arek_wro Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Czy poza wymaganiem twardej podeszwy masz do nich jakieś zastrzeżenia? Pytam, bo mimo wszystko zastanawiam się nad ich zakupem. Kumpel je ma z butami Time'a i współpracują bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Jeśli chcesz je do butów sportowych z twardą podeszwą, to są zdecydowamie lepsze niż Shimano (w moim przypadku Sidi Dominator) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Dzięki, temat do rozważenia. Buty i tak muszę zmienić w tym roku, a waga samych pedałów dość zachęcająca. Kumpel też sobie je bardzo chwali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 19 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Klaniam, Jezdzilem na zwyklych ubijakach, jezdzilem na Candy C i bylo ok. Kuuupe czasu przebujalem sie na PD 505 i 520 i tez nie mialem zastrzezen. Ostatnio - miesiac temu - przesiadlem ze na Time - Z Freeride w teren i Alium na codzien. Wspolpracuja z butami o polmiekiej podeszwie w terenie i sztywnej na codzien. Powiem tak. Bedzie sie musialo zdazyc cos na pograniczu wojny swiatow lub wynalazku na miare ognia i kola abym zrezygnowal z Time'ow. Najbardziej wylepiste pedaly jakie mi sie dotychczas trafily. Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 19 Marca 2010 Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 IvanMTB Time Z Freeride to chyba poprzednik Time Z Control jeśli się nie mylę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 19 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Klaniam, Niezupelnie. Poprostu nizszy model. Z Control ma platforme obrabiana CNC a Z Freeride goly odlew. Niepotwierdzone dane mowia o tym ze Control'e maja mozliwosc regulacji sily wpiecia/wypiecia. Nie bardzo wiem co maja faktycznie ale nie da sie ukryc ze maja jakas srubeczke do ktorej mozna sie dostac i cos tam porobic. Widac to dokladnie na tym zdjeciu -----> http://www.starbike.com/images/Time/2008/hires/z_control.jpg A w Freeride'ach brak -------> http://www.getprice.com.au/images/uploadimg/767/350__1_time-z-pedal-05.jpg Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 19 Marca 2010 Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 ja w swoich jeszcze nic nie regulowałem, IMO siła ustawiona fabrycznie jest idealna; co do Z Freeride to ja po prostu patrzyłem na rynek Polski a tutaj takowych nie ma jest wersja Z lub Z Control, a Z to właśnie ta niższa wersja Freeride Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 19 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Mysle ze to kwestia nomenklatury. W paru miejscach widzialem wersje podstawowa wystawiona jako Z Freeride a gdzieindziej jako poprostu Z... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras76 Napisano 19 Marca 2010 Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 No i jest za######iście , pedałuję na asfalcie - zero bujania, wjeżdżam na krawężnik i zawiecha działa , jestem zadooowolony , właśnie zakończyłem oblot prototypu http://img52.imagesh...35/dscf6149.jpg Rulez zawsze jakiś płotek znajdziesz do foty dzięki....... zamierzam właśnie przesiąść się na fulla i chyba nie wyobrażam sobie innej opcji niż fuel. chciałbym coś w stylu enduro/allmountein więc byłby chyba idealny - myślałem jeszcze o remedy ale to już chyba ciężka artyleria jak długo go masz? jak wrażenia z jazdy? jak się zachowuje na podjazdach? TU masz jeszcze wagę ramy EX9 2008+rp23+tioga acc+zacisk ABP rozmiar 17,5" -->176 cm i 80 cm noga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas81 Napisano 20 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Kupilem speca . Dostalem gratis pedaly Time Roc Atac S i buty Shimano MT60. Do tego mam jeszcze £250 na akcesoria Speca. Jak mi cora wstanie to ide do sklepu. I jednak wzialem na raty, wplacilem £500 i na 24 miesiace po £83. 