banditxc Napisano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Witam wszystkich ! :-) Składam nowy rower i utknalem na wyborze tarcz do hamulców które zakupiłem a konkretniej formula oro k18 zapewne wszystkim dobrze znane. Znajomy ma te same hamulce i podstawową wersje tarcz. Wygladają całkiem fajnie lecz moim zdaniem są toche zbyt "wiotke" i podobnie wypowiada sie kolega ze tloczki sa zbyt silne dla tych tarcz. Stąd moje pytanie do Was czy nie lepiej będzie zakupić tarcze xt w wersji na aluminiowym pająku na 6 śrub ? Waga jest niestety większa lecz moim zdaniem będą bardziej sztywne od seryjnych tarcz. No chyba że znacie jakieś lepsze tarcze w podobnej cenie ok 250 zl (tarcze 180 i 160 ). Pozdrawiam, banditxc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dornif Napisano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Oryginalne tarcze do oro w rozmiarach 180 i 160 są wystarczająco sztywne, żeby nie dzwoniły. A co to znaczy, że tłoczki są zbyt silne? Nie rozpłaszczą tarczy, o to nie ma obawy. Nie wykrzywią się też od przegrzania, chyba, że jeździsz bardzo ostro. Ale wtedy nie 180+160, tylko zmień rozmiar tarcz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banditxc Napisano 21 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Kolega czesto ma problem z tylna tarcza, wlasnie czesto "dzwoni". Albo od pocztku mial ja krzywa albo pod wplywem nacisku sie skrzywila. Stad zaczalem zastanawiac sie nad innymi tarczami do k18. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banditxc Napisano 25 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Ok temat mozna zamknac, zakupilem seryjne formuly 180/160. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.