Skocz do zawartości

[Koszyk na Bdion] Brak otworów na zamontowanie

XxUzixX

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Potrzebuje koszyk na bidon, ale jest problem bo nie mam otworów na jego zamontowanie. I tu pada pytanie czy jest jakiś koszyk na przykład na rzep ? Nie chce wiercić w mojej ramie bo nie chce naruszyć konstrukcji i aby mi przy skoku nie pękła. Posiadam bukłak ale na krótką przejażdżkę nie wygodnie mi jechać z plecakiem. Proszę o pomoc, Pozdrawiam :thumbsup:

Napisano

Dzięki za odpowiedź. Poszukam coś jeszcze może trafi się jakiś patent. Jeśli coś znajdziecie to proszę o wstawienie linku tutaj. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz :)

Napisano

XxUzixX, w swoim mieszczuchu stosuje z powodzeniem od lat taki patent :

opaski_front.jpg

Opaska ślimakowa 20-32mm - do dostania w każdej castoramie/obi za ok 1,5 pln.

Do tego koszyk na bidon authora

abc16.jpg

W miejscach śrub po prostu łapiesz opaskami i dokręcasz.

Napisano

Ja tak mam u siebie, oczywiście można to ładniej zrobić :) trzyma się rewelacyjnie nic się nie przesuwa a ni nie zsuwa.

zdjecie,600,61954,koszyk.jpg

Napisano

Hehe, to fajne macie patenty :mellow: Ja szukam czegoś co będzie można ściągnąć w każdej chwili. Bo ja skacze, a ja bidon potrzebuje tylko w jakieś dalsze trasy. Ten patent na kierownice może i by się sprawdził ale wole mięć bidon przy ramie :laugh:

Napisano

Witam

Potrzebuje koszyk na bidon, ale jest problem bo nie mam otworów na jego zamontowanie. I tu pada pytanie czy jest jakiś koszyk na przykład na rzep ? Nie chce wiercić w mojej ramie bo nie chce naruszyć konstrukcji i aby mi przy skoku nie pękła. Posiadam bukłak ale na krótką przejażdżkę nie wygodnie mi jechać z plecakiem. Proszę o pomoc, Pozdrawiam :)

Witaj XxUzixX trochę poszukałam w internecie odnośnie tych koszyków na bidon bo mam bardzo podobny problem jak Twoj. A mianowicie brak mocowania na bidon. Też bym chciała podczas jazdy rowerem coś się napić ;-) a nie za każdym razem jeździć Gesu (to taki sklep w mojej miejscowości).

I zobacz co znalazłam:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=893776035

Pewnie od razu nasuwa się Tobie pytanie jak to zamontować. Ale mam bardzo sprytnego sąsiada i podpowiedział mi że można to zamocować na zipy takie paski na zatrzaski. które jak poprosi sprzedawce to na pewno doda ci 4 paski zip i podkładki gumowe.

Gorąco pozdrawiam Monika.

Napisano

Ewentualnie można przynitować...

Ja bym polecił przypiąć kilka taśm zaciskowych(zippów), lub tak jak zrobił to MM85.:(

Od bidy i taśma izolacyjna bedzie, ale to jak mówiłem od bidy.;)

Napisano

no myslę że ta gómowa przejściówka dla rowerków dziecięcych jest niezłym pomysłem, ale z doświadczenai wiem że jeżeli wsadza sie duże bidony (750ml lub >) to czasem potrafia się przekręcać na nierównościach...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...