Grzeniu Napisano 20 Stycznia 2010 Autor Napisano 20 Stycznia 2010 A możecie polecić jakiś "zgrabny" plecak z dobrym bukłakiem,najlepiej w okolicach 100zł?
flubi Napisano 20 Stycznia 2010 Napisano 20 Stycznia 2010 A możecie polecić jakiś "zgrabny" plecak z dobrym bukłakiem,najlepiej w okolicach 100zł? Zaryzykuje twierdzenie, ze jesli szukasz: 1. za 100 zl, 2. dobry i 3. z buklakiem To na raz mozesz miec co najwyzej 2 z tych rzeczy...
Grzeniu Napisano 20 Stycznia 2010 Autor Napisano 20 Stycznia 2010 To w takim razie ile trzeba wyłożyć,by nie narzekać.?
arek_wro Napisano 20 Stycznia 2010 Napisano 20 Stycznia 2010 Ja nie narzekam, ale zostawiłem w sklepie prawie 300 zł -> plecak Deuter Race X Air i bukłak Deuter Streamer. Pewnie można taniej, ale sam plecak z dobrym systemem wentylacji musi niestety trochę kosztować
Fludi Napisano 20 Stycznia 2010 Napisano 20 Stycznia 2010 Jak chcesz maksymalnie 100zł wyrzucić to mogę jako takie rozwiązanie polecić Ci plecak firmy Outhorn Biker, jest dosyć podobny do tego Deuter'a co podawał linka flubi, kosztuje 50-60zł ma w sobie ten beznadziejny najtańszy bukłak, ale na początek powinno Ci wystarczyć. A z czasem możesz sobie wymienić bukłak, np.: na tego Source, o którym wcześniej pisałem. Na temat wentylacji plecaka, nie będę się wypowiadał, bo w moim przypadku nie ważne jak dobra by ona nie była i tak zawsze się mocno spocę jeżdżąc na rowerze, więc nie robi mi tutaj to żadnej różnicy.
freediver Napisano 20 Stycznia 2010 Napisano 20 Stycznia 2010 Co powiecie o tym plecaku: http://www.allegro.pl/item883006536_tne_north_face_thresher_4l_nalgene_2_0l_40.html ?
detonator Napisano 20 Stycznia 2010 Napisano 20 Stycznia 2010 Plecaczek wydaje się być dobrze wykonany, firma dobra, cena raczej też. Niestety nie wiem jak sprawdzają się te bukłaki. Ale ogólnie plecaczek na małe wypadziki całkiem ok. no i szelki nośne z siatki-bardzo fajna sprawa
arek_wro Napisano 20 Stycznia 2010 Napisano 20 Stycznia 2010 Do przewożenia wody ok, ale jak jedziesz na cały dzień i chcesz wziąć jeszcze pare nieco większych dupereli, jak np. kurtka, to już będą problemy. Poza tym bukłak najlepiej jak jest otwierany na całej szerokości, wtedy można włożyć do środka rękę i go dokładnie wytrzeć do sucha. Miałem bukłak z podobnym zamykaniem jak ten z podanego linka, i niestety nawet po kilku dniach nie był całkiem suchy w środku.
flubi Napisano 20 Stycznia 2010 Napisano 20 Stycznia 2010 To w takim razie ile trzeba wyłożyć,by nie narzekać.? Wylozysz troche ponad 300 i znajdziesz conajmniej kilka modeli plecakow + buklak taki jak lubisz z ustnikiem takim jak lubisz. Tansze plecaki maja rozne upierdliwosci: a to kieszonki niepraktyczne, a to przemakaja, a to ciezkie, a to suwak sie zacina, a to szelki nie z siatki, a to kiepski uchwyt na rurke buklaka itp. Praktyczne plecaki maja mozliwosc zwiekszenia/zmniejszenia objetosci (np po rozpieciu/zapieciu suwaka) - wtedy jeden plecak wystacza na roznie dlugie wycieczki. Fajnie jak plecak jest calkowicie nieprzemakalny (szwy i suwaki tez) - takie sa drozsze, albo ma nieprzemakalny pokrowiec. Z tym, ze taki pokrowiec musi byc dobrze dopasowany i umocowany, zeby podczas jazdy pod wiatr nie robil za spadochron. Glowna wada niektorych buklakow jest zbyt maly otwor inny problem, to ustnik zlozony z kilku elementow - wszystko to utrudnia mycie i suszenie. Teorie o tym, ze woda w buklaku pozostaje swieza przez kika dni (chyba Source sie tym chwali w rekalmie) to banialuki.