0% odsetek, to jest dobre. Z programem ride2work nie bralem, trzeba dlugo czekac i firma sobie zyczy ubezpieczenie na rower na rok kolo £300. Mam do wydania £250, wezme rekawiczki dlugie i krotkie, pompke do amorow-chyba ze bedzie z rowerem, kask, moze jakis zestaw multitool, mysle czy niewziasc drugich butow speca np.BG Comp MTB. Shimano MT60 bardziej rekreacyjne, a Spec BG Comp MTB typowo na rower. Do plastikowego bidonu musze kupic aluminiowy, czy moze byc plasikowy koszyk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 20 Marca 2010 Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 No to gratuluję naprawdę dobry zakup, nie ma strat energii na płaskim i efektywny w terenie Koszyk może być plastikowy. Na co wydać 250 Funtów ?, ano na to : http://www.rutlandcycling.com/13414/Specialized-Command-Post.html Napisz co wtwoim wypadku zdecydowało o wyborze. pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 20 Marca 2010 Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 taa.. Rulez, idelany zakup za 250 funciaków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 20 Marca 2010 Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 DAMIAN24 Ja myślę nad tym : http://gravitydropper.com/gravity-dropper-turbo/ rogas81 Nie bierz butów Speca BG Comp MTB (zbędny wydatek), ani innych na twardej podeszwie, to typowo sportowe buty, mało uniwersalne, efektywnośc pedałowania w przypadku użytkowania o jakim piszesz, będzie taka sama w butach z miękką podeszwą, w dodatku takie buty trzymalą się na pedałach nawet bez wpinania (w przeciwieństwie do butów z twardą podeszwą). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 20 Marca 2010 Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Do kompletu 2x Rib Cage Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas81 Napisano 20 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Powiem ci ze mam to cos hehe za £250, tylko jakbys wytlumaczyl o co z tym chodzi. Sztyca do siodelka ktora moge obnizac? http://www.evanscycles.com/products/specialized/command-post-adjustable-seatpost-309-ec018207 A co do butow Szimano MT 60 powinny mi starczyc i niema co wydawac na drugie ze sztywna podeszwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 20 Marca 2010 Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 No właśnie tą sztycę Ci zaproponowałem (4 posty powyżej) tyle , że tam za 217 Funtów, więc się targuj . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas81 Napisano 20 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Mati 2xRib Cage chyba nieprzejdzie, bo widze miejsce tylko na jeden Cage na ramie speca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 20 Marca 2010 Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 No właśnie tą sztycę Ci zaproponowałem (4 posty powyżej) tyle , że tam za 217 Funtów, więc się targuj . Właśnie możesz ją obniżać i dawać ostro w dół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas81 Napisano 20 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Acha, dzieki to teraz lapie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 20 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Powiem ci ze mam to cos hehe za £250, tylko jakbys wytlumaczyl o co z tym chodzi. Sztyca do siodelka ktora moge obnizac? http://www.evanscycles.com/products/specialized/command-post-adjustable-seatpost-309-ec018207 Boszszszsszsz... Zawsze wiedzialem ze ze Szpecem cos nie-tegez jest... 250 funciorow za 100mm, 3 pozycje i manetke. Toc juz nawet Joplin4 jest tanszy, a KS jest o 50-aka tanszy i ma 125mm regulacji. Chocby co milimetr jesli ci sie zamai... No oby Ci sie dobrze smigalo na nowym sprzecie! Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas81 Napisano 20 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Dzieki mam taka nadzieje . Z ta sztyca chyba sie na razie wstrzymam, mam pare rzeczy do kupienia jak kask, rekawice, itd. Wiec chyba na to wydam dodatkowe £250- chociaz kto wie, moze sie skusze na sztyce , a reszte dokupie z czasem. Bo jakbym teraz wyskoczyl ze chce dokupic cos do roweru, to moja zona zabije mnie na miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 20 Marca 2010 Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 No nie, z tą sztycą to nie do końca poważnie pisałem, dobra na naprawdę strome zjazdy, ale dla Ciebie na razie zbędna, kup lepiej pompkę amora , rękawiczki, jakieś oświetlenie itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas81 Napisano 20 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Tez tak myslalem, choc sie troszke napalilem A pompka do amorow niebedzie w zestawie z rowerem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 20 Marca 2010 Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 No nie wiem, ale wątpię w taką rozrzutność Speca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 20 Marca 2010 Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 jak pisałeś najważniejsze to kupić kask i rękawice, pompki do amorów też raczej nie będzie w zestawie do roweru sztyca to fajna zabawka ale na pewno nie do kupienia na pierwszym miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.