mocnyfull17 Napisano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Witam !!.Mam pytanie odnośnie przedniej przerzutki do hamulca avid juicy 3. Chciałbym żeby przerzutka była dopasowana do tego hamulca ,nie zajmowała zbyt dużo miejsca na kierownicy czyli żeby nie bylo tak że jak zamontuje klamke to przerzutkę będe musiał dać duzo dalej od tego hamulca.Proszę o odpowiedź jaka przerzutka mogłaby spełniać takie wymagania.Pozdrawiam !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Nie rozumiem kompletnie o co ci zupełnie chodzi ! Od kiedy to przerzutke do hamulca się dobiera ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieri Napisano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Jemu o manetke chodzi, tylko sie chlopak wyslowic nie umie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Chodzi chyba o odleglość klamki od gripa:) mocnyfull17 opisz bardziej precyzyjnie problem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Mniej pij Mocnego Fulla Od kiedy to przerzutkę się montuje na kierownicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mocnyfull17 Napisano 16 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 może i źle się wyraziłem ale można się domyśleć że chodzi tutaj o manetkę jak napisał już vieri ale mniejsza o to.Chodzi mi o to żeby manetka była jak najbliżej klamki hamulca albo montowane coś jak klamkomanetki ale osobno może to trochę dziwnie brzmi ale słyszałem że są ponoć jakieś manetki które są właśnie przeznaczone do tego hamulca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Są manetki mocowane na jednej obejmie z klamką hamulcową ale to tyczy się tylko Triggerów X-9 i X-0 pod przerzutki Srama i hamulców Juicy na obejmie a ty masz bez obejmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 I to nazywa się MatchMaker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mocnyfull17 Napisano 16 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 no właśnie o takie coś mi chodziło tylko myślałem że taki patent będzie pasować do avida z tego co o tym słyszałem ale nikt mi nie powiedział że to tylko do niektórych modeli.Gdybym o tym nie usłyszał to bym wogóle nie wiedział ze takie coś jest no trudno będzie trzeba wymyśleć coś innego ale dzięki i pozdrawiam !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 A może zainteresujesz się Gripshiftami zamiast manetek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mocnyfull17 Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 gripshift zdecydowanie odpada bo to denerwuje a po drugie jak będę jezdził na kole to mi sie jeszcze bedą zmieniać przerzutki.Z tego co wiem to jest jeszcze cos takiego jak manetka typu rapid-fire i to sie montuje pod klamka jakoś może takie coś będzie dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 ale rzeźbisz kolego co Ty masz za kierownicę i czego tam naupychałeś, żebyś musiał dobierać manetkę wg spasowania z klamką? manetkę się dopasowuje głównie do przerzutki i preferencji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 RFy to teraz podstawowy typ manetek ale to raczej mało miejsca nie zajmuje na kierze. Tu masz zdjęcie poglądowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 SRAM X5/X7 pasuje. W dziale nasze rowery znajdź rower "Felt Geverki", tam dobrze to widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.