Skocz do zawartości

[rama] waga ramy kelly's magic

spons92

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Zna ktoś wagę ramy roweru Kelly's Magic 2008/09, oczywiście bez suportu i misek sterów? Z tymi częściami, jeśli dobrze pamiętam, waży ok. 2150g.

Dzięki za pomoc.

Napisano
Jeśli chodzi o ramę z rocznika 09 to przy rozmiarze 19,5 warzyła coś w ok 1,5 kg

Taaa na pewno :unsure::) :) . Chyba jakby tylny trójkąt i główkę odciąć

Napisano

Jeśli chodzi o ramę z rocznika 09 to przy rozmiarze 19,5 warzyła coś w ok 1,5 kg

Jesteś pewien na 100%? :) Magic i mój Majestic to te same ramy chyba, więc nie ukrywam, że też interesuje mnie waga tej ramy :unsure:

Napisano

No wlasnie Mendoza, dales link do mojej starej aukcji ramki :) Goła rama z hakiem wazyla troche ponad 1770g (nie pamietam dokladnie)

Ale z tymi ramami nie jest tak do konca jasna sprawa, bo Salamander z 2009 ktory jest teoretycznie identyczny wazyl cos kolo 1900 w tym samym rozmiarze (kiedys napisali tak w bikeBoardzie i po moim kontakcie mailowym potwierdzili to zdjęciem na wadze - niestety gdzies zapodziałem fote).

Edit:

Hmm, chyba ze to tez była waga ze sterami, cholera ich wie jak oni to waza...

Napisano

No i widać ze na zdjęciu jest 1455g - brawo jakobs. A jeśli masz już taki dar przewidywania to powiedz mi ile waży rama od Meridy 9.3 - kolarzydki z przeżydkami :D

Napisano

Dzięki za odpowiedzi. Najbliższa prawy wydaje mi się propozycja Mendoza - Magnus i Magic to takie same materiał i geometria ramy. Jak będę miał okazje to sam zważę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...