Andrew Napisano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Dzisiaj wpadły mi w ręce Deorki 575. Takie http://www.mtbtr.com/uploads/1818H14.JPG Próbowałem je odpowietrzyć standardowo, czyli zdjąłem pokrywkę zbiorniczka, zamontowałem strzykawkę na dole i przepompowałem płyn. Niestety, okazuje się, że ta metoda się tutaj nie sprawdza. Z powodu pionowego ustawienia zbiorniczka powietrze które się w nim znajduje(nawet w małej ilości) bardzo łatwo zostaje zassane przez klamkę. Należałoby odpowietrzyć układ idealnie, a nie "z grubsza". Po chwili oglądania klamki zauwazyłem, że na górze oraz na dole korpusu są czarne śrubki z gniazdem na TORX'a. Identyczne są w klamkach Avida. Niestety zestaw Avida nie pasuje do tych portów. Czyżby shimano szykowało dla nas jakąś niespodziankę? Drip-free bleeding jak w avidzie i formuli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 A jak wygląda zbiorniczek wyrównawczy? Bo po zdjęciach widać, że musi być malutki. Jak w porównaniu do BL-M535 czy BL-M775 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Jest nawet polska instrukcja... http://techdocs.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/SI/Bleeding_SI/SI_0061A/SI-0061A-001-POL_v1_m56577569830667342.pdf Andrew, słyszałeś to "najpierw przeczytać, potem kręcić" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blair7 Napisano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 czytalem test tych hebli cyba w bB i testujacy stwierdzil ze ladnie wygladaja, ale jesli chodzi o dzialanie to nie jest to samo co SLX czy Xt, nie posiadaja systemu servowave czy jakos tam sie to nazywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TERMINATOR Napisano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 1. To staroć nie nowość, od półtora roku w sprzedazy. 2. 575 miało to być " nowe deore " ale poległo już na poczatku, klamka malutka, system przelewania wymagający dodatkowego szpeja 3. Do przelewania służy torx na górze klamki, doskonale widoczny, nie odkręca sie kapy bo nie ma potrzeby takowej. W jego miejsce wkręca siespecjalny lejek i przelewamy system, jak w instrukcji pokazano. Zamiast lejka mozna zastosować śrube i przewód, podobnie jak w innych systemach. Ogólnie nie polecam tego hamulca. Nowością natomiast jest nowe Deore, z usprawnionym systemem przelewu przez zacisk - jednostronne, co ma usprawnić podczas przelewania szybsze usuwanie bąbelków powietrza z zacisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.