Skocz do zawartości

[Damper] Jaki nowy do 500zl.

Quink

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam , w najblizszym czasie zamierzam zakupic taką ramę , wiec zazwyczaj ludzie wkladaja cos w luke w tego typu ramach dlatego pytam sie jaki damper? Chce aby byl w miare lekki (czytaj nie sprezynowy) , nowy i pasujacy do ramy. Waze 80-90 kg (zalezy od pory roku) 185 cm wzrostu. Rower stosowany do XC(lasy , jakies tam zjady , hopki i hopkanie[skakanie] ) oraz lubie rozwijac pokazne predkosci na plaskim terenie zazwyczaj asfalcie (sciezce biegnacej nad brzegiem morza w trojmiascie nie mozna sie oprzec), wiem jestem dziwny ale takie mam upodobania. Cena ok. 500zl , no max 600.

Napisano

Panowie poza Epiconem jest całkiem spory wybór.

Ot chociażby Foxik Float Rp2 http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=47095

Swinger X3 http://cgi.ebay.com/MANITOU-SWINGER-X3-AIR-SPV-3-WAY-7-5-REAR-SHOCK-RP23_W0QQitemZ330394454458QQcmdZViewItemQQptZCycling_Parts_Accessories?hash=item4ced0b49ba#ht_500wt_1182 za swojego tyle ze 200mm dałem 99bagsów w tym przesyłką. Damperek szczerze polecam.

Szukaj głównie na Ebay w UK i USA. Czasami trafia się jakieś sztuki w kraju ale ciężko coś w rozsądnej kasie dostać.

Pozdrawiam!

Marcin

Napisano

Manitou S-type to raczej damper do lekkiego fulla xc bez możliwości regulacji w trasie, Marcin podał ciekawe propozycje uniwersalnych damperów nadających się do tej ramy .

Napisano

sorry za OT , Marcin zamawiałeś z tego sklepu z linka ? rzeczywiście zero za przesyłek do PL i jak sie ma sprawa ze skarbówką ? ceny wygladaja zachęcająco

• Mod Team
Napisano

Skarbowka????? ;)

Przesylka jest za frajer na wszystkie zamowienia o wartosci 460PLN+ - rowery wylaczone.

Prezes dobrze radzi. Szukac zagramanica. Ostatnio Real Cycles mial jakas kolumbryniasta wyprzedaz foxowych tlumikow. CRC i Wiggle maja teraz duuuuze obnizki.

Szacunek...

I.

Napisano

Witam , w najblizszym czasie zamierzam zakupic taką ramę

zagadaj w tym sklepie co mogą Ci zaoferować z oferty X-Fusion. Nie mają tego na stronach, tylko trzeba zadzwonić. Możliwe, że za jakieś 600-700PLN będzie nowy X-Fusion O2 PVA albo podobny, a może coś używanego się trafi? Szkoda wydawać 450PLN za Epicona...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...