Szatanisko69 Napisano 16 Stycznia 2010 Napisano 16 Stycznia 2010 Witam serdecznie. Proszę o pomoc, przy określeniu, który rower będzie lepszy do XC. Oczywiście jest różnica niewielka w cenie, dlatego proszę o argumenty przemawiające za dołożeniem do droższej meridy lub przeciw. 1. Merida Matts Tfs Xc 3000-D 2010 link: http://www.rowerymerida.com.pl/rowery.php?kol=9&gr=100&id=913 2. Kelly's Blade 2009 link: http://kellys-bicycles.com/index.php?id=pl_archive_detail&product_id=17901&countries_id=170&countries_name=pl&cat_id=225&subcat_id=226 Z góry dziękuję za pomoc.
Vieri Napisano 16 Stycznia 2010 Napisano 16 Stycznia 2010 Witanko W cenie tej Meridy mógłbyś pokusić się o złożenie roweru od podstaw, na osprzęcie dokładnie takim, jakiego oczekujesz. W Kellysie raza mnie obrecze, Merida jest zbudowana na lepszych, markowych felgach. Hampelki w obu niezłe, ale podmiana na Elixiry dała by się odczuć. Nic więcej nie ma do wytknięcia. Ogólnie rowerki na podobnym poziomie, ponieważ nie pałam miłością do Kellysow, skieruję się w stronę Meridki, głównie za sprawą obręczy. Pozdrówko
.PaVLo. Napisano 16 Stycznia 2010 Napisano 16 Stycznia 2010 Generalnie Merida ma lepszy osprzęt, poza tym grubszą sztycę co przydaje sie przy +80kg wagi rowerzysty. Myslę też, że i rama jest lepsza, miałem kilka ram kellysa i tylko te "pancerne" (tanie) są wystarczająco sztywne i mniej "strzelają". Ale ja za taką kasę wolałbym Cube Reaction LINK
Szatanisko69 Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Napisano 17 Stycznia 2010 A jak się ma tenCube do Meridy i Kelisa?
.PaVLo. Napisano 17 Stycznia 2010 Napisano 17 Stycznia 2010 W jakimś czasopiśmie (nie pamiętam teraz nazwy) jest na pierwszym miejscu w teście wytrzymałościowym, sam ją mam i NIC nie moge jej zarzucić, jest bardzo sztywna jak na moje +80kg, w zeszłym roku przeszła test na 16 maratonach i jeszcze długo mi posłuży. Geometria bardzo dobra, idealna do XC.
mwegrzyn Napisano 17 Stycznia 2010 Napisano 17 Stycznia 2010 To był test trzynastu markowych modeli hardtail w Moutain Bike Magazin.
emilio3 Napisano 17 Stycznia 2010 Napisano 17 Stycznia 2010 Cube no to mu trzeba przyznać wygląd graficzny powala. Co do wyboru między kellysem a meridą to też bym wybrał meride, lepiej wygląda, mocniejsze koła, dobra technologicznie i sztywna rama, lepszy i sztywniejszy moim zdaniem amor.
twmax Napisano 18 Stycznia 2010 Napisano 18 Stycznia 2010 Cube no to mu trzeba przyznać wygląd graficzny powala. Co do wyboru między kellysem a meridą to też bym wybrał meride, lepiej wygląda, mocniejsze koła, dobra technologicznie i sztywna rama, lepszy i sztywniejszy moim zdaniem amor. Ja mam rowerek na ramie Blade 2009. Rama jest na rurkach Easton'owskich. Bardzo dobra geometria typowy rower do XC i maratonów. Generalnie polecam. Pozdrawiam Maks
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.