Rulez Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Poszło szybko, w ocenie spawacza mam być ostrożny Tu się nie dziwię, jednak chodziło mu o to, że rama może znowu pękać obok spawu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Pęknięcie było dość nie typowe, od dołu, to jakby koło przednie poszło do przodu, przy normalnej jeździe to miejsce jest raczej głównie ściskane, więc w tym upatruje że do czasu zmiany ramy jakoś to wytrzyma. No i dobrze że to górna rura o małej średnicy, dolna znacznie większa nie ruszona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 A czy nie masz za wysokiego amora?, ta ramka to właściwie XC . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Rama według Haro jest w kategori trail. Występował w wersji z amorami 100, 120 oraz w wersji LT z U-turnem Rockshox Revelation 426 (ta sama rama) i ja takiego właśnie mam 85-130 z bardzo miękką sprężyną (sag 30mm) więc nawet jakby odrzucić wersje LT które się pojawiały to mam 10mm więcej niż większość sprzedawanych Sonixów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Widocznie projektujący nie wziął poprawki na użytkowanie z wyższymi amorami, testy trwały zbyt krótko itd , takie rzeczy zdarzają się każdej firmie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Sądzisz że 10mm może robić aż taką różnice? To w końcu U-turn, więc skręce na 120. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 To raczej nie jest sprawa różnicy 10 mm tylko braku zapasu wytrzymałości dla 120 mm. i jazdy w nieco trudniejszym terenie, po prostu ktoś zaprojektował za słabą ramę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.