założyć tylko 970 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas81 Napisano 24 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Widzialem ze jest na 2 srubki przykrecona przerzutka do ramy, a nie na obejme. Jutro zrobie i werzuce fote Dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 24 Marca 2010 Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 No tak, nieprecyzyjnie określiłem, chodzi o 970-E dkręcasz ją od płytki i przykręcasz do ramy, tylko przekładasz 2 wkładki aluminiowe z otworów z SLX-a http://bike.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/EV/bikecomponents/FD/EV-FD-M970-2587B_v1_m56577569830647966.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas81 Napisano 25 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Mam sciagnac kolo i zrobic zdjecie piasty? Czy wystarczy na rowerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 25 Marca 2010 Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Zrób na rowerze, ze zbliżeniem na bok piasty od strony tarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas81 Napisano 26 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Zdjecie piasty z boku http://www.forumrowerowe.org/gallery/image/2342-piasta-przod/ http://www.forumrowerowe.org/gallery/image/2343-piasta-przod/ Rulez ostatnio zawalilem speca blotem, o co dbac i jak go czyscisz? Tylnia piasta jest DT Swiss 330SL, ale przod? Tak jest opisane na stronie: http://www.evanscycles.com/products/specialized/stumpjumper-fsr-expert-2010-mountain-bike-ec020329 "Front Hub: Hi Lo disc, CNC flange, sealed cartridge bearing, 9mm DT RWS, alloy quick release, 28 hole" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.