Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Cześć !

Mam zamiar kupić nowy amortyzator do mojego roweru , ponieważ mój Axon D-RL prawie wogóle nie pracuje i nadgarstki mnie bolą.

Jeżdżę głównie xc , raczej po płaskim , bo u mnie w okolicach Poznania nie ma za wiele gór :)

Na amor mam do wydania max. 1100zł , wolałbym żeby miał pivoty , ale może być pod tarcze.

Od amora wymagam aby wybierał większość nierówności i dobrze pracował.

Myślałem o Rebie Sl 09/10 .

Pozdrawiam

Edytowane przez katorihanzo
Napisano

Reby od 2009 z piwotami nie dostaniesz, więc możesz o takiej wersji zapomnieć i kup lepiej wersje Race z blokadą Pushlock, powinieneś dostać taki komplet w tej cenie.

Napisano

Jeżeli nie jesteś zbyt ciężki to możesz pomyśleć też o R7.

Używanego foxa mógłbyś dostać za te pieniądze, ale to już bardziej ryzykowne niż kupowanie nówki.

Pozdrawiam :whistling:

Napisano

Jaki jest sens polecania Reby SL 2008, skoro jest ona już nie do kupienia? Poza używkami oczywiście...

O ile się nie mylę to można jescze spokojnie kupić np: TU

Napisano (edytowane)

A , czy reba 2010 różni się czymś od 2009 ?

Tak, wyglądem. :whistling:

I ma gumkę na goleni. :thumbsup:

Jaki jest sens polecania Reby SL 2008, skoro jest ona już nie do kupienia? Poza używkami oczywiście...

Pewnie że można kupić.

Np. w sklepie rowerowym u mnie w mieście można kupić.

Tylko jaki jest sens jak Rebe 2010 można kupić już za 1100zł :nuke:

Edytowane przez Wojtekmtb
Napisano

Jeżeli spodobała by ci się praca Foxa to śmiało F100 lub F80 wyrwiesz za 1100 zł. Oczywiście mowa o używce :(

Dalej . . . Jeżeli ważysz powiedzmy max. 85 kg to dobrą propozycją może być R7. W tym przypadku problemów z otrzymaniem wersji z pivotami nie będzie :woot:

Napisano

mati199 po co powtarzasz coś co zostało napisane kilka postów wyżej??

Jeżeli nie jesteś zbyt ciężki to możesz pomyśleć też o R7.

Używanego foxa mógłbyś dostać za te pieniądze, ale to już bardziej ryzykowne niż kupowanie nówki.

Pozdrawiam ;)

A wracając do tematu, czy wybór już został dokonany??

Napisano (edytowane)

Na foxie nie miałem nigdy przyjemności jechać i nie mam możliwości przetestować go , a wolałbym kupić jednak nówkę.

Aktualnie ważę ok. 82kg , mam zamiar trochę zrzucić więc r7 mógłby być .

Jeszcze nieczego nie wybrałem , ale jestem najbardziej przekonany do reby , i chyba właśnie nią kupię.

Właśnie przeglądałem allegro i znalazłem Foxa 32 F100 Rl w bardzo dobrym stanie z przebiegiem 4000 km (http://allegro.pl/item890276652_amortyzator_fox_32_f100_rl.html).

Tak więc jak myślicie , co wybrać - używanego Foxa 32 F100 Rl , nową Rebę Sl , czy może Manitou R7 ?

Edytowane przez katorihanzo
Napisano (edytowane)

Pamiętaj że roczniki 2009 i 2010 w rebie nie mają opcji z pivotami!

A jeżeli pasuje ci kolorystycznie, to zainteresuj się tym foxem LINK i ma pivoty!

POzdrawiam :D

Edytowane przez 5Zeta
Napisano

Wybrałem kilka :

Reba SL nowa

Manitou R7 z pivotami nowy

Fox 32 F100 RL używany , stan bdb , 4k km przebiegu bez piwotów (http://allegro.pl/item890276652_amortyzator_fox_32_f100_rl.html)

Fox 32 F80 RL nowy, bez piwotów 1200 zł http://allegro.pl/item884695221_nowy_amortyzator_fox_32_f_80_rl_disc_white.html

Fox F100X używany piwoty http://allegro.pl/item893548202_fox_f100x.html

Najmniej mi się podoba manitou . Reba jest fajna , tylko będę musiał kupić tarcze .Fox 32 F100 podoba mi się tyle , że używka ; F80 jest droższy i

jeszcze do tego hamulce ale jeśli byłby bardzo dobry to moge się wykosztować :D ; no i F100X odpowiadałby mi ze względu na piwoty .

Jak myślicie duże jest ryzyko przy kupnie używanego amortyzatora ?

Który byłby najlepszy ?

• Mod Team
Napisano

Cóż za szybka zmiana opinii o Manitou :)

+1 do Manitou. Za: prostota obsługi, komfort, czułość amortyzatora, nowy, niestukający tłumik,manetka. In minus- golenie 30 mm,chociaż niektórym to nie przeszkadza.

Prywatnie nie jestem zwolennikiem używanych amorków. Do Reby nie mam przekonania-nie podoba mi sie jej praca- ale to subiektywne odczucie. Fox bardzo fajny ,ale drogi w serwisie.

Jednym słowem- albo nowy Fox,albo Manitou.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...