Skocz do zawartości

[opona] Schwalbe Albert - opinie

slowik93

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Chciałbym Was się poradzić czy opłaca się kupić tą oponę na tył. Jakie są jej opinie. Ktoś może z Was jeździ na niej i podzieli się opinią.

Chodzi mi o najsłabszą wersję za 69zł na allegro chodzą po 54zł rozmiar 26x2.1.

Pozdrawiam

Napisano

Ja jeździłem na Little Albert kiedyś i byłem z niej nawet zadowolony, taka uniwersalna oponka trochę na szosę, trochę na teren... Zastanów się może lepiej nad Smart Sam'em, bo byłby jednak lepszy, a cena podobna.

Napisano

Opona z takim bieżnikiem trochę na szosę, trochę na teren? :whistling: Dobre. Ja jeżdżę na wersji 2.35, więc pewna różnica pewnie jest. Co mogę powiedzieć to to, że radzi sobie bardzo dobrze w terenie, jedynie na twardym mokrym podłożu potrafi trochę odjechać, ale za to wszystkie inne poślizgi są bardzo dobrze wyczuwalne - jak w zakręcie nawierzchnia się zmienia, tył lekko się uślizgnie (kilka cm) i nic dalej. Czuć to bardzo dobrze. Fakt, że opona w tej najtańszej wersji to trochę klocek. Ale też ciężko ją przebić.

Napisano

Jest to typowa oponka "all mountain" więc w terenie powinna dać radę, na szosie będą Cię wszyscy słyszeli ;)Są maniacy, którzy lubią szum gum :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...