XxUzixX Napisano 18 Stycznia 2010 Napisano 18 Stycznia 2010 Witam Potrzebuje koszyk na bidon, ale jest problem bo nie mam otworów na jego zamontowanie. I tu pada pytanie czy jest jakiś koszyk na przykład na rzep ? Nie chce wiercić w mojej ramie bo nie chce naruszyć konstrukcji i aby mi przy skoku nie pękła. Posiadam bukłak ale na krótką przejażdżkę nie wygodnie mi jechać z plecakiem. Proszę o pomoc, Pozdrawiam
wojtekkrakow Napisano 18 Stycznia 2010 Napisano 18 Stycznia 2010 http://www.decathlon...b-300-20714193/ I do tego mocujesz koszyk, ale bladego pojęcia nie mam czy to trzyma. W rękach to miałem, wygląda ok.
XxUzixX Napisano 18 Stycznia 2010 Autor Napisano 18 Stycznia 2010 Dzięki za odpowiedź. Poszukam coś jeszcze może trafi się jakiś patent. Jeśli coś znajdziecie to proszę o wstawienie linku tutaj. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz
mati199 Napisano 18 Stycznia 2010 Napisano 18 Stycznia 2010 Oczywiście, że patent jest Cannondale lub firma z nim współpracująca wypuściła na rynek coś a'la koszyk montowany do sztycy. I wygląda to mniej więcej tak, jak na tej fotce: http://www.cannondale.com/downloads/09_Scalpel_2560x1600.jpg
XxUzixX Napisano 18 Stycznia 2010 Autor Napisano 18 Stycznia 2010 To jest dość ciekawe ale u mnie to raczej się nie przyjmie. Bo ja aż tak wysoko siedzenia nie mam .
zekker Napisano 19 Stycznia 2010 Napisano 19 Stycznia 2010 Są też adaptery na kierownicę, np. http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_UCHWYT+KOSZYKA+NA+BIDON+MOCOWANY+NA+KIEROWNICY+ACCENT.html?PT=53115801&PZTA=8&HNT=T&PD=53010867&WSZDZ=T
DominikM Napisano 19 Stycznia 2010 Napisano 19 Stycznia 2010 XxUzixX, w swoim mieszczuchu stosuje z powodzeniem od lat taki patent : Opaska ślimakowa 20-32mm - do dostania w każdej castoramie/obi za ok 1,5 pln. Do tego koszyk na bidon authora W miejscach śrub po prostu łapiesz opaskami i dokręcasz.
MM85 Napisano 19 Stycznia 2010 Napisano 19 Stycznia 2010 Ja tak mam u siebie, oczywiście można to ładniej zrobić trzyma się rewelacyjnie nic się nie przesuwa a ni nie zsuwa.
XxUzixX Napisano 19 Stycznia 2010 Autor Napisano 19 Stycznia 2010 Hehe, to fajne macie patenty Ja szukam czegoś co będzie można ściągnąć w każdej chwili. Bo ja skacze, a ja bidon potrzebuje tylko w jakieś dalsze trasy. Ten patent na kierownice może i by się sprawdził ale wole mięć bidon przy ramie
emmx Napisano 22 Stycznia 2010 Napisano 22 Stycznia 2010 Witam Potrzebuje koszyk na bidon, ale jest problem bo nie mam otworów na jego zamontowanie. I tu pada pytanie czy jest jakiś koszyk na przykład na rzep ? Nie chce wiercić w mojej ramie bo nie chce naruszyć konstrukcji i aby mi przy skoku nie pękła. Posiadam bukłak ale na krótką przejażdżkę nie wygodnie mi jechać z plecakiem. Proszę o pomoc, Pozdrawiam Witaj XxUzixX trochę poszukałam w internecie odnośnie tych koszyków na bidon bo mam bardzo podobny problem jak Twoj. A mianowicie brak mocowania na bidon. Też bym chciała podczas jazdy rowerem coś się napić ;-) a nie za każdym razem jeździć Gesu (to taki sklep w mojej miejscowości). I zobacz co znalazłam: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=893776035 Pewnie od razu nasuwa się Tobie pytanie jak to zamontować. Ale mam bardzo sprytnego sąsiada i podpowiedział mi że można to zamocować na zipy takie paski na zatrzaski. które jak poprosi sprzedawce to na pewno doda ci 4 paski zip i podkładki gumowe. Gorąco pozdrawiam Monika.
Fenthin Napisano 22 Stycznia 2010 Napisano 22 Stycznia 2010 Jeżeli faktycznie często zdejmowałbyś koszyk na bidon, ten patent z Decathlonu jest chyba najlepszym rozwiązaniem.
Kriss07 Napisano 27 Stycznia 2010 Napisano 27 Stycznia 2010 Ewentualnie można przynitować... Ja bym polecił przypiąć kilka taśm zaciskowych(zippów), lub tak jak zrobił to MM85. Od bidy i taśma izolacyjna bedzie, ale to jak mówiłem od bidy.
RAFI1784 Napisano 27 Stycznia 2010 Napisano 27 Stycznia 2010 no myslę że ta gómowa przejściówka dla rowerków dziecięcych jest niezłym pomysłem, ale z doświadczenai wiem że jeżeli wsadza sie duże bidony (750ml lub >) to czasem potrafia się przekręcać na nierównościach...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.