100lucek Napisano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Pracuję na 3 zmiany (6-14,14-22,22-6)każdy tydzień inna zmiana i nie bardzo wiem jak rozplanować trening . jakie ćwiczenia kiedy tak żeby dawały jak najlepsze efekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toivlas Napisano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 dałeś tak ogromną masę informacji o sobie, że mogę Ci doradzić wielkie NIC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Troche to utrudnia trening, ale zeby ograniczalo? Moim zdaniem bardziej o tej porze roku ogranicza praca od 9 do 17 - poza praca caly czas ciemno. A tak jest w miare ok - popoludniowki trening rano, ranna zmiana trening po poludniu, nocka to albo rano po zmianie albo po poludniu przed. Gdzie tu trudnosc? 2 lata tak jezdzilem. Jest tylko problem z przestawianiem sie na inny cykl dobowy co tydzien, ale jakies trudnosci w organizowaniu treningu moga wynikac tylko z lenistwa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lucek Napisano 16 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 dałeś tak ogromną masę informacji o sobie, że mogę Ci doradzić wielkie NIC ja sie tam tak dobrze nie orietuje w temacie... co Ci jest potrzebne? jakie cwiczenia kiedy basen mam w pobliżu, siłowni już nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 to laskawie dowiedz sie prosze, jakie parametry chcesz poprawic, ile poswiecic na to czasu...nie trzeba sie orientowac, tylko zalozyc, ze nie kazdy cie zna i wie, co w danej chwili masz na mysli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lucek Napisano 16 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 to laskawie dowiedz sie prosze, jakie parametry chcesz poprawic, ile poswiecic na to czasu...nie trzeba sie orientowac, tylko zalozyc, ze nie kazdy cie zna i wie, co w danej chwili masz na mysli no na pewno do poprawy jest kondycja i wzmocnić siłę nóg jak godzinę dziennie poświecę na ćwiczenia to starczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dużepiwo Napisano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Na pewno godzina dziennie da lepsze efekty niż nierobienie niczego. Poza tym moim zdaniem lepiej dwa razy rzadziej i dwa razy dłużej, żeby odpoczynek jakiś i regeneracja następowały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Hej. praca na 3 zmiany nie jest najgorsza.ja tak przez prawie 3 lata jezdziłem na rowerze i bylo niezle, nawet kilka maratonow zaliczyłem. Od grudnia mam nową prace i pracuje od 6 lub 7 do 18-19.Czyli z rowerem sie moge pozegnac w najblizszym sezonie...Albo szybko zmienic prace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flubi Napisano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 100lucek mozna jeszcze rowerem do pracy jezdzic (niekoniecznie codziennie). A jesli pracujesz blisko domu to...mozesz jezdzic okrezna droga. Ja np mam do pracy 14 km samochodem i 24 rowerem. Pojezdzij tak z rok, i w kolejnym sezonie bedziesz wiedzial czy (i o co) pytac na tym forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lucek Napisano 19 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 100lucek mozna jeszcze rowerem do pracy jezdzic (niekoniecznie codziennie). A jesli pracujesz blisko domu to...mozesz jezdzic okrezna droga. Ja np mam do pracy 14 km samochodem i 24 rowerem. Pojezdzij tak z rok, i w kolejnym sezonie bedziesz wiedzial czy (i o co) pytac na tym forum dobra to może zapytam inaczej jakie cwiczenia polecacie do poprawy kondycji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 W zasadzie każde, ale przy ściśniętym kalendarzu stawiałbym na skakankę albo bieganie po schodach. Szczerze mówiąc dziwi mnie ten temat. Cechą ludzi dorosłych jest to, że pracują. Niektórzy mają do tego dzieci. Nie jestem tutaj wyjątkiem, może z zastrzeżeniem, że o 18 to często dopiero jem obiad w pracy. I jakoś mi to nie przeszkadza żeby popedałować albo poćwiczyć, nawet jeżeli miałoby to być o 22-23, czasem później. To po prostu kwestia determinacji - jak chcesz to dasz radę, a jak nie chcesz to się zmusisz . I tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flubi Napisano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 dobra to może zapytam inaczej jakie cwiczenia polecacie do poprawy kondycji Dla poprawy kondycji - jak masz malo czasu i zdrowe kolana to najwydajniejze jest bieganie. Ale jesli wyjsciowo twoja kondycja jest b. slaba to lepiej zaczac od roweru i po 1-2 miesiacach bieganie bedzie latwiejsze .Pywanie jest fajne ale tez czasochlonne. Kazdy aerobowy sport poprawi ci kondycje jesli bedziesz wytrwaly i zdyscyplinowany... - To odpowiedz tak ogolna jak twoje pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.