Grzeniu Napisano 25 Stycznia 2010 Autor Napisano 25 Stycznia 2010 Ku mojej uciesze,z okazji osiemnastych urodzin dostałem od mojego brata taki oto plecak: http://allegro.pl/item885089699_plecak_turystyczny_iceberg_passat_hydro.html Zdaję sobie sprawę,że nie jest on najwyższej klasy,ale myślę,że na początek wystarczy.Jedyną rzeczą jaką muszę w nim wymienić jest sam bukłak,który jest z korkiem,co jak wiadomo niesie ze sobą kilka trudności.Użytkuje ktoś taki,lub podobny plecak i może podzielić się opiniami na jego temat?
ancient Napisano 26 Stycznia 2010 Napisano 26 Stycznia 2010 Za 109 zł. kupiłem niedawno (jesienią) plecak z camelem Quechua Diosaz 10 Raid. Nie jest to co prawda plecak rowerowy, tylko do rajdów górskich, ale sprawuje się dobrze. Nie jeżdżę dużo po górach itp. głównie jest to szosa/turystycznie. Plecaczek można kupić w decathlonie. http://www.decathlon.com.pl/PL/diosaz-10-raid-68601590/ Raz pojechałem w nim w terenie i wydaje mi się,że dobrze się sprawdza. Jest dość pojemny, ma system kompresji, camel jest w porządku. Da się tam ładnie zapakować na rower. pozdrawiam
Grzeniu Napisano 21 Marca 2010 Autor Napisano 21 Marca 2010 Witam. Wczoraj bardzo wstępnie przetestowałem plecak,a właściwie założyłem go na plecy, tylko dla sprawdzenia bukłaku.Wszystko fajnie,muszę tylko przebić jeszcze jedną dziurkę na smoczku (myślałem,że same "zębowe" wystarczą),denerwuje mnie tylko jedna rzecz-woda z aromatem plastiku .Daje się to pić,ale nie o to chyba chodzi.Teoretycznie wyparzałem bukłak,ale może zrobiłem to źle(?).Co może być tego przyczyną?A może z czasem plastik się "wypłucze"?
Mod Team safian Napisano 21 Marca 2010 Mod Team Napisano 21 Marca 2010 A ja mam taki plecaczek: http://www.allegro.pl/item900605100_plecak_author_turbo_najtaniej_od_ambike.html Bardzo lekki, przewiewny, wygodny BTW. Zauważcie jeszcze, ze przy upadku na plecy plecak zapewnia jako-tako dodatkowa ochronę
grindz0ne Napisano 21 Marca 2010 Napisano 21 Marca 2010 w Cenie do 100zł zastanawiam się sam nad zakupem http://www.mega-sportowy.pl/PLECAK_ICEBERG_PASSAT-60.html bardzo ciekawa cena co do całości a to że szelki nie są sznurówkami to wydaje mi się lepsze jeśli się schodzi często z roweru np. w górach przy stromych podjazdach. Nie wiem czy ktoś taki posiada od roku wiedziałby lepiej jak się ma cena do jakości tego plecaka. I pojemność jego jest już ciekawa.
jasskulainen Napisano 21 Marca 2010 Napisano 21 Marca 2010 najprostszym rozwiazaniem i jednoczesnie najtanszym sposobem na unikniecie blota w bidonie sa tanie bidony isostara ktore wystepuja w wersji z 'klapka' ostatnio szukalem bidonu typowo rowerowych firm i nic konkretnego nie znalazlem a potem przypadkowo w centrum handlowym prawie wszedlem w bidony isostara : D
Fludi Napisano 21 Marca 2010 Napisano 21 Marca 2010 W czwartek ma być promocja rowerowa w LIDL'u ulotce są co prawda pokazane jakieś lampki, ciuszki, itp. rzeczy, ale myślę, że powinni mieć też na stanie bidony-termosy Polisportu, kiedyś były po 5zł właśnie. A są bardzo fajne bo mają klapkę i długo (do 2h) utrzymują chłód/ciepło napoju. Wadą tylko jest pojemność, przez zastosowanie wkładu spada poniżej 500ml.
gdy Napisano 28 Marca 2010 Napisano 28 Marca 2010 wie ktoś moze jak sie nazywa taki gadżet do butelek typu pet z rurką do picia jak w camelbaku ? kiedyś w jakimś MR czy BB było ale nie pamietam nazwy firmy. gdyby ktoś mógł zalinkowac byłoby super
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.