Vroobelle Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Witam, jestem zainteresowany kupnem hamulców Shimano m486. Może ktoś się wypowiedzieć na ich temat? Jak współpracująz tarczą 160, jaką mają siłe hamowania i modulację? Przeszukałem forum i nic na ten temat nie znalazlem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Ja czytałem opinię o tych hamulcach w internecie i nie wypowiadano się o nich pochlebnie, chcesz je kupić razem z jakimś rowerkiem czy może masz gotówkę i chciałbys hydrauliki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vroobelle Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 mam kase i chce dokupic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtekmtb Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 A czemu akurat te hamulce chcesz kupić? Moim zdaniem lepiej kupić Avidy Juicy 3 są dużo lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 A jeśli już po kosztach to mechaniki Avid BB7. Kiedyś ok rok temu była seria tych shimano co notorycznie cierpiała na wycieki oleju.Nie wiem jak teraz z tym stoją te hamulce, czy dalej na to nie cierpią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek2703 Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 A ja od pazdziernika na nich jezdze i sa okej. Zadnych wyciekow, nie zawiodly jeszcze. Deszcz/snieg/bloto sprawuja sie dobrze. Wspolpracuja z tarczami 160. Za ta cene zdecydowanie polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vroobelle Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 no wlasnie o avidach juicy 3 tez slyszalem ze nie najlepsze, a drozsze sa dlatego myslalem o tych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtekmtb Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Ja jeżdżę na Juicy 3 i jak na razie wszystko jest w porządku. Jak za tą cenę się opłaca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Te hamulce mają opinię dosyć awaryjnych. Już lepiej kupić trójki, które są mniej awaryjne i mają sporą siłę i dobrą modulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy35 Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Ja tez mam te hamulce używane półtora roku w pracy, przejezdzam dziennie około 20 km zero problemów nawet przy minus 13. Niestety nie mam porównania do avidów także sie nie wypowiadam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieri Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Tylko soczyste trójki Choć ja osobiście jeżdżę na Shimaniakach M535 i bardzo sobie chwalę, ale to była złota seria, a ja miałem szczęście na nią trafić. Ogólnie wszystkie niższe hamulce hydrauliczne Shimano odradzam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crus Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Cały sezon jeździłem na tych hamulcach, nie miałem problemów żadnych z nimi, hamowały w porządku do 70% zużycia klocków, na klamce zawszę była guma.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5Zeta Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 A najlepsze w tym temacie jest to, że Ci co je mają i używają wypowiadają się pozytywnie na ich temat, a Ci co na nich nie jeździli tylko "słyszeli" odradzają. Lepiej nie pytaj się co lepsze bo ilu ludzi tyle opinii. Musisz sprawdzić sam. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Lepiej nie pytaj się co lepsze bo ilu ludzi tyle opinii. Musisz sprawdzić sam. I przejedzie się na hamulcach, bo najlepiej sprawdzić samemu ?? Po to jest forum, aby poznać opinie użytkowników, którzy coś o tym wiedzą. Wystarczy poszukać i znajdzie się parę tematów o tych hamulcach. Jednak poszły one w niepamięć, ponieważ większość osób już ich unika, przez co nie ma z nimi problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.