Skocz do zawartości

[rower] Jaki rower do 2300pln?

dvx100B

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mój pierwszy post na tym forum więc witam serdecznie wszystkich maniaków rowerów i nie tylko :)

Aktualnie na wiosnę planuje wymienić rowery na nowe. Dla mnie i dla żony cena do 2300 za sztukę.

Zastanawiam się nad modelem:

http://www.bikeserwis.pl/491,merida-matts-tfs-xc-400-d-model-2010.html

Czytałem również o modelach firmy Trek - co polecicie - wygoda i niezawodność są dla mnie priorytetem.

Rowerki będą używane 1-3 razy w tygodniu - drogi asfaltowe i lasy.

Pozdrawiam

Napisano

Witaj

od siebie polecam gt avalanche bardzo wygodna pozycja na rowerze choc w twoje okolice to bym zmienił opony na cos lżejszego i z mniejszymi oporami toczenia

ps. napisz jaki masz wzrost

Napisano
Napisano

A ja polecę Ci coś od kross'a.

Dla Ciebie Kross Level A6 V 18'

Dla dziewczyny Kross Level A2 Lady 17'

Wydaje mi się że nie warto przepłacać skoro rowery będą używane nie za często. A te rowerki są na bardzo dobrym osprzęcie i myślę, że w zupełności powinny wystarczyć.

Dodam, że A6 w Magazynie Rowerowym został wybrany rowerem roku 2009 w przedziale 2000-2500 zł, więc to o czymś świadczy. Do tego ma wygładzane spawy, dzięki czemu naprawdę dobrze się prezentuje (kupiłem taki dla brata).

Napisano

Zgadzam sie z przedmowca. Sam nabylem w tym miesiacu rower dla siebie i padlo na Krossa level a6. Z moich poszukiwan wyszlo, ze w tej cenie tylko kross daja taki osprzet a i rama nie jest zla (stop aluminium 7005). Ze wgladu na pogode nie testowalem go zbyt dlugo ale kilka kilometrow juz zrobione i wrazenia tylko pozytywne. Dodatkowo jezeli kupisz model z roku 2009 to cena moze byc atrakcyjna (polecam ten sklep www.mudserwis.com/kross-level-a6-2009-p-57.html bo mozna sie targowac :)

Napisano

JA polecam rowniez krossa a6 tylko ze wersje disc 2009. Hamulce tarczowe hydrauliczne ' tektro ariuga spokojnie sobie radza w xc. Tani/ tez czytalem o tym ze kross wygral w tescie 2000-2500.wrazenia z jazdy pozytywne. lecz dla kobiety to nie wiem co

Napisano

JA polecam rowniez krossa a6 tylko ze wersje disc 2009. Hamulce tarczowe hydrauliczne ' tektro ariuga spokojnie sobie radza w xc.

Wiesz co to za hamulce ?? Już lepsze są od nich porządne V-ki. Nie warto dopłacać 200 zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...