Skocz do zawartości

[rower] kona coilair

Pablocross

Rower   

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. kona coilair czy to dobry rower

• tak
      18
    • nie
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

świetny wybór jak na pierwszy rower, jeszcze nie wiesz do końca czego chcesz a tu masz zmienną geometrię no i promocja na allegro 4800zł za ten rower to naprawdę niewiele(w związku z wejściem nowego modelu ta wyprzedaż)

• Mod Team
Napisano

Klaniam,

Domniemania maja jedna podstawowa wade. Bywaja bledne. Nie twierdze ze to zly rower ale martwi mnie troche stwierdzenie autora

będzie mój pierwszy rower wyczynowy

Oznacza to wszystko i nic...

Szacunek...

I.

Napisano

zgadza się, nie można polecać tej Kony komuś kto właściwie nie wie o jakim sprzęcie pisze i chyba sam nie ma sprecyzowanych poglądów na styl jazdy, a jeśli je ma , to niech napisze jak jeździ, bo może się okazać, że w/w rower może go zniechęcić ...

Napisano

Stwierdzenia typu "jest to dobry rower" są śmieszne :unsure:

Naprawdę większość rowerów w tej cenie jest niezłymi maszynami.

Moim zdaniem nieważne, bo sprawdzi się w AM, Enduro i Freeride, a nie sadzę aby autor pisząc wyczynowy miał na myśli XC
Trudno mówić o wyczynowym enduro np, a o xc można. Ludzie używają słów pomijając ich znaczenie, co sprawia ten drobny kłopot, że komunikacja nie przekazuje komunikatów. Tak się składa, że większość ludzi jeździ "lekko", a rower xc jest w stanie eksplorować zdecydowanie największe obszary, natomiast spory endurak w niewłaściwym terenie, jak na pierwszy poważny rower, może zniechęcić. Ludzie kupują też rowery przeznaczone do cięższej jazdy, niż ich styl pod wpływem uroku. Więc pierwsza połowa tematu jest niepoważna, komentowanie w próżni.
Napisano

Wiedziałem ze ktoś się doczepi, że wycyznowy to może być XC, oczywiście, ale jakby autor tematu myślał o wyczynowym XC czyli ściganiu się z ambicjami na pierwsze miejsce to na pewno i chciał przeznaczyć na ten cel 5000 to na pewno by wiedział że ta Kona się do tego nie nada. Stąd moja pewność o co autorowi chodziło, ale może jednak sam autor nam powie?

Napisano

Moja pewność jest taka, że nie powinieneś się wypowiadać w tym temacie, bo nie masz nic sensownego do zakomunikowania.

• Mod Team
Napisano

Wiedziałem ze ktoś się doczepi, że wycyznowy to może być XC, oczywiście, ale jakby autor tematu myślał o wyczynowym XC czyli ściganiu się z ambicjami na pierwsze miejsce to na pewno i chciał przeznaczyć na ten cel 5000 to na pewno by wiedział że ta Kona się do tego nie nada. Stąd moja pewność o co autorowi chodziło, ale może jednak sam autor nam powie?

Kolego! Czy ktos tu wskazal ze wyczyn to tylko XC? NIE. Wyczyn ma wiele imion, ale skoro autor nie precyzuje co zamiaruje "wyczyniac" wypowiadanie sie z niezachwiana pewnoscia graniczy z totumfackim zadufaniem we wlasna nieomylnosc. A co jesli kolega wyczynowo chce uprawiac DJ? Wazacy 17 kg stwor o skoku 165/160 nie nada sie specjalnie najlepiej... To wie nawet taki laik DJ-owy jak ja...

Coilair to rower dosc uniwersalny ale nie da sie zaprzeczyc ze raczej nienajlzejszy i ciazacy w kierunku EN/FR. Oczywiscie i na VP Free mozna XC-owych wycinakow objezdzac na maratonach ale nie kazdy ma takie kopytko jak Jedrek "aDHdCegla" Cegielski

Szacunek...

I.

Napisano

Zauważyć należy, że model 2009 chyba nie do końca zadowalał konstruktorów, skoro zdecydowali się tak radykalnie przeprojektować tylny wahacz wraz z łącznikiem :P

Napisano

RulezTo zauważyłem już w pierwszym poście więc chyba nie jestem taki nieobeznany.

Ogólnie rzecz ujmując strasznie obco czuję się na tym forum.Jakby mnie wszyscy wytykali palcami. Czemu zawsze przy byle okazji ktoś musi po mnie jechać? Nie można kulturalnie napisać? OK w temacie już zamilknę, nic nie będę pisał już, jesteście wystarczająco dobrzy żeby pomóc autorowi. Sorry za offtop.

Napisano

Autor wrzucił rower, pisząc zresztą dosyć nieskładnie, i wiecej się nie odezwał, wiec może to spam ?

Ponadto rower nie był na tyle dobry, żeby go nie przeprojektować :D

A na początku napisałeś tak :

świetny wybór jak na pierwszy rower, jeszcze nie wiesz do końca czego chcesz a tu masz zmienną geometrię no i promocja na allegro 4800zł za ten rower to naprawdę niewiele(w związku z wejściem nowego modelu ta wyprzedaż)

To chyba nie było zbyt rozsądne :D

Napisano

wie nie było, to że styl jazdy nie jest istotny to też nie ale to już było aby się bronić, dlatego zwróciłem honor i już się w temacie nie odzywam, sorry:)

• 2 tygodnie później...
Napisano

NIE kucić się ;) . Jeźdze jusz 3lata po górach, skacze

dużo skakałem na dircie kolega mi pożyczał, chce jeździć dh ale nie wyśmiewajcie mie :icon_wink:

• 2 miesiące temu...
Napisano

cześć wam mam małe pytanko chce kupić rower kona coilair czy to dobry rower to będzie mój pierwszy rower wyczynowy :thumbsup: dziękuje już z góry

:confused: . Jeźdze jusz 3lata po górach, skacze

dużo skakałem na dircie kolega mi pożyczał, chce jeździć dh ale nie wyśmiewajcie mie :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...